Армията на САЩ навлиза в авиобаза "Безмер"

Над 60 млн. лв. бяха дадени за модернизацията на летището
25 мар 2016 07:00, Петя Славова
309
Армията на САЩ навлиза в авиобаза "Безмер"
Снимка: архив, Булфото

Армията на САЩ ще започне да използва активно военната авиобаза "Безмер" от тази неделя. Разширената писта и новият карго терминал ще бъдат открити официално от министър Николай Ненчев и началника на отбраната ген. Константин Попов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Над 60 млн. лв. бяха дадени за модернизацията на летището. Средствата дойдоха по линия на НАТО. Правителството отпусна около 7 млн. лв. за отчуждаване на земи, които се намираха в близост до пистата.

От неделя американските ВВС ще могат да използват пистата, на която могат да кацат и най-големите американски военнотранспортни самолети С-5М Super Galaxy.

Такъв самолет кацна в понеделник на пистата в авиобаза "Граф Игнатиево", за да прибере техниката на американската армия, която участва в съвместното българо-американско учение "Тракийски гръм 2016".

В учението американците участваха с щурмовици А-10 Thunderbolt II, а от българска - Су-25, МиГ-29, Ми-17 и Cougar. В сряда за първи път във военната ни авиобаза, която се намира до Пловдив, се наложи да кацне цивилен "Боинг 747". Той прибра американските военни. Тези полети вече ще се извършват на авиобаза "Безмер", тъй като тя е много по-близко до полигон "Ново село". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още по темата: САЩбезмервойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 158А другото е най-нелепото, дето си го писал, тр0лч0! Великите си трябва да пазят БГ не от Русия, а от Турция, която НИКОГА не се е отказвала да си върне дунавския вилает! САЩ=НАТО няма и пръста си да мръднат за нас, българите, защото САЩ е стратегически съюзник на Англия, Израел и... Турция! Само с тези три страни те имат договор за БЕЗУСЛОВНА ВОЕННА ПОМОЩ! Така, че още един "Одисей" по форумите не ни трябва, смешни и жалки сте.
107
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време Хитлаа не можа да накара България да прати войски на Източния фронт! Та тези ли ще ни накарат? Май и те са подразбрали нещо, така че ще ни закарат на дръвника с присъствието на техни войски и техника у нас! В момента Москва гледа с недоверие на всякакви братушки и няма да ни прости, само от наша територия да излети нещо към тях! Русия е мощна както никога - за 4-5 години успя да подготви страховита армия и да я въоръжи с най-модерно оръжие! Вече работят за самолети 6-7 поколение и под
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 158Освен това си личи, че не си компетентен, понеже ЧУЖДИТЕ военни бази НЕ са НАТОвски, а са бази на американската армия! Има голяма разлика. На всичко отгоре САЩ ПЛАЩАТ НИЩО за базите си в уж "суверенна" България! Докато в Гърция, дето пак е в НАТО, а и навсякъде, където имат бази, без победените Германия и Япония, американците си плащат като попове! Само с приказките на Коритаров не става, иска и да се чете и мисли!
105
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 158Крим не е окупиран, там населението е руско, така че Крим е Освободен! Другото е лъже-мИнджева пропаганда. Ако БГ си върне Македония, това "окупация" ли ще е, бе?! А рефренът "НАТО ни пази" звучи по-нелепо и от другия: "Родната полиция ни пази". БГ беше във Вършавския д-ор, по твоята "логика", що тогава нямаше съветски бази у нас, а?! Наполеон отдавна го е казал: "Който не храни своя армия, ще храни чужда!" Тия вицове за "НАТО ни пази" ги разправай на баба си и тя няма да ти повярва...
104
7
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
До Анонимен 144Такива грандиозни успехи постигна икономиката на СССР при Путин, че Габон ги изпревари по БВП на глава от населението, а Путин забрани на статистиката си да оповестява данни за бедността ...
103
8
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
До TURCHINне си турчин, ами си ***-съветофил - такива простотии за прекрасния български род ръсят впиянчените болшевики, защото и на малкия ни пръст не могат да се намажат като история, духовност и държавно чувство. *** от злоба - и след 70 години съветски терор, българската нация я има, не унищожихте истинските българи, докато вмирисания ви мизерен СССР е посмешището на света, заедно с КНДР!
102
12
 
17
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Да са добре дошли! Част от НАТО сме и това си е съвсем нормално. Да са си плащат и да си вършат работата като спазват нашите закони. На фона на заплахата от Мужикистан е добре да имаме войски на НАТО на наша територия. Поне докато фалират за втори и да се надяваме за последен път азиатската империя на злото, начело с хипофизното джудже от Кремлин.
101
6
 
3
 
! Отговори
Хибридна война преди 8 години
Много гадно заглавие бе днес.бг Много станахте част от хибридната война.... Жалко
100
11
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Май ще поохладят ентусиазма на ниското човече да сложи ръка на Болгарская ССР. :)))
99
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да идва който ще, но да си плаща както трябва, а не да ни дават техника и материали с изтичащ срок на годност.
98
22
 
18
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Добре дошли на американските приятели.Дано изгонят руските мекерета
97
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американските войски са единствения начин за противопоставяне на руския агресор. А русофилите да престанат да *** на умряло.
96
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 118Впрочем, само с гледане на "Свободна зона" на Коритаров, няма как да вдяваш нещата. Чети Пенчо бре, чети! Макар, че и това не знам дали ще ти помогне, щом ти е толкова умът да вярваш на мИнджев и ***(ца)таров!
95
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 118Евроатлантиче с малко мозъче на птиче! А ти, ако четеше ВЪОБЩЕ, щеше да ти личи малко от малко. Или поне щеше да знаеш колко си пр0зд. Затова и два реда, които да са аргументирани и логически изържани, НЕ МОЖЕШ да напишеш! Вместо това ръсиш обичайните русофобски "квалификации", подкрепени единствено от ганьовската ти пр0зтотия. Съждение без аргумент е като теб - човек си, пък нямаш мозък!
94
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 103Абе нещо ви се губи логическата връзка на евроатлантиците-русофоби, та чак ставате смешни. Ако всички управници на БГ след 1989 г. "бяха руски агенти", като Костов, Пасито, пишман царя, Станишко, Борисов, Кунева и сие, БГ щеше ли да влезе в НАТО бе?! Щеше ли да даде на САЩ да разположат тук военните си бази?! Щеше ли да се провали "Южен поток"?! По твоята "логика" ГРУ да не са мазохисти?! Плевньо и той ли е "руски агент"?! Голям лаик си, ей!
93
6
 
20
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Искаме мир, а не НАТО!
92
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Близо 400 милиона долара наем годишно печели Италия от ЕДНА военна база на своята територия!!Ние ги предоставяме безплатно!!Защо и каква е причината да са безплатни???Армията на САЩ идва в Безмер и след като се отнасяме така с държавата ни да им предоставим безплатно.майките си,сестрите си,приятелките като обслужващ персонал и лична собственост!!
91
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете руснаците на мираТези сбъркани мишки сами се затриватЖужи също помага да се затрие русия
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 108Абе нещо ви се губи логическата връзка на евроатлантиците-русофоби, та чак ставате смешни. Ако всички управници на БГ след 1989 г. "бяха руски агенти", като Костов, Пасито, пишман царя, Станишко, Борисов, Кунева и сие, БГ щеше ли да влезе в НАТО бе?! Щеше ли да даде на САЩ да разположат тук военните си бази?! Щеше ли да се провали "Южен поток"?! По твоята "логика" ГРУ да не са мазохисти?! Плевньо и той ли е "руски агент"?! Голям лаик си, ей!
89
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 200 години американците от нищото станаха номер 1