Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!

Добивът на газ и нефт е приоритет за България, заяви още Борисов
Обновена: 26 мар 2016 16:57 | 26 мар 2016 16:53,
494
Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!
Снимка: Facebook

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Това е диверсификация, това си е наше, това е богатство.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини, членове и симпатизанти на ГЕРБ по време на форума на ГЕРБ, който се провежда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Още по темата

"Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар", заяви Борисов.

"На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят. В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент", подчерта премиерът.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че да се поправят допуснати грешки е достойнство, а не слабост.

"Ако се заинатим за нещо, то няма да стане. Подписахме интерконекторите с Гърция, с Турция. Има акт 16 - пускаме двата компресора. До месец ще сложим най-добрите американски компресори и на гръцката граница", каза още Борисов.

"Нашите опоненти казват, че сме за диверсификация. Каква диверсификация ще направите с компресори, които бутат в едната посока? Близо 300 млн. струва и ние ще направим истинска диверсификация и още един източник. Още повече ще ни намразят. Всичко става, защото им бъркаме в икономическите и финансови отношения", посочи премиерът.

Той определи борбата с контрабандата като основен способ за създаване на могъщи врагове.

"Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега", подчерта Бойко Борисов.

По думите му за 2015 година в страната има над 20 000 поръчки: "Толкова поръчки се спряха. Защо сега, а кога? Като излязат на повърхността тогава ги виждаме".

"И когато може да се направи по-добре, ги спираме. Министърът не ги прави обществените поръчки, има екип от 20-30 души, на които им се плаща специално за това. Това е политическа воля – да сме сгрешили и да се поправим, когато проблемът е изплувал на повърхността", подчерта Бойко Борисов.

По думите му правителството е постигнало ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, "хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите".

Премиерът подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

"Всички тези пари са влезнали в българските общини, инфраструктура и бизнес. Построихме толкова неща. Навлякохме си големи врагове с това, което направихме през годините. Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата", категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че не може да приеме за основателни критики от хора, които не са сложили и две тухли една върху друга: "А са били на власт. И проявяват и нахалство – като направя нещо, казват, че те са ми казали. Аз не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма, не се коментират".

Бойко Борисов обясни, че е бил уверен, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност.

"Но се оказа, че много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия. И много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира, за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са. Като е хубаво – казват, че те са ни казали как да го направим, като не е – твърдят, че ГЕРБ са виновни", посочи Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ е партия, финансирана със сто процента бели пари и е финансова силна: "Затова сме независими. Това е голяма сила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още по темата: Бойко Борисовнефтгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре си е българското, ама след това руското и германското.
178
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бате Бойко, не им обрьщай внимание на русофилските шамандури, важното е че народа е с теб!
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай английските използвачи!
176
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо само за нефт и газ? По-добре да дупчим и за диаманти също. Ако няма нефт и газ може да има диаманти.
175
4
 
3
 
! Отговори
до 223 преди 8 години
Наркотиците са унищожили моъкът ти......
174
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЧАКАЙ БОЙКО, МАЧКАЙ АНГЛИЙСКИТЕ ЕВРОФОБСКИ СКОТОВЕ, МАЧАКААААЙ
173
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най убаво мачка бивш комунис
172
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все едно, пак ще купуваме руски газ. Друг в региона няма. Азерския или иранския газ е легенда за сега, защото още няма тръбопровод.
171
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Британските пениджии всяват омраза срещу славянските братя.
170
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 196! Бог да го прости Нострадамус, значи пред теб пасти да яде! Как пьк успя да отгатнеш че за Бьлгарския народ след добива на газ на края ще останат само трьцки?
169
1
 
4
 
! Отговори
. преди 8 години
Уфф, не е хубаво да си го мисля, но се надявам да не намерят нефт и газ в прилежащата ни зона на Черно море. Просто не искам да станем Нигерия на Балканите...
168
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предишните искаха да изтеглят 1 милиард и тоя орева света. А сега вече нямат брой и чет милиардите заеми, които изтеглиха и мизерията си остава. Е трябва да си пълен кре.тен, за да вярваш на лъжите му?
167
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Предишния който пееше тази песен бе Георги Първанов.
166
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЗИ ГОДИНА ЗАВОД ЗА ПОЛУПРОВОДНИЦИ, ДОГОДИНА ЗА ЦЕЛИ ПРОВОДНИЦИ
165
3
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Стига сте спорили!Факт е, че ще ти откъсна фактурите...
164
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интерконекторите взимат руски газ, независимо ще минава през Турция или през Гърция. Те купуват от Русия 95% от газта. В нета има инфо.
163
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Британските марионетки лъжат българина за да го настройват против Русия и Германия.
162
2
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Когато не открият нищо виновни ще са комунистите.
161
14
 
3
 
! Отговори
ИВАН преди 8 години
РУСКИТЕ МАРИОНЕТКИ ( ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ) ЩЕ СКОЧАТ ВСИЧКИ СРЕЩУ ДОБИВА НА НЕФТ!!! ЗАЩО ЛИ??? РАБОТЯТ СРЕЩУ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
160
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМА И НЕФТ И ГАЗ ЩЕ ИЗКАРАТ НАЛИ БАЦЕ ХАХАХАХАХАХА