Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН

Външният министър подписа кандидатурата й за поста
Обновена: 9 фев 2016 22:29 | 9 фев 2016 21:53,
283
Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН
Снимка: архив Reuters

Външно министерство номинира официално Ирина Бокова за Генерален секретар на Организацията на Обединените нации (ООН). Новината бе съобщена от пресцентъра на МВнР.

Още по темата
С биографията си и натрупания опит Бокова може да бъде една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН, се казва в мотивите за издигане на кандидатурата й.

Номинацията е подписана от външния министър Даниел Митов.

Бокова бе определена за българския кандидат в надпреварата от правителството на Пламен Орешарски. Формалното номиниране трябваше да направи сегашния кабинет.

Макар и при встъпването си в длъжност премиерът Бойко Борисов да обеща, че се съобрази с решението на предишния кабинет, формалното номиниране бе предшествано от месеци мълчание от страна на управляващите.

Неофициално се заговори, че за поста може да бъде номинирана Кристалина Георгиева – еврокомисар и зам.-председател на ЕК.

Вчера обаче тя се отказа от битката и обяви, че остава в Брюксел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно всички коментират семейството на Бокова това, семейството на Бокова онова, никой не коментира Бокова, което е странно. Абе кал.ъфи, в ООН ако изберат нея няма да избират семейството й, а нея, коментирайте нея в качеството й на Генерален директор на ЮНЕСКО.
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе истината е че Бокова е доста по добре за пред ОО-НЕ
48
6
 
11
 
! Отговори
до 96 преди 8 години
Комунист на такъв пост е обида и шамар за всеки нормален човек. Това е все едно Гьобелс да стане шеф на ООН.... Даже покойния Жельо Желев смяташе че комунизъм е дори по -тоталитарен от нацизма...и съм убеден че е прав.
47
3
 
8
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Потомствена издънка на комунистическо семейство и по право(естествено) високо в политиката.....Само те, по приемственост,други не могат да са в политиката.....И какво толкова е направила за БГ и за българите и какъв и е толкова "опита"....Хвърляне на димки и кьорфишеци....Продължаваме с привилегиите....Изобщо не съм завистлив,но я се информирайте какви заплати,хонорари и дневни получават там и ще ви се завие свят като разберете че ограбват нас с данъците от които и плащаме астрономическите зап
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тоа пост можехме да докараме и някоя блудница от Оландия поне да вдига Старите Членове в ООН(на крака)
45
2
 
3
 
! Отговори
до 87 преди 8 години
По добре би било да е Лилияна Павловапоне ще има кво да вдига още Килограми
44
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Анонимен 84С кого да се гордеем бе умнико...
43
4
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Хиляди пъти по-добре... - Фидосова...
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Горотолкова ли ти е багажа бе Горо?
41
5
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Ако тая женица има поне малко мозък... - веднага ще оттегли кандидатурата си... - и ще си спести унижението, а и не само нейното...
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ядете на Бокова старата сливвкккккаааа *** български народ вместо да се гордее той плююе както винаги а моя яжте тогаз....егати и туземското племе...
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е, съмнителна полза, но важното е да не циври.
38
2
 
3
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
То това за Правителството го знаят и децата от 3 ти класАз пък що ли си мисля че ще,я Изберат и по нищо няма да е по различна ОТ МЪНКИ МУН
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е сега, не е задължително, но се надяваме да я изберат. Не е малко, че имаме и можем да излъчим подходящ кандидат.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори и да я изберат От нея нищо не зависи пък ако почне да говори квото и е кеф бързо ще я сиктирдосатвъпреки че може и сама да си подаде Оставката Що глупости ще наговори и тази ви е Бедна ФантазиятаОСВЕН ИНТЕРЕСИТЕ НА САЩ ДРУГО НЯМА ДА Е НА ДНЕВЕН РЕД
35
1
 
8
 
! Отговори
Горо преди 8 години
Ей това комунистите са супер нагли , тази вместо да си харчи милионите дето ги е откраднала, сега ще се кандидатира Генерален секретар на ООН, че там какво лапкане има . Света не отива на добре .
34
4
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Права е баба Ванга,като предрече на времето,че жена ще оправи България.Боко да си...отдъхне,няма да го изместят от...премиерстването,както мислеха всички.Ставало въпрос за нашенка,начело на ООН-то,ама горката Ванга,нали не е била дипломат от външно,за да се изрази...точно.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената прилика на Бокова и Боко е, че са от комунистически семейства. Голямата разлика идва от това, че единият може да е кандидат за главен секретар на ООН, а другият единствено Главен секретар на МВР. Оплюват я по първата точка, но пък гласуват за Боко. Не уважавам такива хора!
32
4
 
4
 
! Отговори
До бранник преди 8 години
О ти определено си за лудницата при другите психари неофашисти.
31
5
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
61 ХАХАХА ти за Гривната ли си се загрижил, я скивай копейките и рублята- кенефната хартия е ПО- СКЪПА