Армията на САЩ навлиза в авиобаза "Безмер"

Над 60 млн. лв. бяха дадени за модернизацията на летището
25 мар 2016 07:00, Петя Славова
309
Армията на САЩ навлиза в авиобаза "Безмер"
Снимка: архив, Булфото

Армията на САЩ ще започне да използва активно военната авиобаза "Безмер" от тази неделя. Разширената писта и новият карго терминал ще бъдат открити официално от министър Николай Ненчев и началника на отбраната ген. Константин Попов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Над 60 млн. лв. бяха дадени за модернизацията на летището. Средствата дойдоха по линия на НАТО. Правителството отпусна около 7 млн. лв. за отчуждаване на земи, които се намираха в близост до пистата.

От неделя американските ВВС ще могат да използват пистата, на която могат да кацат и най-големите американски военнотранспортни самолети С-5М Super Galaxy.

Такъв самолет кацна в понеделник на пистата в авиобаза "Граф Игнатиево", за да прибере техниката на американската армия, която участва в съвместното българо-американско учение "Тракийски гръм 2016".

В учението американците участваха с щурмовици А-10 Thunderbolt II, а от българска - Су-25, МиГ-29, Ми-17 и Cougar. В сряда за първи път във военната ни авиобаза, която се намира до Пловдив, се наложи да кацне цивилен "Боинг 747". Той прибра американските военни. Тези полети вече ще се извършват на авиобаза "Безмер", тъй като тя е много по-близко до полигон "Ново село". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още по темата: САЩбезмервойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
3
 
! Отговори
Местан Ага преди 8 години
Нашите съюзници са добре дошли .Американци, Ислямци няма значение .
127
3
 
5
 
! Отговори
до 181 и 180 преди 8 години
До 181 македонската нация и държава е създадоха комунистите и Коминтерна. Вашия вожд и учител ,терориста Гочо Митьов лично нареждаше всички българи от пиринско които не искат да се откажат от българското си самосъзнание да бъдат заточени и убити. Доброволно предаде костите на българския войвода Г.Делчев на Скопие и го обяви за македонец. До 180 ,запада и по точно Англия застава решително в подкрепа на съединението,докато Русия винаги застава ЗАД Сърбия и иска д да направи от България губерния
126
4
 
5
 
! Отговори
Аз до Шоп преди 8 години
Много си *** шопе! Тези са ти "приятели" колкото ти е приятел Ердоган или пък някой гърчол. А относно наема, твоите "приятели"НИКОГА нищо и никъде не плащат. Те използват териториите на държави марионетки, каквато е нашата и толкоз. Ама я се поитересувай на Израел например какви пари се наливат от САЩ и то всяка година? Обаче ние доброволно си предоставихме територията на САЩ и още по-лошо даже не търсим и елементарно обезщетение при евентуали щети, ако недай Боже понесем такива.
125
6
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Държава, чийто държавен мъж официално заявява, че нашият народ трябва да лъска ботуши и да гине в терактове, такава държава трябва да УМРЕ! Росия или ще избеси такива като Жириновки или да пропадат, да бъдат проклети, в дим и пепел да потънат. Майната им, азиатски отпадъци.
124
5
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Защо по дяволите трябва да ме вълнуват схемите на руските фашаги?Ние сме в лагера на добрите, те са изметът на света.Така са разпределени ролите и така ще бъде занапред. Руският мир е евфемизъм за "тюрма на народите".Точка!
123
5
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
В момента Москва гледа с недоверие на всякакви братушки и няма да ни прости, само от наша територия да излети нещо към тях----------Боли ме фара!Фашиска *** не е в положение да прощава.Ще фалират и ще се изнесат зад Урал като бити пеераси.А там Китай ще ги довърши.Руската военна сила е мит и сказки за малки деца.
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 176То и шведският крал Карл Дванадесети мислеше така за Русия, че "ще се разпадне". Е, Шведската империя се разпадна тогава. После Фридрих Велики си помисли същото. Тогава победоностните руски войски влязоха в Берлин! Наполеончо и той се подведе откъм мислене и... руските войски влязоха в Париж! Последният "мислител" беше жалкият Хитлер! Знаеш ли как завърши? Наред са следващите "мислители", ако има още такива глупци...?
121
4
 
2
 
! Отговори
кво друго преди 8 години
ДПС приветства американския аскер в БГ !
120
7
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
САЩ са тук като съюзници, от какъв зор да плащат наем? Аз искам да са ни приятели, а не наематели. Вижте, полурусначета, примирете се, че сте и закани в неподходящо време и в неподходяща губерния.
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 171Ти си поредният евроатлантически кретен0ид! Не можеш да събереш 2 и 2, тр0лч0. Докато русофилите пишат с логически издържани откъм политическа адекватност коментари, русофобите не може две аргументирани изречения да напишете, затова "запълвате" кухините в празните си глави с безсмислени "квалификации", показващи само невежеството ви! Защо САЩ не си плащат наема за базите, бе ***?! Кво ми пишеш дървении и небивалица за Русия, ***(ца)таров?!
118
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 172Македонската нация беше създадена от македонските българи, които не искаха да живеят във Фердинандова България! Чети история, ама се опитай да мислиш, нищо че не ти се отдава лесно!
117
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
172, Русия и СССР имаха своите грешки в политиката си към България и обратното. Обаче Русия има и огромен принос за България във всеки аспект, ако вземем дори само Освобождението! Докато Западът ей толкова малко-нюню не е направил откъм полза за България, дори напротив - само е подпомагал враговете й! Любовта ти към него е, меко казано, неоправдана!
116
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До StrikerКак бих те страйкнал през устенцата! Кери се тътри за трети път тази година в Русия, а общо е имал 18 (!) срещи с руското ръководство! Израелците и те ходят на крака до Кремъл. Китаецът ходи на парада на 9-ти май, Меркел, Оланд правят мили очи. Япончето Абе загъдъчно се усмихва. Масов европейски хор пее за сваляне на ембаргото. Даже саудитите се подмилкват. Диригентската палка държи Путин! Много верен слух, много изразителни движения, понякога с палката почуква някой,който свири фалш
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
172, Само дето не Русия, а англо-френците ВИНАГИ са подкряли Османската империя в УЩЪРБ на българите! После пак не Русия разпарчетоса БГ на Берлинския конгрес! Пак не тя почти довърши БГ в Ньой през 1919 г. Пак не тя бомбеше София през ВСВ, избивайки хиляди цивилни! Франция искаше Ю. Добруджа да се върне на Румъния на Парижката мирна конференция от 1947 г., но благодарение на "лошия" СССР тя днес е в границите на България!
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бюлент /Волен/ нещо омекна. Няма ли да излезне пак да се плюнчи? Няма, защото цацаров го сработи!
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно македонската земя ще се върне към Майка България, така както Крим се върна в Майка Русия! Рано или късно и цялата украинската земя ще се върне към Майка Русия и Майка Полша! Защото изкуствените държави, както е показала историята, нямат дълъг живот! Защо на някой "българи" им е трудно да разберат, че и Русия има своята "Македония" - Украйна и Беларус!
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само дето не западния свят създаде македонската нация любимия ти чичко Сталин го направи и не запада караше Българи да се пишат Македония. И Гошо мастиката беше тоя дето беше готов да подари Пиринска Македония на диктатора тито. Това забравил ли си го другарйо
111
2
 
6
 
! Отговори
До гражданин преди 8 години
Колибарю! По време на Големия Комунистически Терор в България ликвидираха сифилиса, неграмотността, дървениците по влаковете, газените лампи, диканите, сламените покриви, пръстените подове, сърповете и паламарките, намалиха кърлежите, комарите и още и още!Прекараха ток до всяка керемидка, направиха индустрия с някои забележителни постижения (ДЗУ, Оптикоелектрон, Девня, Варненските корабостроителници и др.)Страната стигна 26 място В СВЕТА по БВП/per capita и беше преди САЩ по очаквана продължител
110
1
 
1
 
! Отговори
toni преди 8 години
do anonimnia---ey ti v kazarma hodil li be yonak,da ne si o-n,steli da ni pazet koy ot kogo be ????????
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 161Ако за теб "целият свят" е мИнджев, западната пропаганда и "Свободна зона" на Коритаров, значи сигурно вярваш и на сърбо-македонистката пропаганда, че македонците "не били българи"! Като си "толкова отворен" отиди в Крим и кажи на РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ там: "абе ей, знаете ли, че вие сте окупирани от Русия? Вие не сте руснаци, а укропитеци!" Няма да ти казвам кво ще ти се случи тогава, ама бързо-бързо ще разбереш как стоят нещата в действителност! :)