Къде да се разпъват палатките? РБ иска наредба

Реформаторите настояват регулацията да е в сила от лятото
12
Къде да се разпъват палатките? РБ иска наредба
Архив: Булфото

След като депутатите първо забраниха изцяло къмпингуването на плажовете, а после по разпореждане на премиера Бойко Борисов го разрешиха, сега реформаторите искат да има специална наредба затова къде може да се разпъват палатки, кемпери и да се поставят каравани.

Тези места обаче няма да се категоризират като къмпинги, а разполагането на палатки ще е временно, обясни Найден Зеленогорски.

Още по темата

Той припомни, че проблемът с къмпингите е, че те не могат да бъдат категоризирани като такива, ако не фигурират в устройствените планове на общините.

Според Зеленогорски само за три месеца може да се напише наредбата за новата регулация от министерствата на туризма, на околната среда, на земеделието и горите и на регионалното развитие и новият модел на регулация да заработи още през задаващия се летен сезон.

Идеята на реформаторите е тези терени за сезонно предоставяне за разпъване на палатки и кемпери да са държавна, общинска, частна собственост, незастроени терени по Черноморието и в горите.

Освен това те предлагат на тези места да се разреши поставянето само на преместваеми обекти като скари, беседки, заслони, пейки, маси, дървени огради, чешми, които не са строителство по смисъла на Закона за горите и за устройството на територията.

Ще могат да се поставят и химически тоалетни.

Найден Зеленогорски обобщи, че тези правила са действащи в община Шабла, така че няма пречка новата регулация да е успешна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Jam преди 8 години
Kak kade - krai sadebnite bg palatki - hem tam ima gratis klozeti, bani, tok, voda, konteineri za ***...:-):-):-):-)
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка сутрин разпъвам палатката кои не вярва и му стиска да доиде да я види!
8
0
 
4
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Зеленогорски ...и сие палатките ще ги сложим на Майките ви на ливадите им !
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А к'во пра'им с гетата и никнещите като гъби поселища от бидонвили и землянки на "братята", даже и по Черноморието?Или по разбираеми причини те не представляват интерес за регулация, особено в лятото преди изборите с повсеместно и доброназорно участие?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв трябва да си да гласуваш за РБ отново незнам ... не са предложили 1 закон в полза на обществото. И ако тея влязат отново във власта си заслужаваме всичко което ни се случва... или по-скоро което си "случваме" ние.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Испания от една година събарят хотелите в тяхната зона А, затварят всички комплекси без пречиствателни станции и се опитват да поправят злото, сторено на природата. А тук мутрите и престъпниците си имат депутат мижитурка. В съседна Румъния този човек вече щеше да е разследван за търговия с влияние и подкупи.
4
0
 
2
 
! Отговори
Miro преди 8 години
трябва да има регулация. за съжаление в БГ няма вече къмпинги и това е проблем за който трябва да се намери решение.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скъпи сънародници, ако се чудите кой прецака Черноморието с бетонни бункери и помийни ями, вижте го тоя хубостник Зеленогорски. очевидно му плащат доста пари и щом така зверски настоява, може и да го сполети съдбата на ахмед емин..защото досега дума не е обелил за незаконната сеч, катуните, незаконните такси паркинг и шезлонг, нито оградените от мутри плажове. едно време такива са ги разстрелвали на площада, както направиха румънците с чаушеску.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къде да се поставят палатките? до хотелите на първа линия, на паркингите спират караваните и кемперите. след като за едните може, може и за другите. а тоя *** да вземе да види из 99% от страните по света какво означава къмпинг - интернет, абсолютно чисти бани с тоалетни, ток за всяка кола; озеленено и тихо място за всякак палатка, рецепция, бар и директен достъп до плажната ивица, БЕЗ ТАКСИ, само за къмпингуващите. баси ***, кой го е пуснал в парламента?
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РЕФОРМАТОРИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ. НЕКАДЪРНИ СА И НЯМА СМИСЪЛ ДА СТОЯТ ЗА ДА УСВОЯВАТ ПАРИ.