Борисов встрани от раздора в ДПС

Обявил, че няма да взима страна в телефонен разговор с Давутоглу
Обновена: 26 дек 2015 18:53 | 26 дек 2015 18:14,
281
Борисов встрани от раздора в ДПС
Снимка: Архив БТА

Премиерът Бойко Борисов е заявил пред колегата си Ахмет Давутоглу, че няма да взима страна по конфликта в ДПС, съобщава източник от кабинета, цитиран от "Фокус".

Още по темата

По информация на БНТ, която цитира източници от Министерския съвет, премиерът Бойко Борисов е приел разговор по телефона с турския министър-председател след дипломатически натиск  на 23 декември.

Давутоглу е настоял българският премиер да се намеси и недвусмислено да подкрепи Местан. Борисов предупредил, че войната в ДПС не бива да е заложник на отношенията България-Турция, нито пък българите да страдат от отношенията Турция-Русия.

В разговора Борисов е припомнил на Давутоглу, че Анкара е пренебрегнала интересите на България по категоричен начин, когато е започнала разговори с Москва за "Турски поток".

Българският премиер казал, че помни добре как Путин му е размахвал пръст от Анкара. Той не бил забравил и антибългарската позиция по отношение на АЕЦ "Белене". В разговора българският премиер е дал ясен знак на Давутоглу, че пред Местан и Доган избира България.

По-рано днес стана ясно, че Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов напускат групата на ДПС в парламента. Заедно с доскорошния си лидер Лютви Местан те ще бъдат независими депутати.

Лютви Местан не даде категоричен отговор на въпроса дали предстои да направи нова партия. Той обаче показа, че тази мисъл не му е чужда и обясни, че дали ще създаде своя формация или не, зависи от дебата, който започва с избирателите си.

Бившият лидер на ДПС призна, че е потърсил подслон в турското посолство, след като се заговори, че вероятно ще бъде свален от поста. Той заяви, че е осигурявал сигурността си.

Според новият съпредседател на ДПС Мустафа Карадайъ обаче е въпрос на морал отцепилите се от движението да напуснат парламента. Той допълни, че за четиримата е гласувал електоратът на движението и те не могат да го представляват извън парламентарната група.

Карадайъ заяви, че въпреки заявките на предшественика му за създаване на нова партия, няма опасност ДПС да се разцепи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
10
 
2
 
! Отговори
AZ22 преди 8 години
Браво баце, добър PR!
38
0
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Това вече не е снишаване,а откровено надупване!Естествено че не трябва да взема страна по вътрешни за ДПС конфликти,ама трябва да вземе категорично отношение по предателската дейност на Местан(каквато очевидно има!).Всъщност,ясно е от какво се страхува-да не би Местан да бъде възприет като преследван евроатлантик от Запада и да му резнат така любимите еврофондове!На Тиквата му е все едно какво ще стане с България в бъдеще,стига паричните потоци към него да не спират!Е,не е само той така де....
37
2
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Страх го е Доган да не го уволни ! Целува краката на калъагаларина ........
36
0
 
13
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
Ама нали таковата...дпс-то не беше турска партия а за малцинствата таковата за техните права...!?!?На прокурор всички и да ги закриват.От години отричат че са турска партия ама то стана вече очевадно даже се докладва на турския посланик и министри разни.Има ли българска партия в Турция ? А в Македония? Гърция?
35
2
 
32
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Какъв отчет дава на Давутоглу и защо ?
34
2
 
24
 
! Отговори
2 преди 8 години
Скриите го тоя поне на Коледа бе...стига сме го гледали...ай сиктир
33
2
 
28
 
! Отговори
Иван Шишман преди 8 години
Дебелака от Банкя да не е любовник с Давутоглу Главорезина че ще му се обяснява? Абе тия ни върнаха в 13-ти век бе, станаха феодали на султана, да изгние предателската им семка! Ехо защо сме паднали под турско робство, заради такива като Асфалт паша Банкяларъ
32
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е Давутуглу че да се бърка в България членка на ЕСАма нашия е за бой че му се обяснява
31
28
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Доган е агент на кгб. Трябва незабавно да се арестува!
30
1
 
32
 
! Отговори
има ли патриоти преди 8 години
И РЕФОРМАТОРИ И ПАТРИОТИ ТРЯБВА ДА МИНАТ В ОПОЗИЦИЯ ,ДА СЕ РАЗГРАНИЧАТ ОТ МАФИЯТА ГЕРБ ,ДПС И АБВ И ИЗБОРИ ДО ДУПКА ,ДОКАТО НЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ МАФИЯТА,ПАРИ ДЪРЖАВАТА ИМА САМО ДА НЕ СЕ КРАДЕ
29
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган трябва да се арестува веднага!
28
1
 
31
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
ГОДИНА И ПОЛОВИНА БОКО И МЕСТАН УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО ,ЗАЕДНО ФАЛИРАХА КТБ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА,ЗАЕДНО СИ ТЕГЛИХА 16 МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ,ЗАЕДНО ОБИРАТ БЪЛГАРИЯ.СЕГА ЗАЕДНО В ЗАТВОРА ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
27
1
 
31
 
! Отговори
se преди 8 години
Позицията на Борисов трябва да е като министър председател на суверенна държава.Това означава службите да си свършат работата ако Местан и кликата около него са работили против БЪЛГАРИЯ!Но тук Борисов отново доказва,че е недоносче на прехода заедно с президентчето и всички ,,демократични" крадци.
26
0
 
12
 
! Отговори
ДЕДО ТАШУНКО преди 8 години
БОРИСОВ ВСТРАНИ И ОТГОРЕ
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей....баш морето ли ще им давате...тц тц тцСега загрях защо разбихте Волен...
24
2
 
21
 
! Отговори
pet преди 8 години
Интереса клати феса.Ако му затворят каналите за дрога, какво ще прави баце?
23
1
 
23
 
! Отговори
Мария Радева преди 8 години
А отношенеие като как Местан търси сигурност в турското посолство? Ние на кое посолство да разчитаме, ако....
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давутуглу е егати наглеца! Първо нарежда да свалят руски самолет, след това нарежда на Бойко какво да прави. Уот дъ фак! Некой да го отстреля тоя, докато не си е повярвАл още по-вече... Фес, мазен.
21
1
 
22
 
! Отговори
без визи преди 8 години
Ако ЕС приеме Турция, рязко ще се увеличи броя на бежанците. На турските бежанци към Европа. При безработица над 15 процента, поне 5-6 милиона турци ще нахлуят през България в Европа.
20
1
 
25
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
ББ е "пич" само като реже ленти на боядисани *** , иначе най-умее да се скрие под масата!!!