Първанов против санкции за негласуващите

Кандидатурата на Нинова за лидер на БСП е естествена, смята той
15 мар 2016 15:07,
32
Първанов против санкции за негласуващите
Снимка: архив, БулФото

АБВ преди всички подкрепя идеята за задължителното гласуване като временна мярка, но е недопустимо да се налагат санкции при негласуване, това обяви председателят на АБВ и Президент (2002-2012)  Георги Първанов.

"Да глобяваш българина или да го лишаваш от социални помощи е категорично недопустимо", заяви още той и добави, че не знае как ще бъдат санкционирани българите в чужбина, ако бъдат въведени глоби.

Още по темата

"Много важно е да напомним, че е недопустимо да се налагат санкции при негласуване, когато държавата не е осигурила конституционните права на гражданите като правото на достъпно здравеопазване. Да глобяваш българина или да го лишаваш от социални помощи е категорично недопустимо", допълни още бившият държавен глава.

По въпросът с дистанционното гласуване, Първанов съобщи, че АБВ биха подкрепили формата, който предлага Реформаторският блок - с обвързване с електронната идентификация, също и част от идеите на ГЕРБ с един изборен регион "Чужбина".

На пресконференцията Първанов сподели още, че намира кандидатурата на Корнелия Нинова за лидер на БСП за естествена и вероятно няма да бъде и единствената, предаде Агенция "Фокус".

Председателят на АБВ добави, че ще следи с интерес и внимание, но без да коментира подобни номинации, за да не се намесва в този процес и във вътрешните работи, на която и да е от партиите.

Георги Първанов бе категоричен, че АБВ няма да даде тон за изострянето на политическия климат в България.

Според председателя на партията, левицата в европейски мащаб се намира в сериозна криза.

"Нека този процес да се развива, но по-важно е да има промяна, а не само по отношение на ръководството, но и да има същностни промени в лявото пространство.“ - добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоце аре за архари.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по долни индивиди от българските политици. Аз трябва задължително да отида да гласувам за някой *** ограбил милиони от държавата и в същото време да загубя заради гласуванети около 200?. Да си таковат майката.
2
1
 
7
 
! Отговори
Seneka преди 8 години
Доказателство,че всички политици без изключение не защитават интересите на народа ни, а работят само и единствено за своя изгода! Който не носи на онеправданите бързо спасение, той им го отказва. Dubiam salutem qui dat afflictis,negat. Държавата се превърна в най-големия престъпник,самата тя управлявана от такива.Служителите на НАП работят усърдно да съберат за кожодерите последните трохи от масата Ви,за да ги положат в краката на тиранина БУДА *** и той да ги разпредели.РАЗПНЕТЕ ГИ
1
0
 
13
 
! Отговори
Задължителен вот преди 8 години
Аз съм за НО ако в бюлетините се включи ЗА НИКОЙ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ. Тъй като ако не са разбрали политиците ни, 60+% от гласоподавателите в БГ не искат никой от сегашните измети да ни управлява, но тъй като ако въведеш невалидна бюлетина гласът ти се разпределя пропорционално за партиите с повее от 4% от валидните бюлетини не си струва да се гласува. Искам опция за НИКОЙ и ако 50% от населението гласува с него изборите са невалидни ТОЧКА. Никога повече няма да помиришат власт измекярите гнусни.