Кабинетът дава 3950 лири за общежитие на Марсело

Министрите пак подкрепиха ромския талант от Монтана
41
Кабинетът дава 3950 лири за общежитие на Марсело
Снимка: Bulgaria On Air

Правителството одобри изплащането на 3950 британски лири за настаняване в общежитие на Марсело Илиев, който се обучава в CATS College Cambridge.

Още по темата

С две решения на Министерския съвет от 2015 г. бяха одобрени плащания в размер на 8700 британски лири като частични вноски за общежитие на момчето.

Ромският талант от Монтана издържа миналата година приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция

Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство.

Затова таксата за обучение на Марсело Илиев е поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разходите за общежитие – от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Georg преди 8 години
Кабинетът дава 3950 лири за общежитие на Марсело. Как може така? Как може да се дават пари на момче от ромски произход. Има и българи, приети да учат в чужбина, но на тях пари не се дават, а на това момче се дават. Не е честно. Според мен той е недостоен и не заслужава държавата да му дава пари за образованието, защото е от етнос, който ограбва, измъчва и убива българи. Неговият етнос завладя България и провали живота на българите, а държавата на всичкото отгоре му дава пари. Ужас!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига с тези тарамбуки бе!
19
0
 
0
 
! Отговори
месара преди 8 години
ами браво на момчеото - това че е ром не значи че иска да остане *** като повечето от тях , браво и на кабинета , за надарени деца трябва да има подкрепа от правителството ! кое е лошото , от какво не сте доволни вие плювачите ? веднага намесвате ГЕРБ и БОРИСОВ , те ли са ви виновни че не можете да се реализирате , ами учете , работете да си заслужите и вие признание! на долу Стефанов е написал че и професор ЧИРКОВ е ром , и ви задава въпроса - нещо да кажете , е , и аз ви питам същото !
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А българчетата/родителите им сами си плащат за всичко. Дори и за тези които прославят България и печелят медали пари няма. Засрамете се!
17
2
 
15
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Знаете ли колко умни български деца биха приели в Колеж към Кембридж, но таксите са непосилни и те дори не си помислят да кандидатстват. Нека се учи момчето, но мисля че има по умни от него (златни медали от олимпиади). Ако пък беше такъв талант щеше да си изкара стипендия а не да реве аз съм беден дайте ми пари. И те му дават не защото е беден а защото е от определено малцинство. Найстина има дискриминация. Отделно съм сигурен че много от строителните фирми имат против вноските им да отиват за
16
1
 
17
 
! Отговори
А преди 8 години
ТОВА ОБЩЕЖИТИЕ В БЪКИНГАМСКИЯ ДВОРЕЦ ЛИ Е ,ЧЕ Е ТОЛКОВА СКЪПО?!А СПРЕТЕ ДА ГО ДОНДУРКАТЕ ТОЯ!ТОВА Е ЧИСТА ПРОБА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА!КЪДЕ Е БХК?!
15
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам позната, българка, приеха синът й в Оксфорд.Българската държава ще му плати ли таксите и общежитието? Ако не, това не е ли дискриминация?
14
5
 
20
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
и аз НЯМАМ нищо против!!!Само че и аз имам дипломи от Кембридж сега къде да изпатя квитанциите? Пазя си фактурите няма проблем! Живея в Австралия мога да се свържа с консула в Канбера или с посланика да уредят къде се изплащат разходите по дипломите в Кембридж????Мога да се пиша коняк уиски швед хобит само ми пратете парите става ли?????
13
3
 
19
 
! Отговори
Неее преди 8 години
До СтефановНямам нищо против момчето, но пак се преекспонират нещата (и против Чирков нямам). Защо не платят на някой който има златни медали на състезания и т.н. Поредната ПР акция. Ок - да му платят, ама остава привкуса че му плащат защото е от определен етнос! Което пак си е форма на дискриминяция - т.е. онези са глупави, а тука има един умен дай да го лансираме. За това става дума.
12
16
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Четох коментарите-какво ви става, хора? Какво като е ром? Чирков също е ром, нещо да кажете против него? Не това момче е проблемът, а огромна част от останалите. Не пренасяйте негативизма върху малкото читави роми.
11
7
 
17
 
! Отговори
oт Сидни Ав$тралия преди 8 години
аз имам също дипломи от Кембридж. Сега живея в Австралия но дипломите са тук при мен и мога да намеря всички разписки за разходите ми. Къде на кой адрес да ви ги изпратя? Къде става изплащането? Мога да се обърна към консула тук в Канбера или посланика да попитам???Трябва ли да съм коняк или уиски за да ми ги изплатите? Ако трябва и хобит ще се призная вие ми пратете парите ок??
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за Българите кога?
9
12
 
3
 
! Отговори
фен преди 8 години
най-сетне нещо умно от тея......
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво, нека учи детето!
7
18
 
8
 
! Отговори
преди 8 години
Добра идея на правителството за това момче -а неудачници-бол по нашите географски ширини и все ромите им са виновни за лузерството им .
6
4
 
14
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
До ив"Нека да има някакъв светъл пример за този етнос." - не съм съгласен - сега всички ще се юрнат да изкарват изпити в знайни и незнайни колежи с презюмпцията, че Държавата ще им плаща сметките след това.И без това според повечето от тях сме им длъжни.Принципно не съм срещу етноса, стига да са нормални. Но за съжаление повечето не са.
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЛЕРАНТНОСТТА И АПАТИЯТА СА ПОСЛЕДНИТЕ НАПЪНИ НА ЕДНА ИМПЕРИЯ ИЛИ НАЦИЯ КОЯТО УМИРА-/АРИСТОТЕЛ/
4
2
 
22
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
До Анонимен - "4000 лири за средно образование" - неее. 4000 лири (около 12 000 лв.) за настаняване в общежитие. Другите разходи тепърва ще се плащат.
3
21
 
12
 
! Отговори
ив преди 8 години
Хич не си падам по всякакви ромове,но смятам това решение за правилно. Нека да има някакъв светъл пример за този етнос. Аз ако можех след време бих го направил и министър.
2
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РеалистАко беше българин, щяха ли да дадат? Или понеже такъв ром се среща веднъж на милион и е чудо на чудесата, затова го спонсорират. Не че е лошо. Просто това не ми променя мнението за етноса им.