Костов: Проклятието се снема, ДПС си отива!

ДПС щяло да стане четвъртокласна политическа сила
39
Костов: Проклятието се снема, ДПС си отива!
Снимка: Булфото, архив

Проклятието се снема от нашата страна, ние сме в процес на размитологизиране, ДПС си отива, смята бившият премиер и лидер на ДСБ Иван Костов.

Още по темата

"Дали с Доган, дали с Местан ДПС е нежелан политически партньор в България", коментира той пред bTV.

Костов прогнозира, че на следващите избори ДПС ще получи с една трета по-малко гласове от предишните местни избори, а на по-следващите – с още една трета по-малко.

Според него ДПС ще се превърне в третокласна, четвъртокласна политическа сила, защото разломът, който се случва вътре в партията, с изключването на доскорошния лидер Лютви Местан, не може да се размине лесно.

"Едни обявиха Ахмед Доган за велик политик, защото е казал тези неща. Внимателният прочит на речта му показва, че е съставена от всички клишета и митове, създадени в Кремъл", смята още Иван Костов.

Според него и Русия, и Турция са в много слаба позиция и нямат достатъчно ресурси да се намесят в делата на българската политическа формация и система.

"Политическото използване на мюсюлманското вероизповедание в страната е опасно. ДПС до скоро практически управляваше избора на главен мюфтия", допълни още Костов. По думите му предстоящата конференция на българското мюсюлманско вероизповедание е поредната провокация на българския закон и съд.

"Провокация, защото тези хора и този Висш мюсюлмански съвет, който ще се опита да проведе, има висящо дело пред Върховния касационен съд", каза още Костов.

По думите му тази провокация е от 2002 година насам, като по този начин резултатите от тези конференции не могат да бъдат регистрирани.

"През цялото това време то не е легитимно според закона, но въпреки това се провежда нова конференция и фактическата власт върху самото мюфтийство остава в ръцете на Мустафа Хаджи и хората около него", допълни Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
До 31 и 32 преди 8 години
Да не би нещо да се е случила съдебната реформа или да имаме генерирано БВП като Чехия или поне Румъния, да имаш осъден политик? Не се притеснявай, познай чии кабинет още тогава ги заложи в графата бъдеще възнамерително. И не се чуди ако установиш, че за приемането ни в ЕС, всички от 89 насам имат заслуги - персонални и групови. Въпреки, че основната работа е свършена от безчет дребни по пост и заемана длъжност служители, но с професионално отношение поради което и винаги оставащи "анонимни".
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сашо коментар 2С това мислене винаги ще си номер 2 в най-добрия случай. Ти си по шапките каубойска или *** носиш. Аз мисля по-добре без шапки. А тебе те стяга каскетът очевидно, пейзанино.
30
1
 
0
 
! Отговори
До до 11 (31) преди 8 години
Пропусна НЗОК, НАП, провежданите здравна, пенсионна, военна, митническа (краун ейджънтс) и др. рИформи, останали си и до ден днешен излияния на хартия с зададен пожелателен характер. Какво ме ползва членството в НАТО, при условие, че европейската ни граница е разграден двор и всеки си влиза и излиза както и с каквото си е наумил. Че фалиралата още тогава държава и до ден днешен не е мръднала и се изхранва само от данъци. А отпадналите шенгенски визи не топлят, ако нямаш пари за престой в ЕС
29
1
 
1
 
! Отговори
До до 11 (32) преди 8 години
Минал си покрай нормалната европейска държава и още дълго ще има да минаваш. Заради зададената правилна посока, която позволи на точно определена група от обществото да прилапа и усвои останалите активи почти безплатно, а извинявай - срещу голи приказки и празни обещания. Ако си направиш усилието да проучиш съмандатниците му кой, какъв е бил преди и как е излязъл от кабинета, ще се изненадаш. И вместо да се сравняваш с останалите бивши соц-държави, ти ми даваш пример с членки на СССР и ОНД?!!
28
2
 
3
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Доган си отива за да дойде Местан.Нали татарски сиганино?Ти знаеш двамцата с Доган сте от една порода.
27
1
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Общо взето опита се да превърне България от рухнала постсъветска *** в нормална европейска държава. Разбира се, не се получи точно както трябва, но зададе правилната посока. Ако не беше той, сега щяхме да сме някакво подобие на Беларус или Украйна.
26
4
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
1. Паднаха шенгенските визови ограничения2. В началото на мандата му бяхме фалирала и изолирана от целия свят държава, а в края му, поканени за членство в НАТО и поканени за преговори за членство е ЕС.Само заради тези две неща е най-успелият за последните 25 години.А има още много - реформиране на фискалната система, сещам се какви протести бяха, че задължиха все търговец да има касов апарат, представяте ли си? Що за наглост, някой да му следи оборота...
25
7
 
4
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 8 години
Комунистическият Радж Капур изпълзя от драгалевската дупка...
24
1
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Дълбоко се съмнявам! Доган къде с лъжи, къде с пари, къде с възможности събра в ДПС по-образованите и предприемчиви български турци, които обикновените хора уважават. После държи в страх електората си с външни и вътрешни заплахи, с икономическа зависимост.За да отпадне ДПС, първо българските турци трябва да се почувстват свободни икономически и политически. А че ДПС, БСП, НДСВ, ГЕРБ са проект на ДС като подопечни на КГБ това всеки що годе интелигентен го разбира. Дори върху СДС ДС имаше сериозно влияние и контрол чрез агенти и доносници. Затова и запалиха Партийния !
23
4
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Още една комунистическа гад изпълзя.
22
0
 
11
 
! Отговори
аноним преди 8 години
ОСВЕН, ЧЕ ДПС СИ ОТИВА, ПО - ВАЖНО Е С НЕЯ ДА СИ ОТИДАТ ЧЕНГЕТАТА ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РУСКИТЕ АГЕНТИ И МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ , КОИТО СА СЕ ОКОПАЛИ В ПАРТИЯТА И ДЪРПАХА ЮЗДИТЕ НА РОМА МЕДИ ДОГАНОВ 20 ГОДИНИ !!!!!
21
6
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Нема да стане темушке, да ти се изпълни децката мечта: Балансьор като ДПС - никакви грижи, никакви отговорности - само лапане кеш. Мине не мине и изпълзи някакъв мухъл да дава акъл. Писна ми.
20
4
 
7
 
! Отговори
DPS=RUSSIA преди 8 години
DPS=RUSSIA i tova se znae oshte ot sazdavaneto. DPS e sazdadena ot DS(podchineno na KGB)
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато плебса не се научи да праща провалените си политици в затвора, оправия няма да има.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костов е копие на Черният Кода от "Четиридесетте разбойници".И като занятие (крадец) и като визия (грозен и черен).
17
6
 
11
 
! Отговори
от 11 (временен) преди 8 години
И ще се присетя за планът Ран-Ът, за това кой ги покани (Луканов), за нашенския принос в неговото създаване - д-р ти Иван Костов от ВМЕИ също фигурира в списъка на участвалите икономисти и за крокодилските сълзи и ръкопляскания в НС.По-късно журналиста Георги Тамбуев направи филм по този повод, който веднага почнаха да оплюват, омаловажават и да го пропускат. И това е само планът Ран-Ът, а приватизацията, РМД-тата, Гад Зееви и БГА Балкан, сестрите ни в Либия...Минусите не променят фактите
16
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18При Кобурга и при Станишев 2005-2009 България ЦЪФТЕШЕ в сравнение с ПРЕДИ и СЛЕД.
15
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не харесвам много Костов, но помогнете ми - посочете ми по-добър управлявал ни от него, освен Тато, де...!!!
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбирам го Костов - завижда им.
13
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива като Костов трябва да бъдат съдени и изправяни до стената като Чаушеско.Имотите на цялото им семейство НАЦИОНАЛИЗИРАНИ защото са придобити с ОТКРАДНАТО от нас.Ето така ще променим живота си.