От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!

Българите не желаят да се поучат от грешките си, пише руско издание
5 фев 2016 17:37, Елка Василева
462
От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!
Снимка: архив, Булфото

Парламентът на България разреши на бойни самолети на НАТО да "охраняват" въздушните граници на страната. Българската опозиция веднага обвини властите, че са пренебрегнали инстинкта за самосъхранение и добави, че сега в българското небе ще могат да се разпореждат „натовските“ самолети на турските ВВС. Имайки предвид 500-годишното османско иго, редовите българи очевидно са "във възторг" от своите депутати, пише "Российская газета".

Още по темата

Как се радваха българите, когато на 1 юли 1991 г. Варшавският договор прекрати съществуването си. Тогава те нашироко обсъждаха, че сега страната им най-накрая ще стане абсолютно независима и сама ще определя съдбата си, посочва руското издание.

Не минаха толкова много години и българските власти сами себе си лишиха от същата тази толкова желана от тях независимост. Всичко в името на „светлото натовско бъдеще“, в което в действителност отдавна вече Брюксел решава всичко вместо София, оценява "Российская газета".

А на българите /както впрочем и на много други страни от НАТО заедно с ЕС/ не им остава нищо друго, освен послушно да гласуват "за" на една или друга брюкселска среща. Точно като по времето на Варшавския договор. Оказва се, че българите не желаят /заедно с много други европейски държави/ да се научат на каквото и да е от собствените си грешки, пише вестникът.

Руското издание пояснява, че решението за съвместна охрана на въздушните граници на България е било взето във връзка с критичното състояние на българската военна авиация, на въоръжение в която са МиГ-29. Техният летателен ресурс е практически изчерпан – машините се нуждаят от капитален ремонт. Но пари за това в българската хазна няма. А в Брюксел на българите им подпяват: "Всичко е наред, прекрасна маркизо! Всичко е наред, както никога досега!", заключава "Российская газета".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
20
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
Тук има американски ***. Те си мислят, че всички останали са руски ***. Истината е, че народа е настроен положително към Русия и отрицателно към САЩ. Извод - американските *** само си губят времето.
231
6
 
18
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Чико--341;САЩ ни освободиха от руско--комунистическото робство без да ни окупират и без да им плащаме. Нещата у нас не вървят защото 51 400 Фирми в Б--я са руски или 30% от промишленоста ни. Прословутите американски МАРИЦИ са 50% руски.
230
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КокоДокато има русофили предатели ние трябва да се делим от тях, това е, друго положение няма
229
2
 
17
 
! Отговори
Коко преди 8 години
До Михал Атомната бомба е хвърлена когато Япония вече е капитулирала. Не съм комунист нито привържаник на комунизма, но тея цифри които посочващ са меко казано граничещи с лудостта. Иван имал 2 прасета заклал 3 от тях и му останало още 1 за другия месец.
228
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха,sorry,но винаги съм казвала,че БГ мъже за нищо не ставате.Не можете да си пазите нищо.Достойни сте за презрение от целия човешки род.Не-ка-дър-ни-ци!
227
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От София - русия се лиши от всичките си бивши васални сателитчета и зони на влияние в Европа или с други думи гледайте си работата и ни оставете на мира, отивай те се прегръщайте с новите си братя Башар Ал Асад и Ердоган, опа забравих Ердоган не се върза на руското братство
226
2
 
18
 
! Отговори
Бойчо преди 8 години
Партия ГЕРБ и премиера са вредни за независимостта на България.
225
2
 
18
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Коко--332; Ти разбери защо са хвърлени атом--бомбите и ще разбереш че още 1 трябваше да им хвърлят.Жертвите на комунизЪма са над 200 милона.Само в СССР са 100 милиона (Жириновски)Само по време на гражданската война са 24 милиона.Троцки каза : Акотрябва ще избием 90% от населението но останалите 10% ще живеят при комунизъм.
224
3
 
15
 
! Отговори
Чико преди 8 години
До МихалДо Миальо 327"САЩ имат бази и пазят демократичния свят но не НАТРАПВАТ комунизъм."Яааа, САЩ пазели демократичния свят ли? Натрапват ли капитализъм и защо го правят, от добро сърце ли или поради върховната цел: максимална печалба,концентрация на капитала и износ на инфлация чрез зелени хартийки?
223
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Истанбул му трябва вода и ще си я вземе,ще си приберат и своите хора със земята.На баке ви Бойко нема да му фанете парите обаче,дето ги окраде.
222
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЯНИС ДРАМОСНай сетне свестен коментар сред тролските бълвочи , Благодаря за добрия коментар, удряй където руските *** най ги боли
221
2
 
17
 
! Отговори
Коко преди 8 години
До АнонименТънем в мицерия заради самите себе си. Докога ще се делим на русофоби и русофили, а вече се появиха и туркофили не сме ли един народ все пак?
220
6
 
16
 
! Отговори
бг преди 8 години
Няма нищо лошо турците да пазят небето ни. А както не можем да се справим с грабежите и насилието в страната, накрая май ще молим турската жандармерия да охранява градовете ни. И по-добре ще бъде така да стане, отколкото целият този хаос при нас. Все някой трябва да въведе ред в тая държава.
219
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Севрюкова е казала,а и Ванга ,че ще се отдели парче от България към Турция ,когато БГ е част от Европа и това ще стане по мирен начин ,а Европа ще се чуди как е станало-говори се за Източна България.,вярвам и на 100%.След това С. казва ,че управниците ще се стреснат и ще заработят за България-ето това не го вервам.
218
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КокоА днес тези над които са използвали ядрени оръжия т.е. японците са първи съюз на САЩ това да ти говори нещо, също така индианците си живеят доста добре в казино резерватите, не се оплакват, но знаеш ли кой се оплаква ? Такива като нас, жертви на соц комунизма бивши соц републики на насесесерето които тънеме в мизерия заради тия пусти руснаци
217
6
 
20
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Църо--317;Абе дърво по време на тъй нареченото "робство" не сме говорили турски. В руската империя според ЕМСКИЯ УКАЗ на Александър ,подписан 1872 г всички са длъжни да говорят руски. Само на поляците се разрешава в домовете си да говорят полски. Аман от ***.
216
3
 
18
 
! Отговори
Коко преди 8 години
До Михал Твоите пазители на демократичния свят са първите и единствени в света, които са използвали ядрено оръжие срещу мирно население и са направили най голямата етническа чистка в историята в лицето на индианците.
215
1
 
18
 
! Отговори
Минчо преди 8 години
До Михал Прав си, преди имахме армия, за която се изискват разходи, а сега нямаме и въпреки всичко разходите ни не са малко имайки впредвид армията, която нямаме.
214
3
 
20
 
! Отговори
Чико преди 8 години
До Shopp"най-добре е да работим с турските ВВС"Ай стига бе, дядо ти да не би да се е бил на Шипка, настъпвайки от южната страна? На хаджи Иванчо хаджи Пенчович ли си внук?
213
5
 
14
 
! Отговори
Михал преди 8 години
До Минчо--321; САЩ имат бази и пазят демократичния свят но не НАТРАПВАТ комунизъм.Колко % отделяхме за въоръжение пред? А сега само 1,3 %. Кой ни гарантира независимоста бе ***