Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!

Мафията има интерес да няма правителство, категоричен е премирът
27 яну 2016 18:00, Анисия Иванова
274
Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!
Снимка: БТА

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Това каза  министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание.

Коментарът на премиера дойде след изнесена информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г. В тази сума не са включени 250 млн. лева възстановен на фирмите ДДС, съобщиха от пресцентъра на МС.

"Не си спомнят в Министерство на финансите кога януари месец са били на 900 милиона излишък. Не си спомнят!", емоционално възкликва премиерът според публикуваната стенограма на сайта на МС.

По думите му дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим. 

"Това правителство трябва с много вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията при контрабанда, защото основното на корупцията са парите. Всъщност, няма по-видим признак – в тези сфери: контрабанда на цигари, горива, алкохол, меса, захарни изделия, измамите с ДДС – резултатът е на сайта на Министерство на финансите", горд е Борисов.

От своя страна правосъдният министър Екатерина Захариева допълва: "Наистина впечатляващи резултати, дай Боже така да продължаваме, както казахте Вие, защото това е една от основните, повтарящи се години наред констатации и препоръки към българската държава – именно борба с организираната престъпност."

Като оптимист залагах февруари важни закони да минат през НС, но явно, че няма да стане, продължава Борисов.

"Хванете се сега и ги направете, за да може да влезем, ако можем до лятната ваканция – така, както е оптимистичният вариант. Защото Законът за съдебната власт отрегулира всички неща, които в момента са интересни, антикорупционният закон. Така че по най-бързия начин да се внесе. Наказателно-процесуалният кодекс, измененията в Закона за движение по пътищата – също, измененията в Закона за МВР. Това са много важни неща, които трябва да се свършат", изрежда премиерът пред министрите си.

По думите му единственият начин да не се свършат те е да няма правителство.

"Сиреч, мафията има интерес да няма правителство, защото тогава контрабандистите и олигарсите си взимат тези милиарди, които са свикнали да си ги получават, закони няма да минават, защото няма да има парламент и вече това е една прекрасна среда за корупцията и мафията. Така че, пожелавам ви здрави нерви и всеки да си гледа работата максимално бързо и точно", завършва премиерът в края на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
23
 
! Отговори
в следващата серия преди 8 години
В следващата серия пожарникарят (агент Буда) отново ще вдигне кръвното и мюфтията пак ще ходи на свиждане при него.
50
1
 
21
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
Така и така простолюдието тука, а и не само не разбра, че няма сини и черевни, в парламентчето всички гушкат ЗАЕДНО, а за пред хората се плюнат малко...Отделно си има кръг от хора дето движи цялата тази контрабанда, от която разбира се и Боко има келепир. Не се заблуждавайте, че червените *** не са в играта! Всички са вътре!!!
49
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжата и циркаджийството на този му е вродена.
48
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХА-ХА ..... ХА , колко са жалки червените *** . Вярно или не вие спорете , а иначе на Позитано 20 нямат пари да си платят парното . Браво г-н Борисов само така .
47
3
 
22
 
! Отговори
хахешр преди 8 години
Утре и него и цацата хилядарката на протеста ще ги нагъзим публично!!!! ОСТАВКА....!!!! Времето за оправндания и равносметки отмина!!
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е де, к`во му се нервите! Пребориха я - взеха я под техен пълен контрол и сега другите само им дишат прахта!
45
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Начина по който реагират другарите е показателен , че контрабандните ИМ канали са спрени . Години наред БКП-БСП-ДС използваха контрабандните канали за лично обогатяване . Да ама не . Свърши се вашата мандра другари .
44
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СвинеткаПавлова-Бойко,обичаш ли сланина и мас?ББ-Много! Свинетка-Цялата съм твоя,взимай ме!
43
2
 
28
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 8 години
Пожарникарят преборил корупцията? Точно обратното! На 500 метра от Женския пазар в София, ви посрещат първите контрабандисти и ви предлагат цигари. На 20 метра от тях дремят контра-контрабандистите, сиреч полицаите, и нищо не предприемат.
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко, не лъжи хората че МФ е събрало повече, истината е, че е събрало мнооого по-малко! Смени ръководствата на приходните агенции!
41
1
 
31
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
Мафията си ИМА правителство!!!
40
1
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Бойко, обясни коя е мафията !Аз по-голяма от държавната мафия у нас не виждам.Имаше едно време разни мутри и подземни босове, с които си миехте ръцете, но тях ги отстреляхте ...Сега в България няма мафия, защото самите вие сте мафия !
39
1
 
29
 
! Отговори
някой преди 8 години
Браво! Бойко Борисов се е преборил със себе си!Ми то си е за учудване...
38
0
 
34
 
! Отговори
Китов преди 8 години
Бойко официално признава, че има контрабанда за милиарди в страната ни, а няма нито един осъден. Следващият логичен въпрос към Бойко е - работи ли добре съдебната система и прокуратурата? Защо спряхте реформата?
37
0
 
25
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Вярва си
36
0
 
16
 
! Отговори
gtf преди 8 години
конкуренцията ли имаш в предвид ?
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди мафията искаше услуги от властта,властта разбира се и ги правеше,сега обаче мафията си е директно на власт.
34
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наистина защо няма осъден за контрабанда?това са техни хора?или самите те са заповядали на себе си да са по- изрядни?или са наредили на своите хора да не правят измами?
33
0
 
32
 
! Отговори
maimun преди 8 години
Освен прасето Лиляна Павлова , друго нищо не можеш да пебориш.....*** тикво ... и с нея трудно ще се справиш
32
0
 
20
 
! Отговори
Мина преди 8 години
Контрабандата никога не е спряла, кого лъже...дори все повече контрабанда има. Корупция и мафия вървят ръка за ръка, а крадеца вика дръжте крадеца Всички имат кирливи ризи, но всички един на друг си пазят гърба. А, за всичко това плащаме и страдаме ние обикновените хора, на които постоянно им се увеличава данъка. Четвърт век се нагледахме на какви ли не неща, като започнем от създаването силовите групировки, на мутрите, ограбването на банките и унищожението на България и на българския народ.