Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН

Външният министър подписа кандидатурата й за поста
Обновена: 9 фев 2016 22:29 | 9 фев 2016 21:53,
283
Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН
Снимка: архив Reuters

Външно министерство номинира официално Ирина Бокова за Генерален секретар на Организацията на Обединените нации (ООН). Новината бе съобщена от пресцентъра на МВнР.

Още по темата
С биографията си и натрупания опит Бокова може да бъде една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН, се казва в мотивите за издигане на кандидатурата й.

Номинацията е подписана от външния министър Даниел Митов.

Бокова бе определена за българския кандидат в надпреварата от правителството на Пламен Орешарски. Формалното номиниране трябваше да направи сегашния кабинет.

Макар и при встъпването си в длъжност премиерът Бойко Борисов да обеща, че се съобрази с решението на предишния кабинет, формалното номиниране бе предшествано от месеци мълчание от страна на управляващите.

Неофициално се заговори, че за поста може да бъде номинирана Кристалина Георгиева – еврокомисар и зам.-председател на ЕК.

Вчера обаче тя се отказа от битката и обяви, че остава в Брюксел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази кривоуста дърта червена бабушкера е по-зле и от другарката Кристалина!
69
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас, срам,отврат! Доживяхме да предлагаме върла комунистка и путинистка на ООН!!!!!
68
4
 
9
 
! Отговори
М преди 8 години
Еврочиновниците явно не са гнусливи!
67
2
 
15
 
! Отговори
хе хе преди 8 години
Хе-хе, колко е прозрачен ББ...И какъв страх го тресе след "Мисия Лондон".
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една бърборилня ,от която нищо не зависи !!!!!!!!))))Що се хабите ,да пишете ?!)))Карай -време да минава !!)И надницата да върви ))!
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В 19921994 годах проходила обучение по программе НАТО для Центральной и Восточной Европы, специализировавшись по вопросам защиты меньшинств.=============я, виж ти!!! Какви само специализации вади дамата - защита на малцинствата, тц тц тцъъъъ
64
2
 
6
 
! Отговори
до 125 преди 8 години
Още тази вечер ще я видя аз тази Госпожа не за нещо просто факта че Намирам за доста странно Бойко Борисов да одобри нейната Кандидатура!!!
63
3
 
2
 
! Отговори
SS преди 8 години
До 888Е както е казал лирическият герой "животът е радост и тъга" не може само едното.Кой я знае какви ще ги *** госпожата ако я изберат за председател на ООН *** за сега едни и се радват други я мразят.
62
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 119Къде е комунизма в това, я кажете.----------------------------------------юКомунизма е от 1977 та чак до 1990-та, когато простосмъртните най-много отскачаха до Скопие и Москва, а нашта лелка у Ню Йорк се развява. После за 15 години изчезва от сцената и 2005 айде с парашут във франция и Монако. Бе що не я пратиха в Габон или Нигерия, ами в Монако???
61
5
 
6
 
! Отговори
до 119 преди 8 години
оооооонеееееееТова повече прилича на Агент от Американските тайни служби
60
6
 
10
 
! Отговори
SS преди 8 години
Мале как са ревнали.Мале как ли ще реват ако вземат , че я изберат.Мале почва да ги лови депресията от сега.Споко бе кво е това ООН вие пък ще си направите Мишо Плевнелиев президент 2 мандат да може Бокова да му дърпа ушите като се изцепи с някоя простотия.Така като я гледам каква е суха и жилава може и да го натупа онуй подобие на МЪЖ.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава МГИМО .. Това американските Уни Харвард , Йел нищо не става само негадяии
58
3
 
17
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
БОКО СЕ Е НАСРАЛ ДО РАМЕНЕТЕ НА ВСИЧКО Е СЪГЛАСЕН САМО ДА НЕ ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ
57
5
 
15
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Само в България можем да обвиняваме някой, че е син или дъщеря на семейството си! За международните институции Бокова е личност изградила собствен авторитет! И те я приемат като личност, а не като дъщеря на баща си.
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък искам ЦА- ЧЕ- ВА в ООН. Инак няма спасение от тази чумовина!))))))))
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 104коментирайте нея в качеството й на Генерален директор на ЮНЕСКО=============кво да я коментираш като директор на Юнеско? По нейно време съсипаха и ограбиха всичко, повтарям ВСИЧКО в Сирия и Ирак - и в двете държави се намираха най-древните исторически ценности, които вече няма да са достояние на света, а са продадени за милиарди на частни колекционери. Да не говорим за архитектурни паметници.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недейте така щом като може Меркел от Семейство Комунисти да стане върла АНТИСОЦИАЛНА И АНТИЕВРОПЕЙСКА ДАМАЗащо да не успее и Бокова ДА СТАНЕ АНТИГЛОБАЛНА
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКакво прави маята, да не се издигнала до толкова висока и забелязали, само защото има лични качества, може и да има някакви такива, но потеклото е потекло. Толкова по-достойни хора има, но те не са имали късмета на тази жена. Жалко....има нещо негативно в осанката на тази жена.
52
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички я плюят щото не могат да я свържат по никакъв начин с комунизма. От девет кладенеца вода носят да ни обясняват какво й било семейството само и само да я вържат някак в схемата.
51
6
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Кауза пердута...