Когато си двама си мерят... влиянието, кой печели?

Интересите на Русия и Турция се преплитат у нас, а и не само техните
26
Когато си двама си мерят... влиянието, кой печели?
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ и БСП се разминаха в обясненията си защо първо одобриха създаването на временна комисия в парламента, която да провери има ли намеса на Турция и Русия във вътрешните ни работи, а след това решиха да преосмислят решението си.

Още по темата

"Очевидно има намеса на Турция и Русия, но не е работа на българския парламент да я проверява", отсече Методи Андреев от ГЕРБ пред bTV.

Според него, когато Турция и Русия са в добри отношения трябва да сме изключително внимателни, но когато те са в конфликт, както в момента, България не трябва да фаворизира нито едната страна, защото това е опасно.

Андреев настоя, че не може такава чувствителна тема, особено при конфликта между Турция и Русия, да се решава в България.

Когато двама се карат, трети печели, подчерта той и припомни, че географското ни местоположение е такова, че интересите на Русия и Турция се преплитат у нас, а и не само техните.

Според Филип Попов от БСП обаче целта на комисията е да е като червена лампа за изпълнителната власт, която не си върши работата.

"Комисията още не се е събирала, а тя трябва да излезе с някакво обективно решение, за да няма крайности. Сега очевидно управляващите се страхуват да не излезе нещо от тази комисия и то по отношение на Турция", коментира социалистът. 

Андреев смята, че първият минус за нашето национално самочувствие е, че са се обадили от Русия и заради това сега комисията може да не започне работа.

Тодор Попов обаче го призова да не намесва Москва, защото и от турското посолство у нас са реагирали на новината за създаването на комисия и по с критика.

Според него България не може да има лоши отношения с Русия, защото Москва не бива да бъде изолирана.

Андреев обаче беше категоричен, че не бива да си разваляме отношенията и с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен НЕ САМО ЛА--ЛА--ЛА НО И МНОГОООО---ТРА---ЛА--ЛА
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добро утро.Ако решат и сащ да включат войната е сигурна.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а ти си от ДС като всички дежурни слагачи коментатори
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия управлява бг от 1944 за съжаление
13
0
 
8
 
! Отговори
Даола преди 8 години
Не можем да бъдем независими - независимостта на една държава се определя от икономическата й независимост и самодостатъчност - ние ги загубихме безвъзвратно.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факта, че ГЕРБ и БСП "решиха да преосмислят решението си." е най-доброто доказателство за руско-турско партийно инженерно строителство в България !
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закривай АЕЦ "Козлодуй" - за наказание на Путин!
10
5
 
14
 
! Отговори
ист преди 8 години
Русия и Турция не се месят във вътрешните ни работи. В последните 26 години те управляват България.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато си двама?
8
6
 
18
 
! Отговори
Дик преди 8 години
Много ясно се вижда намесата на Турция у нас : Местан си направи протурска партия,по джамиите има турци, зам.имами на заплата от Турция,посланикът им прави каквото си поиска и още не е изгонен от страната.
7
3
 
5
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Кой печели --не знам! Знам със сигурност, че губи българския народ !Българи, научете си историята! Не отивайте много назад - от 1900 - та година насам е достатъчно. Тя ,историята, се повтаря! Малко греши Н.Йорданов, като казва, че България я насилват всеки век! Да всеки век , ама в течение на този век -- на петилетка поне по един единствен път !!!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Очевидно има намеса на Турция и Русия, но не е работа на българския парламент да я проверява"Ако българския парламент не защитава независимостта ни кой ще я защитава. Пак излезоха с идеята: "Кой управлява у нас няма значение. Ние нека сме по-ниски от тревата и да не се обаждаме." Щот сме били малки. Срам сте депутати. Не ви ли е срам пред предците ни и тези защитавали родината ни, за да сме свободни. И това дни след 3-ти март. Щом ОЧЕВИДНО ИМА НАМЕСА - трябва тази намеса да спре.
5
0
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Заглавието на статията кърти миФки...:))) Лелеее, колко неграмотни писачи има!!! :)))
4
8
 
4
 
! Отговори
Dost преди 8 години
rusiq nqma dumata v Balgariq nqmame rabota sas diktatorski strani kato Rusiq
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Методи Андреев се взе много на сериозно. Колко и да се напъва няма да се утвърди като значим политик. Просто е ла-ла.
2
0
 
13
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Мето не го коментирам. Не съм психотерапевт!
1
1
 
17
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Всъщност си го мерят САЩ и Русия, Турция няма думата, а и великите вече се разбраха за бъдещето на Близкия изток и начертаха нова карта там, която няма хич да се хареса на Ердоган ефенди ;)