Борисов нареди проверки: Доверие трудно се гради!

Под лупа ще бъдат обществените поръчки в министерствата
40
Борисов нареди проверки: Доверие трудно се гради!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов разпореди инспекторатите в министерствата да направят проверки на обществените поръчки във всяко ведомство. Ще се проверява как са провеждани, спазвани ли са процедурите.

Още по темата

"Искам пълна прозрачност, да бъде изчистено всякакво съмнение относно публичните пари“, заявява той по време на правителственото заседание, според стенограмата.

Борисов иска от министрите да му сигнализират и при най-малко съмнение за нередности.

"Доверието трудно се гради, лесно се губи. Няма да допусна заради финансовия интерес на този или онзи да се дестабилизира държавата", допълва Борисов.

По думите му в обществото не трябва да остава и сянка на съмнение, че някой се облагодетелства за сметка на държавата. 

Разпореждането на премиера идва след поредица спрени от него големи обществени поръчки - за строителството на АМ "Хемус", новите лични документи, благоустройството на Варна и др.

Решението за това беше мотивирано с големия обществен интерес при разходването на публични пари и за да няма съмнения за обвързаности.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко а ще наредиш ли да се провери КОЙ се облагодетелства от бартера на ваксините с Турция лапна разликата от 47 милиона долара. Внесени 200 хил. по 15 долара едната , изнесени БЦЖ -- 6 милиона по 8,4 долара /тази са цените в Турция на ваксините/. Та разликата е 47 милиона долара. Отгоре на всичко трябва да унищожим 100 000 ваксини Еувакс за наша сметка. А иначе Москов може да си говори каквото иска той е като Пинокио. Иска министрите да му сигнализират ,а за тях КОЙ ще сигнализира ??
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво е казал пак тоя *** ?
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя и Пеевски всеки ги бъзика и навсякъде , ах ха ха ха , а те нагли та нагли !Абе Бойко ти си за смях на децата пъ се пънеш още ?
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕЗ 2011 г. МИКИ МАУС ЛИ БЕШЕ ПРЕМИЕР?ЗАЩО НЕ СЕ ОБЯВЯТ ИМЕНАТА НА ЧИНОВНИЦИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ, КОИТО СА ПРОВЕЖДАЛИ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПРОЦЕДУРИ И ДА СЕ ДАДАТ НА ПРОКУРОР, ЩОМ ПРОЦЕДУРИТЕ СА КОРУПЦИОННИ? ЗАЩОТО ИЗЛИЗА, ЧЕ ХЕМ ПРОЦЕДУРИТЕ ПО ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ СА КОРУПЦИОННИ И СЕ СПИРАТ ПО ТАЗИ ПРИЧИНА, ХЕМ ЧИНОВНИЦИТЕ СА ЧИСТИ КАТО СЪЛЗА. Ех, къде е Моника Маковей?
31
1
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Бате, а ще провериш ли КОИ дУпетати имат отношения с вносителите на гуми? Какъв е този безумен закон? Само в най-северните държави има задължителни зимни гуми и ако не се лъжа периодът е по-кратък. ОПОМНИ СЕ ЗИМАТА Е В ИСТОРИЯТА! Това, което правите е чиста проба КРАЖБА от всички шофьори в България!!!
30
1
 
14
 
! Отговори
pet преди 8 години
Баце се е подготвил с нови фирми и акционери!Тои си знае!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долнопробно театро за пред българските балъци!
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щях да повярвам, че се бори с корупцията, ако беше започнал така още при първото си избиране. Досега нищо не направи, наскоро горските си уредиха джипове за 200к, за да ги ползват за лични нужди, но тогава ББ нищо не каза и направи, а сега явно са му се скарали и почва да играе театър за пред ЕС/ЕК. Трудно вече се лъжем, Бойко!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти Бойко дай отчет за 25 милиарда ?
26
1
 
12
 
! Отговори
Подавайте оставка! преди 8 години
И защо ненчеФ праща 8 военни в Турция??? Какво целите да ни вкарате в война ли??? Запас попълвате оръжие купувате.... Ако си мислите че накой ще воюва срещу Русия.... Грешите.... Срещу никой не смятам да воювам камоли за ваште интереси.... Тука грешите... Не ни вкарвайте между Русия и Турция.... България ще го отнесе... И най-вече вие...
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народъ - разпорежда : отчет на кабинетите Борисов 1и 2 !Нема кво да разпорежда Бойко - Бойко трябва да се отчита , а не на него !
24
1
 
8
 
! Отговори
Ул.Кумата преди 8 години
Щрабаг е завършил ремонт ул.Кумата ул.Нарцис до площадката в Драгалевци за сумата 4.5 милиона лева върху 6 километрова настилка която е точно от началото на ул. Кумата до площадката в Драгалевци .Но около 1 километър от Киноцентър до началото на кв Драгалевци не е ремонтирано защото улицата е Боянска и не е в договора .За какво е платено на фирмата Щрабаг за километрите както е записано в сайта за обществени поръчки или на улица.И без това ремонтът е доста некачествен , капаци,решетки и друг
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бат Боко - гадже на Цветелина Бориславова , а тя миличката щерка на Баща си ( комунист посланник в Румъния преди години ) Бориславова е директор на фирми още преди да се е образовала милионерка на времето преди да се дипломира в УНСС !Миличкия ми той премиер , ми ти с кво образование стана премиер бе Бойко ?
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко простичко,колко лесно .Да не повярваш.Като с вълшебна пръчица.Речено-сторено и край с корупциятаКато детска приказка.Сън в лятна нощ
21
1
 
8
 
! Отговори
тролът преди 8 години
Боко - кво стана с комунистите ? От кога спряха да са ти виновни ?
20
1
 
10
 
! Отговори
R преди 8 години
Веднъж загубиш ли доверие трудно може пак да си върнеш доверието!!!По стар български обичай/След дъжд качулка/
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се че Бойко + Цветелина Бориславова са намесени с Пампорово , но и със Зелната Винетка с цена 97лв. са намесени доволно !
18
1
 
21
 
! Отговори
селянче преди 8 години
Абе Борисов - поръчката за " ВИНЕТКИТЕ " Кога ?Кой печата " Винетката " , айде да кажеш и къде отиват *** от Винетките ?Има ли нещо общо и г-ца Цветелина Бориславова ?
17
1
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 8 години
Та г-н Премиер защо не поискахте ревизия и на приходите на тъщата и тъста на г-н Цветанов а замазахте всичко това.Г-н Премиер нека бъде извършена ревизия и на Вас от НАП но не Ви стиска г-н Премиер.Виждате ли сутрин в огледалото си образа на г-н Цветанов а?Няма как да повярвам на личния бодигард на Тодор Живков, няма как да повярвам на лицето обявено от бившия посланник на САЩ Джон Байърли за престъпник и мафиот.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Malko e Kasno no Po dobre Kasno otkolkoto Nikoga Boiko savetnizite ti ne sa ok imasch nujda ot Profisionalisti