Яне Янев пуснал SMS-а до Борисов

Лидерът на РЗС е съветник на премиера, бил длъжен да информира
16 яну 2016 15:42,
173
Яне Янев пуснал SMS-а до Борисов
Снимка: Булфото

Вече е ясен изпращачът на SMS-а до премиера, с който Борисов е информиран за дебатите във Висшия съдебен съвет по скандала, станал известен като "Каките".

Човекът, писал до Борисов, е Яне Янев.

Лидерът на "Ред законност и справедливост" в момента е съветник на премиера и точно затова бил длъжен да го информира. 

Съобщението беше изпратено до Борисов по време на заседанието на Висшия съдебен съвет, на което се обсъждаше аферата "Яневагейт". С това в реално време се оказа, че някой информира премиера за случващото се на заседанието.

Съобщението внесе смут сред магистратите, прекъсна заседанието, а премиерът се появи неканен във ВСС. 

Още по темата

Припомняме ви съдържанието на съобщението: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа с двете каки. Не го приехме".

Още вчера премиерът подсказа, че негов съветник му е изпратил съобщението. 

"Мой съветник ми препрати този SMS, това е лична кореспонденция, той не е член на ВСС", отсече Борисов.

Тогава той не каза от кого е получил текстовото съобщение, прочетено от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов на заседанието на ВСС за случая "Янева гейт". 

Борисов обясни защо е обвинил Лозан Панов в политически натиск.

"В изказването си Панов започна да ме пита защо моята парламентарна група е гласувала по един или друг начин, това не е тяхна работа", заяви Борисов.

"А и ми казаха, че той самият е казал: "Да извикаме Борисов, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл, нещо такаво е казал", обясни Борисов.

По думите му той е водил много разговори с Панов дори по времето, когато шефът на ВКС беше блъснат от кола.

"Аз лично го уверих, че няма нищо да му се случи и пратих и полиция и да го охранява, за да му покажа, че свободата, сигурността е гарантирана", припомни премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
30
 
! Отговори
доган преди 8 години
То за това не вървят нещата най най малоумното чадо на този свят съветник на султана и за капак тиквата не дърпа конците еднолично брей до къде я докархме
84
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
държавата е изгнила, тресе се от проблеми, а тия само с интриги
83
0
 
27
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 108.Толкова ли ви е плитка паметта ?! Чели ли сте изобщо изказването на Г-н Лозан Панова по случай 135-годишнината на ВКС? Струва си !Да ви припомня изказването му беше коментар на избор направен в единодушие между ГЕРБ,АБВ,ДПС,ПФ,БДЦ. Олигархията се представя точно от АБВ, ДПС и ГЕРБ . ПФ, БДЦ и Кунева просто им се продават. БСП е бита карта и олигархията е на път да се откаже от нея, въпреки сантимента към партията майка БКП."Мат'риал!"
82
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя борисовия няма ли да започне да се държи мъжката, а постоянно прималя като некоя... непрекъснато интриги. писна ми! ***.
81
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лозан Панов също като Цацаров потвърждават колко е истинска погаворката: Храни куче да те лае и също : Няма ненаказано добро! ГЕРБ ги избра като най-добрите и честни магистрати в бранша, гласува им доверие и им съдейства да бъдат избрани и за благодарност че им дадоха толкова власт двамата хубавци сега работят всячески срещу правителството и обслужват олигархически интереси от кръга на БСП и ДПС!
80
1
 
36
 
! Отговори
эхфх преди 8 години
Янев решил да измъкне работодателя си от тази сложна ситуация.Браво
79
2
 
37
 
! Отговори
гжж преди 8 години
"Мой съветник ми препрати този SMS, това е лична кореспонденция, той не е член на ВСС", отсече Борисов.Като не е член на ВСС, откъде знае какви решения взимат там г-н Янев.Извинявам се за коментара забравих че това е България!
78
1
 
35
 
! Отговори
ХЕЙ преди 8 години
ТОЗИ *** ЛИ ХВАНАХТЕ ЗА РИБА ? НЯМА ДА КАЖАТ ИСТИНАТА ЗА МЕКЕРЕТО НА ТИКВАТА ОТ ВСС !!!!
77
2
 
26
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
БОКО ГИ ПРАВИ НА ТРЪТКИ....ХА,ХА,ХААААААААААААА...!ВЕЧЕ---ВСИЧКИ МУ ПИШАТ.....ЗА ВСИЧКО!/..Като на Султана , едно време...ха,ха,хаааааа/
76
1
 
28
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Добре де, а КАКВО прави Янев на заседание на ВСС, или както писа онази помия сайта ПИК, че нямало нищо нередно премиера да е информиран, нали има разделени на властите, или само на хартия.
75
0
 
28
 
! Отговори
мишо преди 8 години
Този така се о-ра, че сега няма измъкване.
74
22
 
19
 
! Отговори
Жестоко! преди 8 години
БОКО Е ВЕЛИК!!!ПРАВИ *** НА ....ЧЕРВЕНА ТОР И... СМАЗКА ЗА ---ЕВРОПЕЙСКАТА КАРУЦА!НИКОЙ --НЕ МОЖЕ КАТО НЕГО!!!Видехме ги тройката на Опустошарски ...кви *** са!
73
0
 
27
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Боко е като Тато----умело работи с плужеците и продажниците на Партията..и ги манипулира!Българина е продажник , по душа!Това и Султана го е знаел , прекрасно!Нема и 3-часа и ....Пловдивския валлия е знаел , КВО СЕ КРОИ И...НА ОБОРИЩЕ!Кво ми се правите тука на Патриотарчета...по-воленски!
72
0
 
26
 
! Отговори
@@@ преди 8 години
Тоя флейтаджия пак се мушна под шлифера!Хи , хи , хи , хи ....Просто с тиквата са в идилична хармония.
71
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не е Бойко, кой,кой,кой ще е върши по-добре от него?
70
0
 
30
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
"По думите му той е водил много разговори с Панов дори по времето, когато шефът на ВКС беше блъснат от кола." Ми звучи като откровена мутренска заплаха ! Борисов цвета си мени, но мутренския нрав никога!
69
2
 
36
 
! Отговори
ОСТАВКА , ОСТАВКА !! преди 8 години
Оставка народни изедници !!!! Оставка на Борисов, Цветанов, Цачева , Плевнелиев... и още простотия от Герб! Вкараха страната в най-големите дългове от началото на историята й! Докараха народа до просешка тояга , да се самоизбива , да се самоунищожава, провеждат невиждан геноцид над собствената си нация!
68
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пудела е готов като Матросов да застане на амбразурата за да прикрие лъжите на господаря си, Султан Бойко
67
1
 
22
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
....КРОТКО ,БЕ ....УТРЕ И ВОЛЕН , ШЕ ПРАВИ СЪЩОТО , КАТО ЯНЕ, КАТО МУ РЕЗНАТ ПАРИТЕ ОТ НС!НАЛИ ГИ ГЛЕДАМЕ ......ВСЕ СА СЪЩИТЕ ЛАЙ..А!НИКАКВА РАЗЛИКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
66
0
 
22
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Тоз слузест от снимката от торището дет вирее тиквата ли изпълзя, бре? Тц... ! Не се приема саможертвата на червея! Да се връща у дупката си - Нии сме от далеко и говорим меко! :))