Полицаите не стигат, за да са навсякъде, призна Бъчварова

"Не критиките, кампаниите срещу МВР са заплаха"
Обновена: 15 яну 2016 16:04 | 15 яну 2016 14:15,
196
Полицаите не стигат, за да са навсякъде, призна Бъчварова
Снимка: БТА

Броят на полицаите не е достатъчен, за да могат да покрият цялата страна и всички критични места. Това признание направи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя уточни, че не критиките, а кампаниите срещу МВР, почиващи на лъжи, са заплаха за националната сигурност. Организирането им според нея е послание към хората, че не са защитени и могат да се саморазправят.

Още по темата

"Призивът ми "Стига вече" беше в тази посока", уточни Бъчварова в парламента. Преди дни тя даде пресконференция, след която бе обвинена, че е обявила, че всеки, който критикува МВР, заплашва националната сигурност. 

"Приемам всяка една критика, всяка една критика се проверява и отговарям. Но когато се използват неверни факти, преднамерена информация и съзнателно подценяване на базисни неща като това кой отговаря за разследването, това са способите на всяка една кампания и аз имам основание да го тълкувам по друг начин, а не като критика", каза тя. 

Бъчварова призова да се подкрепи МВР и нарече спекулации твърденията, че полицията има  прекалено раздут щат. "Навсякъде в Европа в такава ситуация се увеличава броят на полицаите. Реалният им брой у нас е 22 700, това не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места. Това е факт", каза министърката и допълни: "Не искам МВР да се представя като хрантутник на държавата, МВР работи при много трудни условия.". 

Бъчварова обясни, че в момента прави опит за реорганизиране на работата, така че да пренасочи полицаи към охраняване на обществения ред. 

Вътрешният министър призова всеки, който има информация, че полицаи покровителстват местни бабаити, да подава сигнали в МВР.  "Гарантирам, че няма да остане нито един без внимание", зарече се тя. 

Бъчварова защити и главния секретар на МВР Георги Костов от критиките към него и го нарече много добър професионалист. 

Тя отказа да коментира sms-скандала около премиера Бойко Борисов. "Това е проблем на съдебната власт, която трябва да даде доста отговори", каза Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай Тошоооо, на кого ни оставииии???? тия ни разсипаха живота и на нашите деца... Да горите в адаааа!
72
1
 
16
 
! Отговори
Живота е прекрас преди 8 години
Хубаво Ви управляват. Щом Боко печели изборите и то с такава преднина, няма от какво да се оплаквате.
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите не стигали, че аз въобще не ги виждам, къде са, че не стигат, стига глупости бе хора, като говорите простотии смятате ли, че ви вярваме.
70
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 8 мядто в света сме по брой полицаи на глава от населението (часните охранители не ги броим, *** са колкото полицаите) и на последно място по резултати от страна на полицията. Госпожо министър ясное, че не в бройката е проблема, я вижте там оправете качеството.
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анархията е тоталнаДруга новина в днес.бг:"50-годишен магазинер от кърджалийското село Солище бил зверски пребит от двама клиенти (***), защото отказал да им продаде хранителни стоки на вересия."- - - -СПОКОЙНО, Бойко ще им изпрати ..... негови хора са все пак .........гладни няма да останат !
68
1
 
15
 
! Отговори
Ася преди 8 години
Бъчварова,не ти стига на теб сивото вещество. Деловодството е лесна работа. Разнасяш папки от точка А до точка Б цял ден и времето минава.Ти нямаш хабер от полицейската работа свате.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как така не стигат след като имаме най-много полицаи от глава на населението в цяла Европа?Или има много престъпност или те са некомпетентни и корумпирани?
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ БЪЛГАРИ ??? ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ? КОЙ ДА ВИ ПАЗИ ??? НАЛИ БОЙКО ВИ ПРИЗНА - ВЪВ ВСЯКА БАНДА РАЗБОЙНИЦИ ИМА ПОЛИЦАЙ ??? И ВСИЧКИ "РАБОТЯТ" !!! КОЙ ДА ВИ ПАЗИ ??? ТЕ "РАБОТА" ЛИ ДА ВЪРШАТ ИЛИ ВАС ДА ПАЗЯТ ??? ХАЙДЕ СТИГА МОЛЯ ВИ СЕ .....
65
2
 
15
 
! Отговори
Доньо Донев преди 8 години
МВР е зле ,защото се управлява от тримата ***: пожарникар, физкултурник и социолог.
64
1
 
17
 
! Отговори
Ний преди 8 години
Ега си цензурата.
63
1
 
23
 
! Отговори
Вие сте боклуци! преди 8 години
Тиквата води страната към гражданска война - да се заметат заемите му и безумното управление
62
1
 
12
 
! Отговори
ии преди 8 години
Нали бяхме от стараните с най моного полицай в света?Как така не стигат сега полицайте ?
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали бяхме в топ 6 на страните с най много полицай в света!?!Как така не стигат сега полицайте?
60
1
 
11
 
! Отговори
Анархията е тотална преди 8 години
Друга новина в днес.бг:"50-годишен магазинер от кърджалийското село Солище бил зверски пребит от двама клиенти (***), защото отказал да им продаде хранителни стоки на вересия."
59
1
 
14
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Нали щеше да има реформа в МВР за да се намалят привилегиите на "чантаджиите". Само, че задачата да се изготви реформа е дадена на администрацията на МВР. Айде сега ми кажете кой сам ще си ореже привилегиите и ще се откаже от 20 заплати?Цялата им реформа е да се запази администрацията. Никаква идея за ефективност за подобряване на условията на полевия служитем и т.н. Основно се слагат политически кадри на ръководни постове за да се отчитата приходи от незаконна дейност.
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБЕРА реве
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2 000 човека от НСО пазят МУТРИТЕ, а за народа НЯМАЛО ????
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в държавата на ченгетата и доносниците, малко били, още търтеи, *** и некадарници требва да храним
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е те тая е точно СЛИВА ЗА СМЕТ !!!
54
1
 
19
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Да бият пенсионери и деца по протестите - има, да пазаят хората - няма !