Местан – наивен сапьор, стъпил на руска мина

Не обяви нов политически проект, но слиза при избирателите
Обновена: 7 яну 2016 13:19 | 7 яну 2016 12:50, Камелия Цветанова
116
Местан – наивен сапьор, стъпил на руска мина
Снимка: БТА, архив

Изключеният от ДПС на 24 декември Лютви Местан, доскорошна дясна ръка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, проговори пред медии след седмици мълчание и призна, че е стъпил на руска мина, защото е бил наивен сапьор.

Още по темата

"Освен да говоря, мога и да мълча, вече 12-ти ден", призна той, след като застана пред журналистите в София.

За да го подкрепят, на пресконференцията му дойдоха депутатите, които го последваха и напуснаха ПГ на ДПС Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш. Съпругата му Шерин Местан също беше с него.

"Мога да нося и на бой, без да бъда сломен, защото за 12 дни системата от медийни бухалки стовари върху гърба ми минимум 12 хиляди тупалки - предател, изменник, измамник, мошеник, женкар, предател на национални интереси, ислямист, собственик на верига ресторанти, на ферми", опака се Местан.

Той изненадващо призна, че дни преди да бъде изключен е била поискана оставката му.

"Оставката ми беше поискана ултимативно, противоуставно чрез посредник, аз трябваше да призная за грешка декларацията за руския самолет и да призная с този акт правото на критиката и доброволно да се оттегля", разясни той.

"Ако ми бе казано: "Имаш някакви качества за парламента, но лидерските качества са нещо друго и има нужда от промяна" това бих го разбрал, но някой да поиска да призная за грешна една правилна политика, която съм водил, беше напълно невъзможно", продължи Местан.

По думите му тогава се е появило и обръщението на Ахмед Доган в медиите, вечерта му е било съобщено, че охраната му е свалена, без да му съобщат защо.

Местан призна, че заради това наистина е бил притеснен за неговата и тази на семейството му сигурност.

"С изтичането на срока за оставката ми в 19:26 ч. на мен ми се сваля охраната, е ли е съвпадението случайно и какво означава това? Не ми остана нищо друго освен да звъня на най-високо ниво да питам дали имат информация за свалената ми охрана, след като съм бил един от най-пазените хора в страната, попитах президента Росен Плевнеливе и той не знаеше, каза ми че ще се обади на следващия ден, но моят проблем не беше за следващия ден, а на вечерта", разясни Местан.

По думите му, след като е получил обаждане, че остава без охрана, е отворил вратата и е видял служителите да си събират нещата. Те са му казали, че им е наредо да си тръгват.

"Обадих се в турското посолство да ми изпратят кола, защото имах предварително уговорена среща. След това се наложи да спя няколко дни извън Софи при приятели", каза още той, като отказа да ги назове поименно.

Лютви Местан призна, че още след коледния купон на ДПС, проведен в Сараите, е казал на най- близките си приятели, че ще има опит да се подменят мотивите, заради които е изключен.

"Още тогава аз предложих да има дебат, след като чухме речта на Доган, само че никой нямаше интерес от дебат. Второто ми предположение беше, че ще се опитат да сведат обвиненията до протурски, но декларацията е ярък пример за евроатлантизъм и Турция е засегната, доколкото е член на НАТО", настоя той.

Той днес не обяви нов политически проект, но каза, че слиза при избирателите си, за да чуе тяхното мнение, но по думите му на страната ни е нужен ясен евроатлантически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе ,да.Тоя ни взема хептен за будали.Охраната от НСО се назначава и сваля по определен режим и правила .Така ,че този наглец лъже като дърт ром.Уж се пери ,че носи на какво ли не ,пък веднага духна при господарите си.Ами защо не отиде в посолството но САЩ или Германия примерно,а точно в турското посолство.Не съм фен на Доган но в случая той правилно отстрани тоя ислямист преди да е подпалил някоя гражданска война в България.А това хич не е трудно при такива екзактни политици като този мазник
51
1
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
Сега е ред да настъпи мотиката 2-3 пъти.
50
4
 
31
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Хайде, заминавай, омръзна ни да се правиш на българин, чрез евроценностите, които просто не съществуват - щом искаш да говориш турски, ами напечели се, заминавай си, името няма да ти сменяваме, НО ДРУГ ПЪТ НЕ ДОКОСВАЙ ТЪНКИТЕ СТРУНИ НА ПРИЗНАТЕЛНОСТТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - това те уби, не разбра ли.
49
5
 
17
 
! Отговори
haha преди 8 години
Всеко време си ражда героите. Явно в Бьлгария момента не е дошъл. Погледнете разделението което сьществува между бьгарите. Ще се изтрепате за САЩ и Русия, НАТО и прочие. Бьлгарите си пренебрегват икономическите интереси а после реват че били бедни. Ами украинците защо искат руския газ да минава през тех а бьлгарите реват че не щат. Ами има там неколко милиарда които отиват в хазната но за бьлгарите това е нищо. По-добре заеми нали? А кой ще ги врьща тия заеми, г-н Борисов лично???
48
3
 
31
 
! Отговори
Tочно така преди 8 години
предател, изменник, измамник, мошеник, женкар, предател на национални интереси, ислямист, собственик на верига ресторанти, на ферми
47
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС се опитват да се изкарват по-българи от българите, а АТАКА по-руснаци от руснаците !
46
4
 
17
 
! Отговори
Българофил преди 8 години
До Анонимен Какъв Стамболов ,каква дуалистична държава??????????????????????Стамболов е най-великия държавник на третата Българска държава.От страстен русофил до съединението на България, след преврата извършен със съдействието на Русия и отстраняването на Княз Александър Батемберг, след сръбско-българската война придобива страх/фобия/ от Русия, т.е става русофоб.Запазва НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ и от Русия и от Турция.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възможна ли е еволюция на български политик към по добър и честен човек,или става по рафиниран и алчен измамник?
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието би трябвало да бъде: Агента Павел на бившата ДС като един наивен сапьор стъпи на руска мина!! Не трябва да забравяме КОЙ Е И дали СЛУЧАЙНО ЕЙ ТАКА заедно с Доганя, агента с 3 имена са начело на ДПС. В земния живот СЛУЧАЙНИ НЕЩА НЯМА!
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха оказало се ,че скрита турска лимонка попаднала на руска противопехотна мина
42
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До АнонименА глупавите и грозните тръгнаха да защитават "патриота" Доган ,чевръсто въртящ обръчите около фирмите на олигарсите.
41
2
 
37
 
! Отговори
haha преди 8 години
Местан беше във филма на Ал Джазира - България земя моя. Там се оплакваше че в България се нарушават "исконните права" на турците да говорят на собствения си език. В този филм Местан започна предизборна кампания на турски и заяви на журналистката че може да го глобят $2600 но не му "пукало" защото това е негово право... Та тоя сега ще говори за ценности, да има ама те са ислямистки ценности...
40
3
 
24
 
! Отговори
1 преди 8 години
Няколко факта:1. Декларацията с която Местан излезе не е политика сама по себе си. Тя е мнение по въпроси които нямат нищо общо с компетенцията му.2. Тази декларация ясно показва желанието на Местан да уважи интересите на Турция. 3. Местан прекали и затова му "подариха свободата" на рожденият ден. 4. Поддръжниците на Местан като лицето Хафъзов са силно религиозни. Тяхната едничка цел е да налагат религията си на територията на България. Тези им стремежи са спонсорирани от Турция.
39
2
 
25
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Спомням си едни думи на колегата Доган,че пътя на България към НАТО и ЕС минава през Босфора.Сега разбрах какво е имал предвид.Натовска България е равносилно на виалет България в рамките на Османска Турция.Ето защо НАТО поиска разоръжаване и ликвидация на БНА,която единствена имаше шанс да спаси Родината от робство и унижение.Уви не се намериха офицери патриоти и България вече е само география.
38
3
 
17
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Не е сапьор, а взривател, продажник, изменник
37
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан следва политиката на Стамболов - дуалистична държава, а България Румелийско бейлербейство, окупирано от турски аскер. Нищо ново под слънцето. Добре, че Турция е толкова зле, иначе да е окупирала РБ до Стара планина. Да са живи и здрави кюрдските комунисти, жертвите им за спасение за България.
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ изоставя Ердоган,ето защо Местан вече е бита карта. Не че Доган е нещо повече, но като верен агент на ФАЩ, поне още няколко години ще замърсява атмосферата.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колкото Местан е протурски толкова и "новият патриот" е проруски. Със сигурност обаче знам, че Доган не е пробългарски. Единствената му грижа е как да намести ДПС на топло във властта, за да не загуби онзи извор на средства който бизнесът му осигурява на него и на партията му, да си осигури влияние в съдебната система. ДПС начело с Местан все повече изпадаше в изолация и това биваше ежедневно повтаряно. Най- ярко за тази изолация работеше ДСБ от РБ, които бяха обект на непрекъсната атака от страна ДПС, разбирай Доган, чрез Местан. ГЕРБ и остатъчното РБ са силно склонни към конформизъм с ДПС, П
34
1
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Тоя какво се представя сега за "невинно агънце" и изкупителна жертва ?! Та той преди всичко НЯМА БЪЛГАРСКО СЪЗНАНИЕ,а да не говорим за другите му отрицателни качества като член на ДПС и като лидер! Що за българин е този човек,който пледира само за Турция и говори предим но на турски ?! Няма нищо българско в него,ами както е мълчал 12 дни да вземе та да помълчи поне 12 години - и за него ще е по-добре! На него явно България не му е НИКАК мила - ами дай те му зелен сфетофар да отива където иска !
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иван Александър(бащата на Иван Шишман -последния български цар), кани османските турци да защитават българската държава от Византия.Глупава и наивна постъпка! Разбрали слабостта и разединеността на България,турците само няколко десетки години по-късно се справят и с България и с Византия.И така няколко века! Историята се повтаря-само че като сами вкарахме вълка в кошарата едва ли ще има кой да ни освободи!