Армията на САЩ навлиза в авиобаза "Безмер"

Над 60 млн. лв. бяха дадени за модернизацията на летището
25 мар 2016 07:00, Петя Славова
309
Армията на САЩ навлиза в авиобаза "Безмер"
Снимка: архив, Булфото

Армията на САЩ ще започне да използва активно военната авиобаза "Безмер" от тази неделя. Разширената писта и новият карго терминал ще бъдат открити официално от министър Николай Ненчев и началника на отбраната ген. Константин Попов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Над 60 млн. лв. бяха дадени за модернизацията на летището. Средствата дойдоха по линия на НАТО. Правителството отпусна около 7 млн. лв. за отчуждаване на земи, които се намираха в близост до пистата.

От неделя американските ВВС ще могат да използват пистата, на която могат да кацат и най-големите американски военнотранспортни самолети С-5М Super Galaxy.

Такъв самолет кацна в понеделник на пистата в авиобаза "Граф Игнатиево", за да прибере техниката на американската армия, която участва в съвместното българо-американско учение "Тракийски гръм 2016".

В учението американците участваха с щурмовици А-10 Thunderbolt II, а от българска - Су-25, МиГ-29, Ми-17 и Cougar. В сряда за първи път във военната ни авиобаза, която се намира до Пловдив, се наложи да кацне цивилен "Боинг 747". Той прибра американските военни. Тези полети вече ще се извършват на авиобаза "Безмер", тъй като тя е много по-близко до полигон "Ново село". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още по темата: САЩбезмервойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
6
 
! Отговори
Air bg преди 8 години
I sha si izleze...:-):-):-):-)
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хибрид 215Не става само с пропаганда. Трябват знания и акъл. Нямаш нито едното, нито другото!
146
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ди 215По просто от русофил не може да има.
145
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 204Прозд си, Сашко, прооозд. Само с гледане на "Свободна зона" не става. Българската армия е въоръжена БЕЗПЛАТНО от Русия, както и обучена от нея! Ако не беше руската ултимативна нота огромната османска армия щеше да нахлуе в Източна Румелия! Впрочем Южна Добруджа и сега щеше да е в Румъния по искане на твоите западни приятели, ако не беше застъпничеството на СССР за БГ на Парижката мирна конференция! Ама, тролчета, откъде да знаете, я?!
144
15
 
9
 
! Отговори
Nasss преди 8 години
Пичове не се плашете от руските агенти! САЩ имат над 800 бази по целия свят! За сведение в Италия има официално 4 бази. В Германия са 2.В Обединеното Кралство са към 7.В Япония са 4.И какво от това да е станало нещо лошо?
143
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо баниш модераторе? Руски агент ли си?
142
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Защо султанът ни даде църковна самостаятелност"Поредният неграмотен исторически и ***, непознаващ историята на народа си! Какво ли не прави евроатлантическата-туркофилска пропаганда! По тъ.пата му "логика" излиза, че султанът е "щял да даде и свободата на българите" - ей така, "съгласява се" човекът - малиииии, каква историческа неграмотност!!! Българино! Забрави ли Батак????
141
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Защо султанът ни даде църковна самостаятелност"Поредният неграмотен исторически и ***, непознаващ историята на народа си! Какво ли не прави евроатлантическата-туркофилска пропаганда! По тъ.пата му "логика", че султанът е "щял да даде и свободата на българите" - ей така, "съгласява се" човекът - малиииии, каква историческа неграмотност!!! Българино! Забрави ли Батак????
140
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новината може да се каже и с други думи - Безмер става цел на руски тактически ядрени ракети.
139
5
 
12
 
! Отговори
до 204 преди 8 години
ей *** , като много ти харесва султана , отиди в Диарбекир и го хвани за ятагана . Какво правиш тук , бе *** мръсен .Русия била против България , за това сигурно са ни освободили американците и англичаните от турско иго . Това , че България при Първата и Втората Световна война е била против Русия , и на страната на вечно губещата войните Германия , кой е виновен , Русия или "българските" царе Фердинанд и после синът му .
138
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Февруари 2017 г. временното правителство на РФ ще подпише безусловната си капитулация пред НАТО, малко след като ритнат столчетата на Жириновски и Путин.
137
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 201Това са фактите, колкото и да не ти харесват! Аз поне чета историята, а не като теб само да слушам глупостите на мИнджев и смешкото Плевньо, щото тях, ако ги слушаш, ще излезе, че "българите са освободени от марсианците и от съществуващия тогава евроатлантически съюз и сговор" и пр. имагинерни "ценности" и ЛЪЖЛИВА антируска пропаганда!
136
2
 
3
 
! Отговори
Хг преди 8 години
Какъв рев беше , че американците са ни ликвидирали авиацията, нямахме нито един самолет, а участваме в учение със изтребители и cougar. Много лъжат ***. Не ,че не знаем...
135
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 192Та с една дума много си пр0зд, Саше! Пишеш пълни нелепици и глупотевини, ама пълни. Западът ВИНАГИ е подкрепял османците! Добре, че бе Русия, та сега да носиш доволно фес. А българското настъпление в Сърбия през 1885 г. е спряно от Австро-Унгария, а не от Русия! Последната е против Съединението само ако Батенберг е начело на властта. Въпреки това тя отправя ултимативна нота до Османската империя, че НЯМА ДА ДОПУСНЕ И ДА СЕ СЪГЛАСИ НЕЙНИТЕ ВОЙСКИ ДА НАХЛУЯТ В ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ!
134
9
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ами идете пред портала на Безмер да си раздирате ризите, смотани руско-български мулати. Ще ми искат те наем. Нещастници... Това е положението - България е в НАТО, Фашиска Просия е таргет.
133
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 192А откъде "знаеш", че Анонимен 180 и Анонимен 181 са "един и същ"? :-) Плюс това Русия има грешки към България и България към Русия! Но Русия има ОГРОМЕН принос за българите, дори само Освобождинието и независимостта (платена с руски пари, които БГ така и не връща) от 1908 г. да вземеш! Докато Западът нищо не е направил за БГ, а напротив - поддържал е винаги османците и съседите на България - Гърция, Сърбия, Румъния!
132
2
 
4
 
! Отговори
kru преди 8 години
До ШопКакво желаеш ти бе гольо!Нали си един *** Прокопиевски надничар!И не се пъни да се пишеш българин-отдалече ти личи ,че туркоманското ти е в кръвта-слагай си шалварите и чалмата и ходи да си търсиш надника на Козяк
131
4
 
1
 
! Отговори
Соломон Паша преди 8 години
Американско - Турската армия, закрилница на България .
130
2
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Хич и не ме интересуват руските мечти за световно господство, за Константинопол и Проливите, за нефт по 200 долара.Тази държава е враг и подлежи на унищожение с всякакви средства. Както хибридни, така и обикновени винкели, манлихери, Ф-22 и прави лопати.
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 189Русия все още си е Велика сила и мощен геополитически фактор, за разлика от Швеция, която тогава се прости с надеждата да стане европейски хегемон и Велика сила, именно защото крал Карл тръгна срещу Петър Велики! Русия си е все тъй Велика и "разпадането", за което пишеш е в съвсем друг план и смисъл! Казвам също, че вече доста лаици се опариха от наивното си "мислене", че Русия "ще се разпадне", а тя винаги е излизала по-силна от тежките си периоди, но никога не е преставала да бъде сила