Борисов писа на Туск, иска сигурност за границите ни

Премиерът заяви, че няма да приеме частичен ангажимент от Турция
11 мар 2016 20:13,
26
Борисов писа на Туск, иска сигурност за границите ни
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов изпрати писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

В него той настоява границите на Турция с България и Гърция, както и морската граница в Черно море незабавно да бъдат включени в споразумението с Анкара, което ще бъде прието на Европейския съвет следващата седмица.

В писмото Борисов заявява, че България няма да приеме частичен ангажимент от страна на Турция да приема мигранти само от гръцките острови, защото това ще доведе до отварянето на нови мигрантски маршрути. 

Още по темата

Нашата страна настоява в бъдещото споразумение с Анкара да бъде записан ангажимент за опазването на границите на Турция с Гърция и България, пише Нова тв.

В писмото се казва още, че премахването на визите за турски граждани трябва да бъде директно свързано с прилагането на споразумението между Турция и ЕС за реадмисия.

България настоява също да бъдат предвидени необходимите ресурси за всички засегнати от миграционните потоци държави, за да може да бъде действително изпълнена договорката за връщането на незаконните мигранти в Турция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премахване на визите за турски граждани не може да има!!!ЗНАЕМ КОЛКО СА ПРОДАЖНИ ТУРСКИТЕ ЧИНОВНИЦИ! ЗАРАДИ АЛЪШ-ВЕРИША И ЗА 1000 ЕВРО ЩЕ ПРОДАДАТ ТУРСКИ ПАСПОРТ НА ВСЕКИ ДЖИХАДИСТ ОТ ИД.
16
0
 
3
 
! Отговори
морска граница преди 8 години
МНОГО е важна морската граница!Трябва да се охранява строго , да се извикат кораби на нАТО и всички, ако се появят, да бъдат ВРЪЩАНИ! Ако има мигранти в Черно море,те ще бъдат НАСОЧЕНИ от Турция или отгоре- от Русия( чрез граждани на РФ, изповядващи ислям)2.Трябва да се ПРОМЕНИ Законът за бежанци на ООН от 1951г НЕЗАБАВНО!! Преди 66 години е имало бежанци САМО от соцстрани( повечето са били убивани или арестувани ОЩЕ на родната си граница), а не НАШЕСТВИЕ както сега от 3 континента)!ООН къде е?
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкоз ни уважават Бойко , големите ти приятели и евросъюзници ... какъв резил само
14
1
 
11
 
! Отговори
ДД преди 8 години
ТИЯ ПРИКАЗКИ НА ЗАГРИЖЕНОСТ НЕ ВЪРВЯТ. КАКВО НАСТОЯВАШ КАТО ОТПАДНАТ ВИЗИТЕ..ЦЯЛА ТУРЦИЯ С ПРОМОЦИОНАЛНИЯ ПАКЕТ МИГРАНТИ ЩЕ НАХЛУЯТ В ЕВРОПА..ЕЙ ТАКА ,КАТО СКАКАЛЦИ...ТОВА Е ЦЕЛТА..
13
1
 
4
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Борисофф писа на Туск, Туск си го премести в другия крачол.Кога, кога ще прочета Борисофф (или името на актуален към момента български мин. председател) ИЗИСКА от Туск/ЕК/ЕС/ЕП еди какво си.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сценaрист Хaхо: ДУХОВНИЦИ ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯТ НАЙ-ДОБРЕ НА ВЪПРОСИ КОЙ КАКЪВ Е И КАКВО МУ СЕ СЛУЧВА ! БЕЗ ДУХОВНИ ПОЗНАНИЯ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ , ЗАЩОТО ХАОСЪТ Е ПОРЯДЪЧНО ГОЛЯМ , А И ЦЕЛТА НА ВРАГА/антихриста/ Е ТОЧНО ТАЯ - ДА НИ ОБЪРКА , ДА НИ ЛЪЖЕ И ДЪРЖИ ДЕЗИНФОРМИРАНИ/за да му е по-лесно да ни "обезоръжи"/ , ДА СЕ ПРАВИ НА "СПАСИТЕЛ", А В СЪЩОТО ВРЕМЕ АРАНЖИРА КОСВЕНО ВОЙНИ И МОР , ДОКАТО НИ ОТДАЛЕЧИ ОТ БОГА И УНИЩОЖИ/основна цел/ ! САМО ВЯРА , МОЛИТВИ И ПОКАЯНИЕ ЩЕ СПАСИ ЧОВЕКА !
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДНЕС СА ПРЕВЕЛИ ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ В СМЕТКАТА НА ТУРЦИЯ,СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвам се, че Баце се е усетил как Туск иска да ни гласи през гащите.
9
0
 
4
 
! Отговори
Сценaрист Хaхо преди 8 години
Aрмиятa
8
0
 
3
 
! Отговори
Сценaрист Хaхо преди 8 години
Сегa ще ви изложa еднa моя хипотезa. Зa миг дa си предстaвим, че нaистинa съществувa прикрит конфликт между две системи нa упрaвление нaд хорaтa. Следвa въпрос: Не е ли всичко случвaщо се последните, (дa речем -70) и особенно последните двaдесет години, подготовкa зa един открит тaкъв конфликт. Aко е тaкa си зaдaйте въпросa, ние в кaчеството си нa кaкви и от кого, сме рaзглеждaни. Всичките тези пaзaрлъци зa с"бежaнците" последните дни, кaто че ли "някой" подкaня "някого", дa испрaти "някъде"
7
1
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
По заобиколен начин писмено се дава съгласие за отпадането на визите. Прочетете внимателно, и ще откриете. Е който си го може, си го може.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко ръце вдигнахме от твойте приятели
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На вълкът му е дебел вратът защото си върши сам работата
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов обърни малко внимание и на минималната работна заплатахората мрът от гладбягат от държавата
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАЖНОТО Е ДА СЕ ОТЧИТА ДЕЙНОСТ ДОКАТО НЕ СТАНЕ НАПЕЧЕНО,ТОГАВА ФАЛКОНА ЩЕ ИЗЛЕТИ ЗА ВАШИНГТОН ЕДНОПОСОЧНО А ВИЕ ВОЮВАЙТЕ И СЕ БОРЕТЕ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО СИ.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да пише и на инзвънземните от съзвездие Кентавър , досега трябваше да има китайска стена по границите и армията да пази а не няква тел то даже и нямало някъде .. Позор .
1
0
 
26
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Само с писмо не се решават такива важни въпроси. Защо въпроса не беше поставен преди няколко дни на европейската среща, когато Борисов беше на обсъждането на проблема с бежанците? Ами, защото не се е сетил, тоест няма достатъчно знание и опит. Ако бежанците нахлуят в България, виновникът ще е Борисов.