Говорим за бежанците, а младите българи бягат...

Прогнозата на Дянков: Не чакайте предсрочен вот
18 яну 2016 13:14,
71
Говорим за бежанците, а младите българи бягат...
Снимка: архив Булфото

Бежанският поток ще продължи да е тема №1 в Европа. Той ще влияе на България доколкото отклонява вниманието от ставащото у нас - демографската криза.

Това обяви в свой анализ на ставащото у нас и в света бившият финансов министър Симеон Дянков, който вече е преподавател в Лондон и във Вашингтон.

"Къде са младите, къде отиват и къде отива икономиката без млади хора?", попита той от ефира на Нова тв. Дянков разказа, че работи основно в Лондон и може да потвърди, че голяма част от младите българи са там. Казвали му: "Завършихме училище и вече сме тук".

Дянков прогнозира, че тази година няма да има предсрочни избори в България. Причините били две – че няма политик, който да каже, че иска да води държавата и другата – че икономиката се съживява, но все още няма достатъчно икономика извън евросредствата.

"За мен правителството е стабилно", каза още Дянков и допълни, че заслугата за това е, че главно икономическите и инфраструктурни министерства вървят добре. "Миналата година взехме близо 7 милиарда лева от ЕК по различни програми, които няма как да не се отразят добре. Но стабилност е различно от растеж", каза още бившият министър.

Дянков обвини министрите на реформаторите, че не правят реформи и похвали Ивайло Калфин за частичната пенсионна реформа. В редичката на министрите, опитващи се да реформират, той нареди и Румяна Бъчварова, Ивайло Московски и Ивелина Василева.

За ролята на ДПС в сегашната ситуация, Дянков отвърна: "Не е роля на ДПС, а роля на бившата ДС. Тя продължава да съществуна с връзките си. ДС управлява и сега", каза той.

Според Дянков преходът в България не се е осъществил. "Същите хора, които водеха България преди 30 години, я ръководят и сега", каза той. Според него и последните събития в движението са свързани с ДС. "Например г-н Местан е от бившата ДС. Мисля, че една част от бившата ДС беше срещу друга част от ДС, едните подкрепят Русия, другите Турция. Стигна се до борба".

Дянков коментира и темата КТБ. "Българският народ е излъган по темата КТБ", смята бившият министър, който обясни, че няма информация как е станало заграбването, а по негови изчисления държавата е загубила около 4 млрд лева, като реалните загуби са около 6-7 милиарда лева.

"Цветан Василев е най-виновен. Почти също толкова виновно е и тогавашното ръководство на БНБ. Както и политическата класа в последните пет правителства. Всички ние сме донякъде също виновни, че това стана по наше време", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиката е гадна работа, Дянков сам каза в едно интервю, че това е най-голямата му грешка да се занимава с политика и то в България. Ако не сте толкова тесногръди да го свързвате с *** Бойко, този човек е изключително еродиран и умен, преподава в много университети и изказванията му са винаги много обективни и добре обосновани. Да, реализирал се е в чужбина, защото в българия няма реализация за хора с такъв огромен потенциал в техните си сфери. Но ние обичаме да плюем и то най-вече своите!
10
1
 
22
 
! Отговори
хммм преди 8 години
То вие политиците когато не сте на власт всички се сещате за българите и ставате патриоти, но стъпите ли отгоре бежанци, роми и турци трябва да се интегрират.
9
3
 
5
 
! Отговори
VERSINGER TALIBANOV преди 8 години
Ne se pritesnqvaite peevski she bude poruchan v blizkite 1-2 godini, ako shte ne s 200 choveka ohrana da hodi, ami s 500 ako iska.... debelata svinq... (pred s snipero nisho se nepostawq na putq ;) )
8
17
 
6
 
! Отговори
Мразим руснаци преди 8 години
Каква е Москва е ***. Тея *** нито културно ,нито икономически, нито идеологически са фактор за нас. А дянков след като си свърши работата в тогавашното правителство и янките му дадоха позиции на запад, за да живее в буржоазия, правейки анализи, които са ясни дори на дядо ми, не може ли да започне програма по събуждането и връщането на българите зад граница към родината им? Мерси
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В интерес на елита е младите да бягат. Вашата загриженост е пълен фалш.
6
2
 
41
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Основната причина поради която народа бяга, не е толкова безпаричието, а морала на управляващата класа!!! Ако се появи човек който прозрачно и без условия поведе управлението, съм сигурен че много от българите ще се завърнат! Иначе ще продължаваме да се делим на червени и сини, и ще продължаваме да се мразим и завиждаме.... А , иначе народа ни е добър и не заслужава тия лай%на с които е заливан ежедневно!
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете и говорете каквото искате...до 5 години, ако няма промени в България няма да има млади хора и спокойно може да закриете държавата.
4
2
 
23
 
! Отговори
демократ преди 8 години
"Той посочи, че бившата Държавна сигурност е създала КТБ, ДПС и КОЙ и все още управлява. "-ТЕЗИ ДУМИ ТРЯБВАШЕ ДА СА С ПО-ТЪМЕН ШРИФТ И С ГОООЛЕМИ БУКВИ.това е ключа от бараката за българската мафия,мутри, грабежи и криминален преход.затова бягат младите.
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А той самият.... бяга ли бяга... и бяга. Но от оня горе няма да избяга, нито от народната любов.
2
1
 
40
 
! Отговори
Край преди 8 години
Да ви кажа това което Дянков не посмя - През КТБ от всички нас бяха откраднати около 5млрд лева. Откраднаха ги Цв. Василив, Пеевски, Доган ББорисов, Сталииски и още 20-30 първенци на партиите български.
1
10
 
42
 
! Отговори
Гордан преди 8 години
Най-голяма част избягаха заради некадърното управление на Дянков и Борисов