Сланина, винетки... Тръгват преговорите за вот срещу кабинета

БСП иска да разбере кой е в опозиция, кой в управлението
Обновена: 17 дек 2015 13:05 | 17 дек 2015 13:03,
80
Сланина, винетки... Тръгват преговорите за вот срещу кабинета
Снимка: БСП

БСП обяви, че започва преговори за вот на недоверие срещу кабинета. "Червените" ще търсят подкрепа от всички парламентарни група и от независимите депутати.

Още по темата

Темата ще бъде уточнена по време на разговорите, но мотиви ще се търсят в почти всички сектори на управлението, включително и протестите, както и в изказванията за сланина, ракия, винетки. Това стана ясно от декларация на БСП, прочетена от говорителя на левицата Атанас Мерджанов. С вота си на недоверие социалистите ще искат да стане ясно и кой е в мнозинството и кой е опозиция. 

"Пазарлъкът, на който, сме свидетели, е недопустим за една демокрация. Не може отделни народни представители да влизат и излизат от мнозинството все едно става дума за някаква квартална кръчма", каза Мерджанов. 

Той иронизира реформаторите, начело на която има двама председатели - единият управляващ, а другият - в опозиция. Той предупреди, че управлението не е детска игра, а министерското кресло не трябва да се използва за примамка на партийци. 

"Ще е честно в настоящата обстановка премиерът да препотвърди легитимността на сегашното правителство, за да стане ясно на българските граждани кой кой е", каза говорителят на червените.

Мерджанов обяви, че кабинетът се е провалил в предизборното си обещание - гаранцията за стабилност. "След като активно участваше в дестабилизиране на кабинета на Орешарски, ГЕРБ обеща, че ще настъпи стабилност. Но настъпи ли?", попита социалистът.

Той припомни многото протести - на синдикати и работодатели, на полицаи, надзирателите, съдиите, музейните работници, бежанци, българи срещу роми и роми срещу българи... "На тази реалност се отговаряше с цинизъм, с отсъствие на министрите от парламентарния контрол, с изказвания за поршета, с разсъждения за ракия и сланина, за да се стигне до изявлението на Лиляна Павлова, която като същинска Мария-Антоанета обяви, че който няма пари за винетки, да не пътува", каза депутатът.

Мерджанов обясни, че с вота си ще дадат възможност на тези, които казват, че са опозиция, да го докажат. Той даде да се разбере, че вотът може да е във всяка сфера - енергетика, където има задължения за милиарди, в сигурността - заради протестите на полицаите и ежедневните стрелби, включително и гаубици в центъра на София.

"В областта на обраната, където един министър излъга, че му е предлаган подкуп и излага на риск пилотите ни", каза още Мерджанов. Той добави и външната политика, здравеопазването, образованието, социалната политика и др. 

"От подкрепата ще съдим кой е опозиционер и кой скрита лимонка. Отворени сме за вашите предложения, уважаеми нови опозиционери", завърши словото си Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
Докато се скатават някои да карат само градско не се учудваите защо има катастрофи по магистрала срам породен от незнание и по зле щее
38
1
 
10
 
! Отговори
НЕ ГЕРБ преди 8 години
НЕ НА ГЕРБ. ДОКОГА ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАЕМИТЕ НА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ.
37
6
 
2
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Тоталното загробване е вследствие работата на комунистите,фалита на българската банка пак от тях умишлено .Искаха хората да се вдигнат и следващите които поемат кормилото да нямат никакъв шанс, за да се върнат пак комунистите на власт и да кажат колко са велики и незаменими.Борисов обра всички негативи за да спаси парите на българите и се принуди да тегли големите заеми заради комунистите които опляскаха и ошушкаха за пореден път държавата и същите комунисти имат наглостта да винят Борисов ,тоз
36
5
 
2
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Сгита с стия простотии бе комунисти,вие и магистрали не правихте.Тези магистрали трябва да се подържат ,повече за големи проекти като магистралите едва ли Европа ще дава пари, затова ние в България трябва да си плащаме масрафа за подръжка от такси и данъци.Престанете да подклаждате огъня,като искате да няма скъпи винетки и сланина къжете откъде да се вземат пари за подръжка.Много е лесно да се плюе,дайте идеи за финансиране на пътищата от тук нататък.
35
2
 
7
 
! Отговори
Vinetki minetki преди 8 години
I hop - kabinetat padna!:-):-):-)
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Доньо Донев тримата герои.
33
4
 
17
 
! Отговори
Жорж преди 8 години
За провал при ГЕРБ не трябва питане. По-скоро ме озадачават коментарите.Когато говорим за БСП ,като ,,червени комунисти,, , ПИТАМ -КАКВИ СА ГЕРБ , ТЕ ИМАТ ЛИ В РЪКОВОДСТВОТО СИ НЕ КОМУНИСТИ. До кога лековерието , подклаждано от ЛЪЖИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ НА МУТРАТА И ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОКОЛО НЕГО ЩЕ КУПУВАТ СЪВЕСТИ И ИЗБОРИ С ЛЪЖА , ЧЕ СА ДЕМОКРАТИ , А НЕ ДОЛНОПРОБНИ ВТОРА КЛАСА КОМУНИСТИ. Другото е слепота.
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** в храститеМного са ти дали.
31
8
 
17
 
! Отговори
ай сектир бе! преди 8 години
Какво очаквахте от пожарникар - селянин?.?.??
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РусияЕ в пълна бойна ядрена готовност, вие тук ни занимавате с глупости, за да ни разсейвате. Какво ни чака и как сме замесени?!ами самовзривявайте се щом сте готови! Но кого му пука за получовеците?
29
16
 
9
 
! Отговори
ист преди 8 години
Вот трябва да има , за да се покаже колко са я закъсали БСПто.народна поговорка - кучетата си лаят, кервана си върви.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТо имали народ ?
27
13
 
7
 
! Отговори
Му-ха-ха преди 8 години
Тримата от дълбокия запас.
26
15
 
5
 
! Отговори
Дезинтегратор преди 8 години
До 39КОй говори за герп? Говорим за жалките опити на другарете да се правят на невинни и зрели политици, които знаят как да се справят с всиччко и действат само в името на народа.
25
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички членове на БСП да се явят утре на Позитано 20 в 9 часа . Ще се раздават безплатни винетки и по една туба бензин . Партията се грижи за своите .
24
6
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
сланина винетки големи проблеми имали МАРИОНЕТКИТЕ в парламента чакат голямата МЕТЛА
23
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина като нямаш пари няма да купуваш кола и винетка. Как прецени червения *** , че комунизма е дошъл и той трябва да има кола , ама бензина и всички разходи по колата аз да му ги плащам чрез моите данъци. Хайде марш на село при сланинката и ракийката мандраджия такъв .
22
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП назначиха Пеевски за шеф на ДАНС, тази гавра народа не е забравил и няма да прости
21
15
 
7
 
! Отговори
Трол в храстите преди 8 години
Дадоха ми 5 лева да поддържам темата - ако някой се изкаже против другарете да му бия минуса веднага. Дано да има повече теми за бесепе, че да събера повече кинти
20
22
 
5
 
! Отговори
Дезинтегратор преди 8 години
Брей тук много защитници на биесипету. Въпреки всикчо , такава наглост от времето на станишев все още трудно се среща. Другарете удариха дъното именно заради това - наглите кражби и сватбата им с Доган. Всеки греши, ама вашето е нарочно другаре!