Местан се опълчи на Доган: Не съм допуснал грешка!

Лидерът на ДПС с изненадваща изява в Кърджали, няма да подава оставка
Обновена: 24 дек 2015 16:01 | 24 дек 2015 12:11, Александър Попов
383
Местан се опълчи на Доган: Не съм допуснал грешка!
Снимка: Булфото, архив

Никой не е искал оставката ми, нито смятам да я подавам, заяви Лютви Местан, който даде изненадваща пресконференция в Кърджали.

Според него заседанието на ЦС на ДПС днес е незаконно.

Още по темата
"Председателят свиква Централния съвет на ДПС, никой друг", категоричен бе той, цитиран от rodopi24.com.

Според него форумът в София от 13:30 часа днес, на който той ще бъде свален от ръководния пост е нелегитимен.

По отношение острата критика на почетния председател на партията Ахмед Доган по декларацията на ДПС и изразената позиция по сваления руски самолет от турски изтребители, Местан увери, че декларацията е била писана колективно в парламентарната група на движението. Ясната и силна критика на Доган има нужда от обсъждане в местните структури и дълбок дебат в ЦС на ДПС.

Според Лютви Местан съвет на централното ръководство може да бъде проведен на 11 януари 2016 година и на него да се чуят позиции дали изчетената от него декларация е тежък политически гаф. Ако настроенията са в полза на критиките, това за Местан би било липса на доверие.

Той е категоричен, че ДПС е най-последователната евроатлантическа партия в България, но "на този етап публичният й образ е натоварен със страшни идеологеми". Не сме нито проруска, нито пета или шеста колона на Турция, но България и ДПС не могат да търсят баланс като неутрални между Русия и НАТО, категоричен бе Местан.

Той заяви, че няма да присъства на заседанието в София, тъй като не е бил информиран.

На пресконференцията в Кърджали до Местан бяха депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен, Венцислав Каймакамов от Пловдив, кметът на Ардино Ресми Мурад и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

Очакванията за заседанието в София са Лютви Местан да бъде свален от поста председател на ДПС и да бъде изключен от партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това доживях - "гражданска война" в ДПС.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Барак Обамазащо си сложил такава смешна снимка?
96
12
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 години
Браво Место, мачкай путинския пудел Доган! Турция е съюзник на България и член на НАТО, агентите на кремълския агресор трябва да бъдат изритани от България! Нямай грижа с Доган - Ерик и Ердо са с теб и те подкрепят, всички норамални българи те подкрепят.
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските турци ги има и не са малобройни, за съжаление. Към тях като сложим и турчеещите се роми, стават незаобиколим фактор в държавата. Пак казвам - за съжаление. И затова е много важно партията им накъде залита. В случая, въпреки всичките му грехове, по-малкото зло е Доган. Поне не е ислямист.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двете комунистически ДС-та се захапаха. Третото ДС ББ се чуди зад кой да застане. Весела Коледа.
93
2
 
3
 
! Отговори
??? преди 8 години
До ЧебурашкаНещо си се объркал ,с *** Волен нямам общо!Просто си задавам въпроси от действителността,на които отговора е труден за намиране!
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВЪПРОС - Да скандала е огромен, и не Радан Кънев не е гей. Потърси си друг партньор амиго Коледа е, и на теб може да ти се усмихне късмета.
91
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Очаквана реакция на Местан . Получи поткрепа от турция и придоби кураж.Сокола този пьт сгреши яко -да беше си пил ракията .Ама не -"колко съм велик".
90
0
 
11
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Мед ми капе на сърцето ДпС умряЯдат се старите ченгета с компромати в ръка.Пиха турска кръв и ядоха от нашето месоНо свърши вече нашето тегло.
89
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 8 години
До АнонименВъоръжени са ,но никой не твърди ,че са миролюбиви и невинни!Щом си отишъл на война си си сложил главата в торбата!
88
2
 
5
 
! Отговори
до 143 преди 8 години
И след като се разпадне ДПС, какво ще се появи на негово място? АОК, може би!?
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът е странно животно. Как само е готов да вземе страната на единия от двамата антибългари!...
86
9
 
3
 
! Отговори
Весела Коледа!!! преди 8 години
Коледа е Християнски празник , но дали на 100% е нашия празник:Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката.
85
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо чудно Местан да се опита да създаде нова протурска партия, за която ще намери достатъчно привърженици - в Пазарджик и Кърджали е пълно с такива ислямисти. Ако му откажат регистрация, Турция ще нададе вой до небесата и ще клекнем. Доган видя накъде Местан води ДПС и затова бяха думите му, че на ДПС й трябва промяна,а не подмяна и че българските турци са в опасност и че не иска България да става жертва. Местан работи против България и трябва да е вън от политиката.
84
2
 
1
 
! Отговори
??? преди 8 години
До ЧебурашкаНе ми отговори,като са миролюбиви,защо са въоръжени?
83
3
 
7
 
! Отговори
Ферхундела преди 8 години
Леле-ееее, станахме за резил като българите! Също като тех се разчекнахме на Изток и на Запад и се изпокарахме! Язък, язък, голям язък!
82
3
 
7
 
! Отговори
А сега преди 8 години
Чудно и странно е мълчанието на агнетата от два-три дни насам. Държавата е сляпа и глуха или просто я няма? Защото тук не става въпрос за проблемите между двама души, а за това, което държавата се прави че управлява! Оглупяха ли? Оглупяха ли съвсем, искам да кажа, защото поначало не блестят с ум, но явно не са им написали от другото посолство какво следва да направят! СРАМ! СРАМ! СРАМ! Срам за онези, които винаги печелят избори, но скоро няма да имат избор! Защото не са българи, а харантутници!
81
1
 
1
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Ето на ! Щом отиде там, горе, на високото /няма значенише кой, и аз да съм, сигурно ще сам същия/ автоматично става ведосегаем! И щом е недосегаем, това означава, че е безгрешен !! Не си мислете, че само Господ е безгрешен. У нашенскоэ има,няма са най-малкото хиляда човека!! Те са властта, а дядо поп каза, че всяка власт е от Бога!Не от народа - няма демокрация - проумявате , нали ???Дядо поп знае какво казва.....
80
1
 
9
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Има индикации, че и тея ще се разцепят на две. Което е добре. Според мен денят в който ДпС тотално изчезне от българската политика, ще е добър ден за демокрацията в България. След това чакам и БКП да изчезне. Такива малки партии като Юруш въобще не ги броя те са си обречени. Жалко за ВМРО, защото е създадена като родолюбива партия, но се е превърнала в креатура на политическатото оцеляване. А агент Сава дано махне Агент Павел. И дано агент Павел махне агент Сава. Нека взаимно се ликвидирят.
79
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ???Rusia zabi noj v garba na Turcia a ne obratnoto rusnacite otkade nakade shte izbivat civilni tyurkmeni i suniti arabi,te vaobshte ne voyuvat sreshtu idil,dnes izlezna novinata che rusnacite daje izvurshvat genocid v Siria izbiti sa nad 200 civilni