Заради Местан: Скръцнахме със зъби на посланика на Турция

Митов: Контактът с Анкара не зависи от една партия или политик
6 яну 2016 10:52,
49
Заради Местан: Скръцнахме със зъби на посланика на Турция
Снимка: архив Булфото

Външният министър Даниел Митов разкритикува посланика на Турция Сюлейман Гьокче за поведението му около събитията в ДПС по Коледа.

Тогава движението свали лидера си Лютви Местан, а той призна, че е потърсил сигурност в посолството на Турция в София. Самият дипломат пък придружаваше изключения Местан в Кърджалийско по време на възпоменателните събития за годишнината от Възродителния процес.

Още по темата
"Не влизат в разбирането ми за професионално дипломатическо поведение действията на един посланик, който си позволява поведение, което общественото мнение в България възприема като намеса във вътрешните ни работи. Затова съм го призовал по съответния начин да направи необходимото, за да преодолее това възприятие", обяви Митов днес пред bTV.

Външният министър разкритикува и поведението на Лютви Местан.

“Не мога да си обясня поведението на български политик, който търси закрила в чуждо посолство. Неразбираемо е действието на Местан“, каза министърът. Той допълни, че не знае дали съществува заплаха з анеговата сигурност.

Даниел Митов обяви двустранните отношения между България и Турция за прекалено важни, за да зависят от една или друга партия или от един или друг политик.

“Българската дипломация направи всичко възможно, така че българо-турските отношения да не бъдат повлияни негативно от развоя на събитията в една българска политическа партия“, каза българският дипломат №1.

Според него не можело и една партия да се превръща в посредник между две правителства. Митов беше категоричен, че Местан не е посредник между България и Турция. “Премиерите си говорят директно, няма посредници“, разясни той.

Във връзка с нападенията в Кьолн срещу жени в новогодишната нощ от група от около 1000 мъже с арабски и северноафрикански произход, Митов коментира, че не иска да хвърля камък върху никого. По думите му трябва да се изяснят обстоятелствата и който е виновен, да си понесе отговорността.

Според Митов проблемът с огромните потоци от хора, които прекосяват граници в Европа безконтролно, трябва да бъде адресиран по много по-сериозен начин. По думите му трябва да се превърне в европейска политика връщането в страни на произход на хора, влезли в Европа по незаконен начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Здрасти преди 8 години
Абе, ***, все ме цензурират!
29
0
 
0
 
! Отговори
Здрасти преди 8 години
Килинг значеше ***, нали?
28
0
 
0
 
! Отговори
Здрасти преди 8 години
До БДБА така, направете го, нали киллинг значеше ***?
27
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Има ли с какво да скръцнеш с "беззъбата" си уста?
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички турски филми и сериали трябва да се свалят от екран,ако се дава турски филм в България да се дава и български в Турция и да се почне с Капитан Петко Войвода!!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан отиде в турското посолство ,защото се чувства турчин!!
24
0
 
8
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Дали са влезли законно или незаконно няма никакво значение, трябва да се изгонят от Европа възможно най-бързо. Всъщност тълпите африкански и ислямистки нашественици представляват далеч по-голяма заплаха от терористите и терористичните удари. Аз се смея на клиповете на ислямска държава, но съм загрижен за престъпната *** от африка и ислямистите от близкия изток.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Външният министър Даниел Митов разкритикува посланика на Турция Сюлейман Гьокче за поведението му около събитията в ДПС по Коледа."Няма ли кой да обясни на съществото, наречено "външен министър", че в уважаващите се държави посланик на друга страна при подобно поведение се обявява автоматично за "персона нон грата" (превод за министъра - НЕЖЕЛАНА ЛИЧНОСТ)?Само че такова действие предполага достойнство, което липсва на министъра и колегите му!
22
0
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Ееее, най -накрая, и все пак по-добре късно отколкото ..,за съжаление г-н министър, отново показа, че нямаш екип до себе си - пред медийте не излизай лично, а трябваше да извикаш турския посланик с предупреждение, за някои негови нежелателни действия. А за последното изречение - БРАВО - преди 2 години го предлагах по форумите за връщането на чужденците, още повече, че сирийският посланик предлагаше помощ за това действие - но за съжаление, някои се полакомиха за помощите от ЕС.
21
1
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Не знам кое е по - подходящо:- "за скръцнаха"+ "за ПРЪЦНАХА"Нека гласуването започне СЕГА!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно,г-н МИНИ-стър-чушко!Президента и премиера обещаха да свалят РУСКИ самолети!Какъв им е проблема да свалят и турски ?А ако е за сериозно...управляващите ЕС,НАТО и БГ д.ебили, пре.стъпници и тер.ористи след 1989г "презаиграха" с руската мечка и тя "тръгна" не само из Европа! В резултат "замириса на нещо "френско и евро революционно", а и у нас вече се припомнят имената и делата на тези,които само за 26 години преполовиха българското население.ИДЕ ВИДОВ ДЕН!И ВСЕКИ ЩЕ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО!
19
15
 
3
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Путеноидите наскачаха че Местан е ходил до Тур. посолство. Че какво има грешно в това? с Турция сме съюзници и Турция защитава европейските ценности и спира терористите. Да ви питам защо не ви прави впечатление че Волен ходи да се оплаква в руското посолство и следи и разгласява военни тайни за движението на военна техника на територията на България(може да го прочетете и в руските медии)Това не е ли шпионаж в полза на вражеска държава?
18
3
 
15
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Защо не млъкнеш бе плужак.Голямо скърцане е било ,останал си без зъби.Защо не кажеш защо мълчахте и Местан търчеше в турското посолство.Изглежда сте били заети със скърцането.Срам - 20 дни без реакция.Догон е по голям българин от Вас.
17
0
 
2
 
! Отговори
разочарован преди 8 години
Като идея е прекрасно превръщанането на европейска политика връщането в страни на произход на хора влезли в Европа по незаконен начин но осъществяването и е трудно.
16
2
 
12
 
! Отговори
Дебора преди 8 години
Скръцнал със с зъби ? Най много да отвори работа на зъболекаря.
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оф, скръцнал със зъби! Хахахаха. Ако скърцане със зъби е: "Не мога да разбера...не влизат в разбиранията ми...неразбираемо е действието му...", значи този е истински "дипломат номер 1".
14
4
 
21
 
! Отговори
отврат преди 8 години
Тази мека китка освен на оная ми работа да скръцне, друго на дали може, марионетка.... пфуу
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МАШАЛЛАХ !Така се прави.
12
2
 
22
 
! Отговори
МАШАЛЛАХ ! преди 8 години
Австрийски депутат се обръща към турския посланик ..."Г-н посланик качвайте се на Orient Express и обратно в Истанбул,във вашия мечтан рай"....vbox7/play:7d7072b5 ==============================================================Браво! Много яко. Жалко че нямаме такива политици с топки между краката.
11
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
митов е най-неадекватния външен министър на външните работи.... дори надмина вагенин е