БСП бойкотира Плевнелиев, Цветанов се разгневи

Отсъствието им от залата – неуважение към президента
Обновена: 18 мар 2016 11:08 | 18 мар 2016 10:52, Камелия Цветанова
39
БСП бойкотира Плевнелиев, Цветанов се разгневи
Снимка: архив Булфото

Дори и обръщението на президента Росен Плевнелиев, който дойде в парламента да обобщи политическите консултации, които проведе с партиите, стана повод за кавга между управляващи и опозиция.

Още по темата

От БСП поискаха не само речта на държавния глава, но и реакциите на депутатите след нея да бъдат предавани пряко по БНТ и БНР, но предложението им не се хареса на мнозинството и те не го приеха.

В знак на протест социалистите излязоха от пленарна зала.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува поведението им, защото според него това показва неуважение към президентската институция.

"Когато има обръщение на президента в парламента, това е знак на уважение към институцията Народно събрание, но когато депутатите са в пленарна зала, трябва да изразим нашето уважение към президента независимо от това дали ни харесва, или не и заради това се учудвам защо от БСП отсъстват от залата, това е притеснително", коментира Цветанов.

Според него заради зададения добър тон на политическите консултации при президента те са се превърнали в последните години в единствения смислен дебат.

"Нямаше партия, която да не участва в тези консултации и която да не е оценила по достойнство темите за обсъждане в дневния ред и защо сега трябва да развалим всяко едно добро начало, когато това ще излъчи съответния позитивизъм за хората, че българските политици могат да е обединят около националните интереси", разкритикува Цветанов левите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък един "президент"...
29
2
 
17
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Почти никой не уважава прецедента и за това си е виновен самия той с постоянните си глупашки не0либерални монолози които прави.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Роската само Цвъки може да е по-противен. Как да ги уважава човек!?
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То Плевньо жена му не го уважава, вие искате БСП да го уважава.
26
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Росен да си тръгва. Колкото по-бързо толкова по-добре. Той се държи и говори не като президент, а като платен мениджър, който отстоява преди всичко своите лични финансови и други интереси. Тръгвай си, не те искаме и не те харесваме.
25
12
 
3
 
! Отговори
Стига бе ! преди 8 години
Стига сме говорили за комунистите! Това е ретроградно племе! Да излизат от залите на Парламента и повее да не се връщат! От тях никога не е имало полза!! САМО ВРЕДИ и фалити !
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пешо,бсп ги няма,а слънцето на др.физкултурник,там ли беше.
23
2
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Абе Цвъцко, ти май забрави когато бяха заседанията на предишния парламент какви циркова правихте точно вие от ГЕРБ за да има или няма кворум, м?Тогава ви бяха виновни "онези, които немогат да си осигурят кворума", т.е. управляващите.Сега пък когато те не влизат /при това значително по-рядко от вас/, пак те са ви виновни.Дали ще доживеем някога някой от вашата пасмина да каже "ние сгрешихме"?
22
21
 
4
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
БСП са най-големите о.л.и.г.о.ф.рени. Те и майка си ще мразят, ако не мисли като тях или дори просто на инат.
21
20
 
3
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Валентине, валентине, явно си скаран яко с терминологията. Той НЕ Е ОСЪЖДАН, а са водени дела срещу него и вече всички паднаха. А иначе и бабите разбраха, че всичко беше скалъпено от БСП И ДПС, за да дискредитират ГЕРБ.
20
3
 
17
 
! Отговори
3 г от бунта преди 8 години
Народът въстана истински ,а Плевнелиев направи онова ,което умее цял живот -да предава всички до него .И той предаде народа си .От 25 г в сртаната се налага неокомунистическо робство на партийни олигарси ,които вече не се търпят .Всичко се прикрива с ЕС,НАТО ,Васил Левски и тн .Но истината е че тези олигарси са близки по душа с Турция ,а Плевнелиев унищожи бунта през 2013 за което му помогнаха всички партии и отново сложи неокомунитическите господари на този народ на власт .
19
2
 
24
 
! Отговори
само тоягата преди 8 години
Цялата политическа класа е вредна за България и българския народ!
18
2
 
30
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Осъждан престъпник да те назидава от парламентарната трибуна. Познайте за коя държава говоря?
17
1
 
19
 
! Отговори
ууу преди 8 години
До АнонименТи уважаваш ли това в тоалетната чиния?
16
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те комунистите кого уважават? Собствения си електорат не уважават. За 26 години в управлението нищо не направиха за тях. Затова са със затихващи функции. Те само лаят, лъжат и крадат, ама яко.
15
2
 
34
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Цецо, Цецооо, вие като бяхте опозиция какво правихте бе ... Като ви се припие кафе и айдееее вкупом всичките под строй навън. Ами поне си замълчи. И вие ли не уважавахте институцията НС а?
14
2
 
31
 
! Отговори
Ха преди 8 години
Ауууу, морарлният стожер Цецко крадеца а апартаменти!!!!
13
4
 
39
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Добре бе герберасти прости, вие като го уважавате това мекотело, защо не искате да се излъчва речта му на живо? От какво ви е страх или може би срам?
12
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май само БСП са реагирали относително адекватно на ситуацията. Мен би ме било срам да слушам онзи, на който публично му бият чембери, а той се радва пред камерите.
11
2
 
38
 
! Отговори
Иван Иванов преди 8 години
Това не е неуважение към президентската институция, а към карикатурата, която по случайност и за срам на България е начело на страната ни.