Мъки Местанови: ДПС-то, мините, моралното унищожение...

"Правя списък на всички гнусотии, с които съм удостоен"
Обновена: 14 яну 2016 10:54 | 14 яну 2016 10:52, Камелия Цветанова
56
Мъки Местанови: ДПС-то, мините, моралното унищожение...
Снимка: Булфото

Епитетната война, опитът за морално унищожение, опитът да му се отнемат всички полезни ходове, първо отрязаната, а след това частично възстановена охрана от НСО продължават да мъчат сваления лидер на ДПС Лютви Местан, който от вчера се настани при независимите депутати в парламента заедно със своите съратници, които го последваха и сами напуснаха парламентарната група на движението.

Той дори обвини премиера Бойко Борисов, че явно е взел страна в конфликта му с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Още по темата

"Разбира се не моята", коментира Местан, макар че самият Борисов многократно увери, че няма да се меси във вътрешнопартийни проблеми.

Според Местан премиерът е реагирал много лично на метафората му, че "е стъпил на руска мина някъде по Коледа".

"Аз съм изненадан от емоцията, с която той реагира, не знам защо примерът реагира толкова емоционално и го прие лично, защото адресат на тази метафора беше декларацията за сваления руски самолет, след която бях отстранен. Аз не съм я адресирал до Борисов и защо той се припозна не знам", отсече доскорошният лидер на ДПС.

В същото време Местан все още не е готов да даде еднозначен отговор на въпроса ще направи ли нов политически проект или не, макар че смята, че след като не е в редиците на ДПС част от избирателите на движението не се чувстват представени в парламента.

Той се оплака, че различни публикации в някои медии вече засягат дори и децата му, а не само него персонално.

Местан призна, че дори е имал разговор с малкия му син, който е бил изумен да разбере от медии, че без да е напускал дома си, който на ул. "Фредерик Жолио Кюри", от месец живее в къща край Бояна.

"Аз нямам призив да спре тази война с мен и със семейството ми, защото този призив няма да бъде чут. Правя обаче списък на всички гнусотии, с които съм удостоен и ми е много любопитно да погледна в очите колегите, които ме познават от 19-20 години от парламента и дали наистина вярват във всичко това", каза още Местан.

Според него всички в ДПС са наясно колко нелепи са обвиненията срещу него, но пък им препоръча да не се съмняват във всичко онова, което се пише за него, защото "не би било здравословно и би било добре за кариерите им".

"Дори имам препоръка към един от колегите, в чийто апартамент съм правил оргии, който много добре знае, че не знам дали въобще има апартамент, че не съм стъпвал в жилището му, но за него е полезно и е добре за кариерата му час по-скоро да повярва, че съм бил при него, знам къде живее и съм правил всичко, за което пишат определени медии", настоя той.

Според него обаче тази епитетна, който я определи той, война няма как да бъде разбрана от хора, които го познават, нито от избирателите на ДПС.

"Но ме е грижа за онези избиратели, които не се чувстват представени от ДПС и от тяхно име заявявам, че сценарият да се подмени мотивът, с който съм изключен, а това е политиката, която съм водил, да се подмени с друга теза за едва ли не тоталитарно управление, е толкова нелепо, а стратегията е да не ми се оставят полезни ходове, но няма да се получи, няма да ме откажат, ще отговарям само с езика на политическите послания, няма да влизам в насрещна епитетна война, но ще имам принципни политически позиции", закани се Местан.

Той отново се оплака, че охраната от НСО му е била свалена, в деня в който е трябвало да подаде оставка, което той не направи.

Лютви Местан обаче не знаел защо е един от най-охраняваните хора през последните години, защото информацията била класифицирана, а само бил чувал слухове, че гардовете му са заради заплахи, свързани с други политици.

"Не съм съгласен, че това не трябва да се драматизира, защото едно е при Цветан Цветанов да е дошъл шефът на НСО с още един човек и да му каже, че от утре охраната му пада, защото случаят е различен. И аз ще се радвам да нямам охрана, ако няма реални основания да бъде пазен", обяви той.

Доскорошният лидер на ДПС се оплака и от опитите още преди да е обявил създаването на нов политически проект, той а бъде представен като ислямистки.

"Дали ще има политически проект предстои да се реши, ако той се реализира какъв характер ще има ще се прецени по политическите документи и никой няма право да определя едно начинание предварително за ислямистко", задочно отговори той на предупрежденията на анализатори и политици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
До ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Ами това е същата работа като с очевидците на побоя, жалки , но живи и невредими. Не виждам защо предлагаш местан да се.разприкза,
30
13
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Местан е повече БЪЛГАРИН ,отколкото всички *** -предатели , взети заедно !!!!!!
29
1
 
10
 
! Отговори
Алекс 1 преди 8 години
Дур бе, а стига хленчи, стига си ронил сълзи и сополи - две десетилетия само тебе слушаме! И издържаме!Не знаеше ли, ДЖАНЪМ, че твоите хора обичат да бият падналия? Като си служеше с литературни плетеници от" купешки" думички, не знаеше ли някоя и друга мъдрост, дето се казва, че " от високо най-тежко се пада", че "колелото, като се върти, има ГОРЕ, ама има и ДОЛУ, в калта" и още"Аркадаш, да знайш, че от магаре, заплодено с кон, се ражда катър, ама той е БЕЗПЛОДЕН".Разбирай както искаш!
28
1
 
4
 
! Отговори
seira преди 8 години
До справедлив 17:АМИ ТОВА СА ОТРОЧЕТАТА НА "БАЙ ТОШО"...
27
0
 
23
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
Направих си труда да прочета малко от наличната информация в интернет за Местан. Това е информация, която е общодостъпна, всеки може да я получи. Не ми е ясно обаче как този човек и други като него са толкова години на държавната ясла. Не разбраха ли тези т.н. " български турци", че тези хора са доносничели на БКП за своите роднини, познати, приятели? Те просто са били обикновени подмазвачи и не са били никакви защитници на националната сигурност.Защо ги избирате за депутати?
26
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местане, къде се изгуби богатата ти литературна речевитост? Взе доста разбираемо да хленчиш от две седмици насам...
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам по вече отработената практика в партията да го "самоубият" скоро. Просто няма да е издържал на напрежението.
24
1
 
33
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Айде стига бе 19-20години в политиката и парламента на държавна хранилка стига толкова нека да започне и не само той някаква работа да плащат данъци а не да живеят толкова години на гърба на народа.Защо не се приеме закон два мандата в парламента и край не само да говорят празни приказки и да крадят.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ф.Е.ДжерджинскиЕвала!Рядко смислен коментар!
22
1
 
16
 
! Отговори
Гордан преди 8 години
Няма как толков политически грешки, които направихте да не се накажат. Приятна опозиция здраве и живот.
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доскорошният лидер на ДПС се оплака и от опитите още преди да е обявил създаването на нов политически проект, той а бъде представен като ислямистки..............Другарю Местан, ... ако намеренията ти за да работиш за благото на хората - нищо не може да те спре - най-малко слухове и компромати.Но първо трябва да си наясно с себе си - искаш ли да работиш за хората, защото ДПС работеше и работи за малък корпоративен кръг, а не за хората.
20
2
 
50
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 8 години
Винаги съм се възмущавал, когато този словоблудец и лигвистичен онанист бе хвален в медийното пространство, като най-добрия оратор сред политиците. Мъртви думи, никаква мисъл облечени в привидно правилна езикова форма. Този папагал мимикрира в чакал и Доган го отсвири. Доган е единствената хиена в политическия спектър и Пеевски е неговия хипопотам, който му проправя пътя през гъсталака.ПП: Най-добрата хиена е съветската хиена.
19
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно сега, когато има дрязги и разкол в ДПС, е времето тази АНТИБЪЛГАРСКА "партия" да бъде компрометирана, обезсилена и закрита. Моля, г-да политици, заемете се и свършете поне това добро дело.
18
10
 
7
 
! Отговори
дсфг преди 8 години
Депесето като се закрие замисляте ли се господа антагонисти и опортюнисти,че мюслите ще останат без официоз(ако трябва да се изразя като даскал от дпс)!И след като останат без официоз ,ще почнат да ги работят директно службите на чужди, съседни нам държави.......Ай да видим кой има пипе в главата и кой повтаря като папагал заглавята във вестници,цпицания,блогове и телевизии...........
17
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местане, колко си жалък сега, колко си наакaна беше време, когато назначаваше шефове на ДАНС, репчеше се от трибуната, раздаваше присъди, колеше и бесешеКак е сега Местане, боли ли като ти вадят зъбите, а?
16
2
 
32
 
! Отговори
89 преди 8 години
ИМУНИТЕТЕ ДА МУ СЕ СВАЛИ И ДА ГО МЯТАТ ПРОКУРАТУРА ,НАП КОЛКО КЪЩИЧКИ КОЛИ И ,ГУЩЕРЧЕТА ИМА ТОЯ ..
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремъл не пуска лесно, Местанка.Като агент на ДС/КГБ трябва да го знаеш.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Местан му отрязаха кранчето на ДПС и от това го най-боли..Сега се чуди на кой чучур да пристане та пак да се облажва.Бъдете сигурни -няма да остане на сухо,защото е много навътре с нещата в ДПС и ако Доган не го е хванал овреме за топките ще бере ядове.
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЪСТЪНЯ АКО НАПРАВИ СПИСЪК НА ВСИЧКИ ГНУСОТИИ ТОЙ Е НАПРАВИЛ ТРЯБВА ДА НАПИШЕ НЯКОЛКО ТОМА!
12
1
 
30
 
! Отговори
Един преди 8 години
Бита карта. И да се обяснява, като девственица, и да не се - все тая.