Българите (мъже и жени) от 18 до 32 г. – на военен отчет

НС ще решава дали ще минават военна подготовка и каква ще е тя
24 фев 2016 07:00, Петя Славова
400
Българите (мъже и жени) от 18 до 32 г. – на военен отчет
Снимка: архив, Булфото

Всички български граждани на възраст от 18 до 32 години ще бъдат водени на военен отчет. От Министерството на отбраната обявиха вчера, че ще предложат на Министерския съвет да приеме изменения в Закона за отбраната, Закона за резерва и Закона за военната полиция, пише "Труд".

Трите проектозакона може да влязат още днес на заседанието на правителството, тъй като военният министър Николай Ненчев обеща те да бъдат приети до края на февруари.

Досега на военен отчет се водеха единствено хора, които са служили в армията, полицията или други силови структури. Много малко жени бяха включвани в регистрите на военните за мобилизация по време на война. Това са предимно медицински сестри, доктори и водачки на транспортни машини.
 
"Мотив за това е обстоятелството, че с отпадането на наборната военна служба възможностите за попълване на въоръжените сили във военно време са силно ограничени. Това води до необходимост от определяне на по-широк кръг от български граждани, които трябва да се водят на отчет и да се извикват във военно време за военна подготовка за защита на отечеството", се казва в съобщението на военното ведомство.
 
Тепърва ще се определя начинът, по-който ще бъдат подбирани хората, за да минават задължителна военна подготовка и да полагат военна клетва. Законодателството трябва да определи и какви ще бъдат санкциите, ако човек откаже да се яви на обучение.
 
В Закона за отбраната се предлагат изменения в пределната възраст за служба на военнослужещите с различни звания. Намалява се възрастта за прием на войници (от 32 на 28 години) и пределната възраст, до която ще служат (от 50 на 46 години). С тези изменения се създава възможност за ранното им пенсиониране, тъй като придобиват необходимите 18 години действително изслужени на военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
7
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
До бай ИванАко е за самозащита аз съм съгласен, едномесечно или двумесечно бойно обучение и да раздават калашниците и снайперите на всеки неосъждан българин вкъщи. Сигурността и защитата е гарантирана. Ама МВРто се на***ква само като чуе думата калашник или оръжие в ръцете на хората, искаха да забраняват дори боксове и ножове. Съвсем друго е да искат да използват хората за да умират за чужди каузи в чужди войни. Като искат сигурност масово оръжия за народа като в сащ.
186
7
 
2
 
! Отговори
ВОЛЕН ПАША преди 8 години
АЗ СЕ ЗАПИСВАМ В ГРЪЦКАТА АРМИЯ.ИЛИ В ТУРСКАТА. == ТАКА И НЕ ВЛЯЗАХ В КАЗАРМАТА ЕНО ВЕМЕ. СЕГА ЩЕ ВЛЯЗ ОБАЧЕ.
185
0
 
14
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
До МнениеБлагодари на сатанинските *** управляващи в сащ които никога не се колебаят да предизвикат поредната касапница в някоя точка по света. Сега са решили да го правят в България, но те не познават добре българския народ, нашия народ много е патил, много е преживял и много мъдрост е натрупал, не можете да го манипулирате и да го жертвате за чужди интереси. Нашите предатели може да си мислят, че ще ни вкарват във война и народа ще умира, но се заблуждават - ще останат сами.
184
2
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Да сме благодарни на братска Русия за тази екстра!!!
183
0
 
19
 
! Отговори
... преди 8 години
Другото интересно нещо е,че някак си когато са ти втълпявали,че НРБ е една от най-добре развитите страни(икономически и военно),полагаща грижи за народа е било един вид като чест да служиш на тази страна.Сега когато отвсякъде се говори на кое от последните места е България по заплата,жизнен стандарт,щастие,образование и т.н се чудя кой ще иска да служи на тази страна?Проблема е психологически :) капиш?
182
4
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
Тези които имат какво да губят да отиват и да стават фронтоваци - корумпирани политици крадци, корумпирна администрация, "бизнеса" който плаща мизерни заплати на работещите които едвам им стигат да оцеляват и всички останали крадци, измамници, далавераджии които обичат да крадат от народните пари за своя облага. Да вървят и да бранят своето нечестиво придобито имане. Също и феминистките с правата им, гей0вете с парадите им и всичките им подобни. Те имат какво да губят. Честния и беден народ - не
181
0
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
Видях, че някой е писал че оттук ще минават милиони емигранти и те ще искат за себе си държавата. Първо и да минават оттук, те не искат да остават защото държавата е управлявана по такъв начин, че извършва бавен и постепенен геноцид върху хората които живеят тук. Никой от тях няма никакво намерение да остава тук. Второ ако искат да ги спрат да не идват да се отнасят лошо с тях и да ги бият а не да им строят пансиони и да ги изхранват с парите на работещите българи.
180
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче,ако от военен отчет бъдат освободени,обратните,наркозависимите,алкохолиците,младежите с криминални досиета и десетина висящи дела,хората с психични отклонения, със здравословни проблеми,децата на олигарсите и т.н. то няма да остане никой.
179
4
 
5
 
! Отговори
до-288 преди 8 години
Ти си срам за дядо си!Той се е върнал не от лични интереси ,като твоите, а от патриотични!
178
2
 
7
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
До 284Държавата определено не сме ние хората, защото ако държавата бяхме ние хората тя нямаше да е в такъв и вид и състояние а щеше да е коренно различна. Сега тя се управлява на юдео-масонски принцип а не е държава която се ръководи от интересите на българите иначе щеше да има закон за защита на нацията както беше в Царство България. В момента тази държава наречена България се управлява от марионетни правителства които не отказват нищо на запада, това не е държава която защитава българите.
177
4
 
29
 
! Отговори
Ошашавка преди 8 години
ами добре - нека да приемат такъв закон. Късам си паспорта на момента и повече няма да се върна в Бг. Аз моите си две години съм ги отслужил, а сега на територията на така наречената държава не ми е останало нищо и никой, когото да защитавам. Навремето прадядо ми се върнал сам от гурбет от Америка да учавства в първата балканска 1912г. доброволец, като дочул за войната, но сега родината ми е тотална разпродадена и дадена под чуждо управление. Чии интереси ще ходя да защитавам, м?
176
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук е форум за българи и по български теми!Руските писарушки да се разкарат в Сибир!
175
2
 
15
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
До нещастните хорица пропагандиращи войната и казарматаДраги хорица, войните се водят за да може едни много богати *** които ако разглеждаме нравствения им облик не трябва да се броят между човечеството да постигат целите си чрез "театъра на военните действия", приказките за патриотизъм и така нататък са чисто и просто пропагандни средства за "плебса" както те наричат обикновения човек. За пример народа на Украйна се бие и умира за да може да се защитят интересите на "компания Ротшилд".
174
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците са *** снобари и противни наглеци но руснаците просто нямат равни по нагла простотия и злобна отмъстителност! Техния империализъм е в пъти над които и да е!
173
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЗИМАЙТЕ КАЛАШНИЦИТЕ И СИ ВЗЕМЕТЕ РОДИНАТА ОТ МУТРИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ. САМО ТАКА ДЕЦАТА НИ НЯМА ДА БЯГАТ В ЧУЖБИНА И ДА СЛУГУВАТ НА ЕВРОГЕЙЦИТЕ!
172
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе,тя държавата според някои е някакво абстрактно понятие което е длъжно и да ни бърше задниците!Държавата това сме ние и тя е такава каквито сме ние!За това не ми дрънкай глупости!
171
3
 
9
 
! Отговори
Кирил преди 8 години
До 274Не хората са направени за държавата а държавата за хората а такава държава като сегашната не заслужава никой да пролива кръвта си за нея. Аз не мисля, че ние българите имаме държава която да е наша още от Царство България, това което имаме след това са марионетни правителства работещи за чужди интереси първо комунистическия режим който работеше за ссср, сега псевдо-демокрацията който работи за американците.
170
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години когато Елцин правеше промените в Русия, излезе един виц: връхлита тежковъоръжен с картечница в парламента им и вика "Бори Елцин къде е?" всички ужасени сочат Елицн, а нападателя се провиква "Боря, лягай!!!" и запова на ред да стреля!Добър виц, но все си мисля че в нашия праламент направо трябва да се почне да се стреля, че и една-две гранати , профилактично, да се хвърлят!Един свестен не е останал нито там нито в цялата богопомазана върхушка!
169
2
 
23
 
! Отговори
... преди 8 години
Не знам защо някой си мисли,че казармата възпитава..Моите познати,които бяха *** преди нея си останаха същите и до ден днешен.Всичките нехранимайковци,които не работят,пият по цял ден,бият жените си,карат пияни,псуват като селяни и са над 30 са преминали казарма - според вас помогнала ли им е ?В моя град е пълно с хора над 30,които нищо не правят по цял ден.Масово нарушенията на пътя се извършват от лица над 30 години преминали "възпитаващата" казарма.Помислете пак!
168
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армията ни има за цел да пази териториалната цялост на родината ни от всякакви заплахи!Не зависимо от кои са и какви са! Дори и от руснаци!Казали и са го разбрали още след освобождението ни!