Премиерът троснато към МВР: Хващайте биячите на старци!

Извършителите да бъдат арестувани до утре вечер, нарежда Борисов
Обновена: 12 яну 2016 14:05 | 12 яну 2016 13:52, Камелия Цветанова
146
Премиерът троснато към МВР: Хващайте биячите на старци!
Снимка: БТА, архив

Веднага да бъде усилено полицейското присъствие в селата и кварталите, в които има посегателства срещу възрастни хора. Извършителите пък да бъдат арестувани до утре вечер. Това е наредил премиерът Бойко Борисов тази сутрин на шефа на националната полиция Христо Терзийски, пише в. "24 часа".

Още по темата

За последния случай на жестоко малтретирани възрастни хора в дома им посред нощ стана ясно вчера. В село Голям Чардак трима маскирани нападнаха 75-годишен мъж и 70-годишната му съпруга. След като ги пребили, апашите преровили къщата, но не открили пари и ценни вещи и избягали.

Според Борисов обаче е недопустимо полицията да не може да се организира, за да пази хората.

В столичния квартал "Овча купел" пък да бъде пратена патрулка или жандармерия заради притесненията, които хората имат заради бежанците, наредил още той на шефа на полицията.

Хората от блоковете до бежанския център в квартала заплашиха дори с протест, ако не бъдат взети мерки за повишаване на сигурността им.

Те заявиха, че се страхуват от бежанците в района, които са предимно млади мъже на възраст от 18 до 30 години, събират на групи, не е ясно кои от тях са легални и кои не.

"Очевидно в МВР няма никакво чувство за самосъхранение, след като чакате да ви се обадя аз", скарал се Борисов на Терзийски.

След като горивата поевтиняха бизнесът да свали цените на стоките, а не да дава съвети от Тайланд и от дълги почивки, коментира още той заради ултимативното писмо на най-голямата работодателска у нас КРИБ, в което бе поискана оставката на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след убийството бизнесмена Александър Антов.

"Бъчварова не разкрива убийства, а е професионалистите, които работят по тях", напомни Борисов.

Той добави, че посещението на вицепремиера в Китай е било отлагано многократно досега, но в крайна сметка той е разписал за пътуването й там.

Борисов направи коментар и за ДПС.

"Мен с ДПС в управлението няма да ме видите", отсече премиерът.

Въпреки че отиде в авиобаза "Граф Игнатиево", заедно с военния министър Николай Ненчев, за да види  тренировъчен полет на самолет МиГ-29 с двигател от Полша, той не се качи на него. Премиерът се пошегува "много ще станем във въздуха".

Борисов съобщи, че се предвижда да бъде обявена нова поръчка за ремонт на още 6 двигателя за МИГ-29.

Той обеща да започне строителство на две бригади за флота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bravo boiko--tike zakopash dargavata.
4
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай Бойко комунизите!
3
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малей, малей, малей, Рапона пак се появи ???? И какво вика ? Хващайте ги а ? Ами да дойде да ме хване за оная ми работа !
2
4
 
26
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Какви бригади за флота ще строи? Може би фрегати?!
1
5
 
47
 
! Отговори
nobi преди 8 години
баси държавата, ад