Глас от ГЕРБ: Ние сме онова, което ДСБ няма да бъде!

На кораба всичко е спокойно, настоя депутатът Георг Георгиев
21 мар 2016 13:30, Анисия Иванова
53
Глас от ГЕРБ: Ние сме онова, което ДСБ няма да бъде!
Снимка: Bulgaria On Air

Всичко е спокойно на кораба. Това увери политологът и депутат от ГЕРБ Георг Георгиев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Решенията в ГЕРБ се взимат винаги с консенсус и едната страна е уведомена какво прави другата, уточни Георгиев.

"В случая имам предвид парламентарното мнозинство и премиера. Въпросът е в това, че напоследък наблюдаваме една много странна политическа шизофрения. Този политологичен феномен - едновременно да си във властта и в опозиция, е много странен", добави депутатът.

Още по темата

Този феномен е странен и объркващ за избирателите и за хората, гласували доверие на тази партия (ДСБ), коментира още Георгиев. Странен е и за избирателите на ГЕРБ, "които не могат да проумят как партия, която по принцип би трябвало да подкрепя парламентарното мнозинство, всъщност се обявява в опозиция", каза той.

РБ преяде с власт, смята депутатът на ГЕРБ. "Ако сравним електоралната тежест на РБ и ако извадим ДСБ от Блока и премерим неговата електорална тежест - да, определено има преяждане с власт", поясни той.

ДСБ има нещо, което никога няма да преживее и то е, че ГЕРБ е всичко онова, което тази партия не успя и няма да бъде, смята Георгиев.

"Няма как на ГЕРБ да се прости това, че е лидерът в дясното. Този лидер, който очевидно нито ДСБ, нито Радан Кънев като лидер успява да постигне", повтори Георгиев.

"Казахме своята препоръка като парламентарна група за това, че смятаме хората, които са част от опозиционната партия ДСБ да бъдат извадени от състава на правителството, но това не е явно визията на Бойко Борисов. Ние го уважаваме и ще го подкрепим за това, защото той определя личностния състав на Министерски съвет. Тук трябва да си дадем сметка в какви действия ще бъдат въвлечени тези министри - дали ще продължат да следват линията на правителствената политика и да бъдат подкрепяни в тази връзка от парламентарното мнозинство или в някакъв момент и техните решения ще започнат да бият в опозиционна посока. Надявам се, че последното няма да бъде факт", посочи той.

Тези, които допускат в момента предсрочни избори, са по-малките "бутикови" партии като ДСБ, които не е ясно какъв електорален резултат биха спечелили, смята Георгиев.

"Очевидно щом се запазват във формата на един по-широк Блок, сами на себе си не разчитат кой знае колко много. ГЕРБ винаги са били готови за избори, за надпревара и битка - за пореден път да докажем своята политическа стойност. Да, определено не е време за политически пререкания и в момента имаме много по-големи глобални и политически цели, които трябва да преследваме. Поради тази причина смятам, че всеки един от нас като политически субекти трябва да подходи отговорно към този процес, за да намери своето място към политическата сцена, за да може държавата ни да продължи да бъде такава, каквато е в момента", обобщи политологът.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
хахахах преди 8 години
Виж сега, Жорко, мойто момче... Бъдете живи и здрави и ти, и всички даскалички и милиционери, които представляват 95% от електората ви. Разбирам, че делите живота си на преди и след Бойко и ми е жал за вас до някаква степен. Но да ти кажа, само да си знаеш, Жоре, десни е имало и преди Бойко, и преди Костов, и по времето на комунизма, и преди 9-ти септември. Това е начин на мислене, който не е открит в пожарната или пък във ВИФ. Вие го приемете и признайте това, което други са правили преди вас.
31
2
 
2
 
! Отговори
ДСБ преди 8 години
дсб - ПАРТИЯТА НА ЗЛОТО .Веднъж Рейгън беше казал ,че за да има свят човечеството не бива да се отказва от борбата между доброто и злото . В нашия вариянт СССР е ДСБ ,а ГЕРБ е САЩ.
30
1
 
3
 
! Отговори
ДСБ -неадекватни преди 8 години
ДСБ е неадекватна партия .Никой не може да наподоби тази безмозъчна амалгама от доносници ,комунисти ,партийни секретарки и изкуфяли реститутки и тук там някой градско тенеке ,наричаща себе си ДСБ.А всъщност вампири от алчни ,коварни ,озлобени болшевики решили да сменят лагера, за да крадат и зависещи изцяло от Иван Костов.
29
1
 
4
 
! Отговори
Djin преди 8 години
Голяма смешка е ГЕРБ да се определят за "десни". Същото като ДСБ - хем са "вътре", хем не са! Или като булка дето е хем бременна, хем не е! Изобщо в Българското политическо пространство нищо не е такова за каквото се представя!От друга старана, не е чудно при отсъствието на Гражданско общество...
28
1
 
5
 
! Отговори
Djin преди 8 години
"На кораба всичко е спокойно, настоя депутатът Георг Георгиев"....далаверата тече по план!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корабът потъва. Спокойно, вода ще има за всички! ;-)
26
0
 
0
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До Анонимен ВСИ4КИ ДО ЕДИН
25
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
На ГЕРБ дните са преброени.Еуфорията им е до президентските избори.Живата реклама на Боковата банка...кадри е сегашният комсомолец-прецедент.Като го видя и се заклевам никогиш да не пускам за техен кандидат.Шменди-капелито премиер,в момента си реже...опашката,като спира държавните поръчки в министерствата,Това няма да го спаси от народният гняф.Стагнацията в Бългрия е увеличена на...квадрат,през годините на Боковото премиерстване.Възмездието предстои и ще бъде по...силно от американски...тайфун.
24
0
 
18
 
! Отговори
AZ22 преди 8 години
Хващам се на бас, че това момченце си е купило дипломата от НБУ или от друг подобен университет в последните години и сега се перчи с титлата "политолог". А всъщност си е една мъничка калинка с червено носленце...
23
2
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Дано ! Като гледам до къде сте ни докарали, за България ще бъде най-добре никой да не е като ГЕРБ - некадърни и ненаситни апаратчици на БКП/ДС и техните отрочета !
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да,вярно е! Никой не може да наподоби тази безмозъчна амалгама от милиционери,физкултурници,изкуфяли нагли патки и тук там някой селски тарикат, наричаща себе си Герб. А всъщност са едно стадо крадливи,кресливи и агресивни павиани.
21
2
 
7
 
! Отговори
izvoza преди 8 години
До АнонименВъпроса е в обема. ГЕРБ е мнооого по обемен дори и от НДСВ. Не ги забравяте, те са основоположниците на големото крадене, ерго на ГЕРБ и ДПС.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
народе защо търпиш и слушаш препирните на партиите ни шарлатанки
19
0
 
14
 
! Отговори
izvoza преди 8 години
Герб са изхвърлените от редиците на БСП/БКП/, СДС/ОДС/ и разпадналото се НДСВ. Р България е малка и нямаме чак такива запаси от политици. Т.е.в момента се шири реваншизъм. А този недоузрял политик първо да се научи как са облича за да не разсейва:):):)
18
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 8 години
Този да каже колко са новите кредите, които е взел Борисов и какви договорки е направил за настаняване на "бежанци" в България. Ако каже истината, ще стане революция.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАТъпан си. Не съм нито от ДСБ, Герб или каквото и да етам. Просто твоята олигофрения и простотия ми пълнят душата. Твоите коментари са като атиреклама за която и да е партия. Но ти си достатъчно *** за да го разбереш. Давай. Избивай комплекси и се издигай в собствените си очи. Можеш още, не се излагай. Имам ти доверие - при теб простията и тъпотата са на гениално равнище. Лек ден, че имам работа.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Да, определено не е време за политически пререкания и в момента имаме много по-големи глобални и политически цели, които трябва да преследваме."Ако някой не се сеща - говори за еврофондовете до 2020 година.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наште политици са за бесилото
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корабът България потъва бавно, но сигурно.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв кораб бе, ***?! Потопихте цялата държава той за кораба говори! Натегач некадърен на държавна хранилка!