Българите (мъже и жени) от 18 до 32 г. – на военен отчет

НС ще решава дали ще минават военна подготовка и каква ще е тя
24 фев 2016 07:00, Петя Славова
400
Българите (мъже и жени) от 18 до 32 г. – на военен отчет
Снимка: архив, Булфото

Всички български граждани на възраст от 18 до 32 години ще бъдат водени на военен отчет. От Министерството на отбраната обявиха вчера, че ще предложат на Министерския съвет да приеме изменения в Закона за отбраната, Закона за резерва и Закона за военната полиция, пише "Труд".

Трите проектозакона може да влязат още днес на заседанието на правителството, тъй като военният министър Николай Ненчев обеща те да бъдат приети до края на февруари.

Досега на военен отчет се водеха единствено хора, които са служили в армията, полицията или други силови структури. Много малко жени бяха включвани в регистрите на военните за мобилизация по време на война. Това са предимно медицински сестри, доктори и водачки на транспортни машини.
 
"Мотив за това е обстоятелството, че с отпадането на наборната военна служба възможностите за попълване на въоръжените сили във военно време са силно ограничени. Това води до необходимост от определяне на по-широк кръг от български граждани, които трябва да се водят на отчет и да се извикват във военно време за военна подготовка за защита на отечеството", се казва в съобщението на военното ведомство.
 
Тепърва ще се определя начинът, по-който ще бъдат подбирани хората, за да минават задължителна военна подготовка и да полагат военна клетва. Законодателството трябва да определи и какви ще бъдат санкциите, ако човек откаже да се яви на обучение.
 
В Закона за отбраната се предлагат изменения в пределната възраст за служба на военнослужещите с различни звания. Намалява се възрастта за прием на войници (от 32 на 28 години) и пределната възраст, до която ще служат (от 50 на 46 години). С тези изменения се създава възможност за ранното им пенсиониране, тъй като придобиват необходимите 18 години действително изслужени на военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
39
 
! Отговори
Мъдър преди 8 години
хахахахах... Това не е държава, а пародия, това и да стане, ще изгоните и малкото останали свестни младежи. Проклети за вечни времена бъдете тези които подкрепят подобна глупост!!! На никой не му пука за тая измислена страна.. (родината ни е безценна, но държавата е за ***)
146
14
 
1
 
! Отговори
Край преди 8 години
Българите да се готвят за войници ако искат да имат нация и държава. Нема тука Пеевски, морисов па Миков какъв бил, па Волен онакъв. Друга родина си нямаме. Вътрешните ни шмекерии са друга работа.
145
1
 
13
 
! Отговори
Не разбирате преди 8 години
Армията няма материална или каквато и да е база, а народа е меко казано останал без капка съвест и морал. Армия не става от 1 тумба зле въоръжени, обучени и екипирани момчета. Така се прави пушечно месо. Да не говорим, че голямата част от "***" фронтоваци вероятно няма и да се явят по служба. Техните права има кой да ги защити.ПОВЕЧЕ от ясно е, че ЦЯЛАТА тази работа се прави, за да има повече пушечно месо за НАТО.
144
0
 
22
 
! Отговори
SS преди 8 години
малко слагат каруцата пред коня, хубаво е да има армия всеки да има някъква подготовка, но при положение че няма вече необходимата материална база даже дрехи а камо ли съвременни оръжия, пари няма за муниции как ще обучаваш армия??? а имаше армия но я разсипахте, сега искат пак да правят нещо, без пита помен... ще събереш младежите и после?? как ще ги хранят как ще тренират боси ли? граничарите ни без кубинки те армия ще праят 220 евро заплата в бг пародия на държава..........
143
9
 
1
 
! Отговори
Lan преди 8 години
235, да бе, развит "мъж", ама си подви опашката само при споменаването на военно обучение, какво ли ще направиш ако има война - може би еднопосочен билет за Марс :).
142
0
 
20
 
! Отговори
дедовия преди 8 години
В Частната Корпорация, наречена Капиталистическа Държава, в която безплатно е единствено ЕГН-то, НЕ МОЖЕ да има никакво "задължение", никакъв "дълг". Отношенията на Индивида и Частна фирма могат да бъдат само в плоскостта на Договорните Отношения, т.е. професионална (платена, наемна) армия!Точка по въпроса!
141
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се върне казармата , където да се осигури дисциплина и желязна подготовка , а не обучения набързо на овце за предните линии , едно време *** са пращали на първи линии бе ахмациии , *** ! Освен това армията ни трябва да се мобилизира само при нападение на националните ни граници , за останалите заигравки на националните предатели със статус министри, премиери и т.н. да се използват наемници,
140
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми стана ясно,ако случайно се приеме,всички да минават военна подготовка,жените как точно ще участват в това?Вероятно в напреднала бременност или с бебето на гръб ще тичат нарамили пушка. Може господа политиците да забранят раждането на деца до 32 годишна възраст,за да може всяка да си мине по реда обучението.А ако въведат запаса,всички работещи в частни фирми ще заубят работата си,за това някой помислил ли е?
139
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ид,иотино, защо ще стреляш по нашите, какво са ти виновни? А от щатите ще те върнат с белезници, трябва да бягаш в Раша, но там такива като теб ги заселват ДОБРОВОЛНО в Сибир.Кого са застреляли в Израел, че се кефиш толкова. Никъде нищо не пише.
138
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наркоманите , недорадвитите мъже викайте аз съм на 26 и съм достатъчно развит без клетви метви това ако се приеме взимам еднопосочен билет за USA
137
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не ни е питал дали искаме да влезем в НАТО и заради сополите на Паси, бе прието, че сме съгласни всички. Това бе поводът да се разбие българската армия, има и друга политическа причина.Въпросът е принципен.Защо точно сега се сетиха?Нали сме в НАТО, то ще ни пази!Натъртват на думите "да се закълнат"! За да има заплаха от съд.Депутатите като се кълнат да работят за българите за тях ли работят вече 26 години?!Защо сега?Какво ни скроиха пак?
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно, но не ти е ясно. Преди 600 години България бе покосена от 1. Чумата, 2. царица Сара която я разцепи на три части, 3. Осмалар кюпеците говореха на старобългарски за правда и справидливост и братство. От Историята е изяснено приказките им вярни ли излязоха и какви безчинства и масови убийства са правили тук, Бог да ги накаже!
135
0
 
4
 
! Отговори
радостна вест преди 8 години
Заблуден палестински куршум в Израел е гътнал омразната торба с фекалии.кеФФФ!!!
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно, но не ти е ясно. Преди 600 години България бе покосена от 1. Чумата, 2. царица Сара която я разцепи на три части, 3. Осмалар кюпеците говореха на старобългарски за правда и справидливост и братство. От Историята е изяснено приказките им вярни ли излязоха и какви безчинства и масови убийства са правили тук, Бог да ги накаже!
133
0
 
2
 
! Отговори
до 219 преди 8 години
А сега като знаеш толкова ми отговориРуските Бомбардировачи за колко времещяха да пристигнат до България от Крим да кажемИ дали изобщо на Турция и минаваше през ума да ни Атакува
132
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултатите от изборите посочват ясно само едно, а то е, че ицборите са грубо фалшифицират от престъпника Цвъки и мафията Герб с любезното съучастие на МВР.
131
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 215 ...Резултатите от изборите са пълен фарс и никой вече не вярва на (свободните и честни) избори в България,защото те са тотално фалшифицирани и манипулирани.Ако не беше така как щяха да влязат в парламента гей дружинката от Реформаторския блок за които освен няколкото ненормалника от шайката на Костов никой не гласува.Така ,че се скрии с тази си теза за (свободните и честни избори) в България.
130
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредните щуротий на някого в главата.21 век - въпрос на финансово оцеляване, кариерно развитие и сигурен живот, а те казарми и отчети...ЕХО управляващи ама вземете се разходете малко по таз земя Българска излезте от скъпите сгради, ресторанти и кафета а и от луксозните автомобили, свалете костюмите и се огледайте пък тогава пишете закони...
129
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе каква Русия ми говорите, какъв комунизъм си бленувате? Радвахте се на комунистите в Гърция, ама НА ВИ сега Гърция! Гърция на нас ни го слага по границата! Все едно си нямат полиция в тая държава. Имат си, ама не им пука. Щото нали са комунисти...После искате евроценности. Абе какви скапани евроценности бе, вие луди ли сте? И САЩ и Европа ни се подиграват постоянно. Изтощават ни за да им станем колония.Ехххх, българинооооо, все си даваш дуп?то на някой... Що не мислите за Родината?!
128
1
 
27
 
! Отговори
Няма да ходя! преди 8 години
Ако видя Пеевски в армията-може ,иначе не ме чакайте !Друг да умира за ДПС и комунистическа България.