Борисов изригна към Панов: Атакувате ме политически!

Премиерът не разкри подателя на препратения SMS, бил "трети човек"
Обновена: 14 яну 2016 17:36 | 14 яну 2016 16:14, Веселина Йорданова
128
Борисов изригна към Панов: Атакувате ме политически!
Панов показва получения sms. Снимка: БулФото

Премиерът Бойко Борисов призова ВСС да не го вкарва в политически игри. Той дойде днес в сградата на Съвета, за да обясни, че няма нищо общо с "Янева гейт", предаде БТА.

Още по темата

Борисов обвини председателя на ВКС Лозан Панов, че е направил политическо изказване, защото е разкритикувал работата на ПГ на ГЕРБ и липсата на промени в Конституцията.

Борисов не каза обаче от кого е получил SMS-а, прочетен от Панов на заседанието на Съвета, но заяви, че само го е препратил от трети човек.

По-рано днес Лозан Панов показа, че е получил съобщение от премиера със съдържание: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме".

По повод изказването на Панов, че основните промени в Конституцията са били бламирани, Бойко Борисов посочи, че при формирането на кабинета въобще не е ставало дума за промени в основния закон, защото е било ясно, че няма как да се съберат нужните гласове. Едва по-късно се стигнало до историческия компромис.

"Имам 84 депутата, не мога да променя Конституцията", каза Борисов. Премиерът уточни, че е искал да промени Конституцията, но впоследствие се е оказало, че Радан Кънев иска да си прави нов политически проект.

Той призова членовете на ВСС за институционален мир. "Дойдох с мир да се разделим - вие да гледате вашата работа, ние да помогнем с г-жа Захариева за реформата", коментира Борисов пред кадровиците на Темида.

Премиерът каза, че е готов винаги да се яви да го изслушат, но не да го подканят публично да го разпитват за "някакъв "Гейт".

Той се обърна и персонално към Лозан Панов. "Никого не съм посочил досега за политическо изказване, но изказването ви е политическо. Критикувате ме за моята работа, за решенията на парламентарната група. Откъде накъде вие ще ми давате акъл? Вие ме атакувате политически сега. Дойдох, за да ви обясня, че нямам общо със случая "Янева гейт", отсече Борисов.

Няколко членове на ВСС се опитаха да обяснят на премиера, че решение да бъде поканен на изслушване няма.

Лозан Панов пък каза, че не е видял подкрепата, за която Бойко Борисов говори и по думите му "историческият компромис" е стъпка назад, като на второто четене в парламента бившият правосъден министър е бил оставен сам.

Междувременно ВСС прекрати проверката по случая "Яневагейт". Етичната комисия към съвета предложи проверката да бъде прекратена, защото тя не е успяла да събере достатъчно годни доказателства за извършени нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
18
 
! Отговори
111 преди 8 години
До П.ПетровХа, ха, ха, .... прочети си написаното ! Задаваш ми отговори, а не въпроси !!! Именно за това се обръщам към USA ембасито ! А колкото до така наречените "избори" ..... ще го оставя без коментар ! Те знаят защо !!! ...... и именно заради това им го казвам - да престанат да го подкрепят ! Защото Българина малко знае или почти нищо за Rocky mountain но за Шипка всеки знае ..... Нека си помислят !!!
70
0
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 111Щатите ли имат медии в България или БКП-ДС мутро-олигархията(която е свързана с КГБ и руската мутро-олигархия)? Американците ли избират българските "народни" представители или простия български народ? От руските ли служби излезе коментара, че Борисов има връзки с лица от организираната престъпност или от американските ?Борисов българите си го избират, а американците работят с него, докато ги слуша за геополитиката. Вината на американците е, че са безпринципни във външната си политика.
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм. Странно защо телефонът на Лозанчо е настроен на немски.
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоу, USA ембасито, какво става бе ??? Може ли вашия президент да отиде да се кара на Върховния ви съд бе ??? Това ли е Демокрацията ви бе ? Ако не е, защо ни го пробутвате този, и насила ни го налагате ? За *** ли ни мислите че ни натрапвате безсрамна Мутра да ни управлява ? Какво искате ? Пак към Москва ли да се обърнем ???? Това ли искате ???Има една истина и вие трябва да я знаете - ВНИМАВАЙ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ СБЪДНЕ !!!
67
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още нещо, нали се сещате защо Борисов е препратил съобщението ? За да му каже - ВНИМАВАЙ, НАБЛЮДАВАМ ТЕ КАКВО ПРАВИШ !!! И типично по Мутренски му заявява - Ако не правиш това което кажа и искам .... сещаш се каво ще стане с теб, защото всичко ми докладват !!!
66
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кой се мисли Борисов щом с цялото си нахалство отива да се кара на съдийте ???Що за наглост е да кажеш на съда - Вие мене нямате правото да ме викате тук ???Какво ни казво този безсрамник ? Че него само Бог ли може да го съди ???Наглост ! Наглост ! Нагрост !
65
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа хули Бъчварова - било атака срещу националната сигурност, народът хули Амфетаджията - било политическа атака срещу националната сигурност. Абе тия една ли *** майка ги е прасила?
64
11
 
20
 
! Отговори
аз преди 8 години
Борисов,за пръв път те одобрявам за принципната ти позиция срещу тази *** Панов на ДСБ!
63
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2 2 16 16.....
62
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧУДЯ СЕ ЗАЩО ТИКВАТА БАНКЯНСКА СЧИТА, ЧЕ ИМА САМО 84 ДЕПУТАТА... ТЕ НЕГОВА ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ ЛИ СА? АМАН ОТ ***, НАДУТИ, САМОДОСТАТЪЧНИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАРЦИСТИЧНИ СЕЛСКИ ТИКВЕНИЦИ, КОИТО НИ УПРАВЛЯЯВАТ! КОГАТО ИМАИЕ ТИКВИ, БЯНКАНСКИЯ *** БЕШЕ МОМЧЕ ЗА ВСИЧКО, А СЕГА КОГАТО НЯМА СЕ МУТРЕЕ! *** КОМПЛЕКСАР!
61
1
 
40
 
! Отговори
Дришко преди 8 години
Тиквата се ***! Где са уймните и краставите.... лапат ли, лапат ли!!!!А *** ВСС пък го облизаха.....
60
2
 
23
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Биете се в гърдите за Кирил и Методи, а смс-а на латинец... Може би в iPhone 6 (или 6s) който е на снимката няма кирилица?!
59
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бункерът на Хитлер бе в Берлин. Там се самоуби. Познайте дечица, къде е бункерът на Тиквата? И какво го чака.
58
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е строг , но справедлив!
57
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нормална държава изобщо нямаше да ги бавятТук обаче каквото и да стане има недосегаемиЯвно по мирен път не стават нещата
56
2
 
29
 
! Отговори
:))) преди 8 години
До Ко?...Не!Затова и тия мафиоти ще продължат да ни "управляват" до гроб...-------------------------Чий гроб, м? :)) Бочко много го е страх от смърта! :)) И 96ти по малко емоции, всеко нещо ще си дойде на мястото, когото му дойде времето! Кефи ме, че Бочко се мъчи/изяжда от страх за кожицата си - страда горкото престъпниче /съвестта му, ако въобще има такава го тормози, гризе и изяжда отвътре/щот занае, че идва краят му! :)) пп.96-ти, я малко по оптимистично и хладнокръвно де!
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ide sabarianeto na Mutriata Boce-Ceco-Plevcodano gi rako u grabnako trusne na dlgi morfineni injekcii i da se gr4at koga se viat da idat ot pred talivizero do kam kusetkata, a naokolo gnili mrvka da im kapia i muhi kravta im da smu4e- dano!
54
2
 
39
 
! Отговори
М, да ... преди 8 години
Защо Борисов препраща,/ предупреждение, заплаха ли е/ sms-ът към Панов? Борисов възпрепятства ри работата на Панов? пп. Комай Борисов АТАКУВА ВСС в лицето на председателят му!
53
1
 
45
 
! Отговори
БЕЗКРАЙНО ВЪЗМУТЕН преди 8 години
БОРИСОВ - ПЛЕВНЕЛИЕВ - ЦВЕТАНОВ В ЕДНА КИЛИЯ ! ОСТАВКА НЕЗАБАВНА И ПРОЦЕС ! ПОТРЕСАВАЩА ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ ! НЕЧУВАНО БРУТАЛНА НАМЕСА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА !НЯМА НУЖДА ОТ ПРОЦЕС - ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ТЕЗИ РОДООТСТЪПНИЦИ ! БЕЗКРАЙНО ВЪЗМУТЕН СЪМ
52
4
 
17
 
! Отговори
samo GERB!!!!! преди 8 години
Ataka da go ulovi, epilira, okape, namaje s ov4a loi edno sramno mesto, zaviat u staniol i kat go uka4at u nekoia migratska gemia da go pratat prez Bosforo na gosti na bai Ertigan, a no ko sha da ga prai dorde kopa navede BeGetskioa usrednen potok on efendy Er4o si znae- no posle da se nerazpraame 4e devstven im go pratii -pa oste po deFsten ni gui vrnaaViva Boiko i negovoto Cekov4e