Кънев готви нов десен проект, цани се за президент

Проектът е отворен за хора, който не са се занимавали с политика
13 яну 2016 14:00,
45
Кънев готви нов десен проект, цани се за президент
Снимка: Булфото, ахрив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви пред "Дарик", че подготвя нов десен политически проект, с който ще участва на предстоящите президентски избори в края на годината.

Кънев не отхвърли възможността той да бъде кандитатът за президентския пост на новата му партия.

"Този проект ще бъде изключително отворен, особено към хора, които до момента не са се занимавали или просто малко са се занимавали с политика. Ще бъде изключително отворен към българските предприемачи от най-дребния до най-едрия бизнес с възможността те да се включат активно в процеса на взимане на решения и да имат адекватно представителство до най-високото управленско ниво, включително участие в структурите на властта", каза Кънев.

Още по темата

По думите му досегашните опити бизнесът да бъде ангажиран към политиката са били тотално лобистки.

Според Кънев времето на политическите коалиции е отминало, а бъдеще имат единствено субектите, които поддържат едновременно силна и единна структура, но и много отворена.

"Говоря за нещо много различно от българската традиционна партия, защото всички български традиционни партии, в най-голяма степен доминиращата партия в политиката ни партия - ГЕРБ, следват структурния модел на БКП", обясни лидерът на ДСБ.

И даде за пример начинът по който се изгражда на два пъти вече в последното десетилетие партията на Саркози.

"Там възможност да влезе има всеки и ти създаваш култ към тази партия. Няма да ходиш да се молиш на местния партиен секретар дали ще те пусне, дали няма. Ти създаваш, ти плащаш членския внос, който е солиден, и ставаш част от това, което беше Съюз на народното движение, придобиваш правото да гласуваш за неговия лидер, за неговия кандидат-президент, за неговите кандидат-министри на отворени вътрешни референдуми", каза още Кънев.

Той допълни, че въпреки това партията има строга единна структура и когато дойде време за избори се превръща в бойна машина, а не в "орда варвари, която беше Реформаторския блок на всички досегашни избори".

На 9 декември лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че оттегля подкрепата си от премиера Бойко Борисов и правителството. Това стана, след като правосъдният министър Христо Иванов обяви, че подава оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
1
 
! Отговори
ahaaa преди 8 години
A taka, bravo Ramadancho, kandidatiray se za president, pone tova e nay-barziya nachin da mi izcheznesh ot pred ochite mi...
16
3
 
13
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Тоя фръцльо ще си направи партийка и като му дойде мензиса, ще се фръцне "принципно":-) и ще се откаже. Такова чудо за президент не става. Да кандидатства за лидер на Партията на българските жени, ама няма този сексапил :-)
15
1
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
Double facepalm!!
14
3
 
8
 
! Отговори
:-D преди 8 години
И Костов съсипа СДС навремето, както този съсипва току що проходилия РБ, за да си направи собствена партия.Успех, ама надали!
13
1
 
9
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
А и сигурен съм, че Европата ще ни жертва, за да задоволи апетитите на Ердоган - това вече се е случвало.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Махни се бе натрапник, *** оправяй десните че се разцепиха от много цепене. Първо си оправи партийката ако туй сборище на сектанти може да се нарече партийки ,после оправяй държавата.
11
2
 
4
 
! Отговори
матросчето преди 8 години
Радане, за да имаш подкрепата на Михов, прояви инициатива и организирай среща с Михов, много въпроси ще решите, включително и с вота, България няма време - след освобождаването на Сирия, Ердоган ще пренасочи усилията си към нашите територии - за това е нужна власт, която се подкрепя от народа във всичко, а не власт, подкрепяна от а...я амбасадор - посолствата няма да помогнат на България, само народът може.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлага си услугите като красива закъсала г-ца на магисрала ,ашколсун Рамаданчо.
9
3
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
--Този много си е повярвал хахахаха- Той ще бъде вица за 2016 г ахахаххахахахахахаха
8
4
 
17
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Лъснаха му намеренията на тоя пуяк. Затова бяха тия женски истерични изпълнения тип "*** ми-дойди ми" в края на миналата година. Президентин щял да става. :-) Интересно ми е кой ще му се върже :-)
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президент Трябва да е кмета на Панагюрище!!!!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не "култ", а "клуб". Малка грешка, но изменя смисъла. Подкрепям казаното.
5
3
 
17
 
! Отговори
Мхмм преди 8 години
Лелее, тия никога не си взимат поука, как е възможно! Пак се самоизяждат като предните 'сини'.Няма такова малоумие и в същото време такава лакомия...
4
8
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Щото Роската е бъкан с качества ... мънка, подсмърча, прави джамийски молитви и ифтари...
3
13
 
9
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Идеята е правилна, необходимо е истинско дясно, а не дясно, създадено от леви - Ако бях на мястото на Михов, щях да подкрепя Кънев.
2
8
 
20
 
! Отговори
ААА преди 8 години
Смешни малки костовисчета !
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шансове нулеви .. просто няма качества за президент