Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!

Добивът на газ и нефт е приоритет за България, заяви още Борисов
Обновена: 26 мар 2016 16:57 | 26 мар 2016 16:53,
494
Премиерът: На 19 април започваме да дупчим за нефт!
Снимка: Facebook

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Това е диверсификация, това си е наше, това е богатство.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 300 старейшини, членове и симпатизанти на ГЕРБ по време на форума на ГЕРБ, който се провежда в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Още по темата

"Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар", заяви Борисов.

"На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят. В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент", подчерта премиерът.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че да се поправят допуснати грешки е достойнство, а не слабост.

"Ако се заинатим за нещо, то няма да стане. Подписахме интерконекторите с Гърция, с Турция. Има акт 16 - пускаме двата компресора. До месец ще сложим най-добрите американски компресори и на гръцката граница", каза още Борисов.

"Нашите опоненти казват, че сме за диверсификация. Каква диверсификация ще направите с компресори, които бутат в едната посока? Близо 300 млн. струва и ние ще направим истинска диверсификация и още един източник. Още повече ще ни намразят. Всичко става, защото им бъркаме в икономическите и финансови отношения", посочи премиерът.

Той определи борбата с контрабандата като основен способ за създаване на могъщи врагове.

"Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега", подчерта Бойко Борисов.

По думите му за 2015 година в страната има над 20 000 поръчки: "Толкова поръчки се спряха. Защо сега, а кога? Като излязат на повърхността тогава ги виждаме".

"И когато може да се направи по-добре, ги спираме. Министърът не ги прави обществените поръчки, има екип от 20-30 души, на които им се плаща специално за това. Това е политическа воля – да сме сгрешили и да се поправим, когато проблемът е изплувал на повърхността", подчерта Бойко Борисов.

По думите му правителството е постигнало ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, "хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите".

Премиерът подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

"Всички тези пари са влезнали в българските общини, инфраструктура и бизнес. Построихме толкова неща. Навлякохме си големи врагове с това, което направихме през годините. Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата", категоричен бе Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че не може да приеме за основателни критики от хора, които не са сложили и две тухли една върху друга: "А са били на власт. И проявяват и нахалство – като направя нещо, казват, че те са ми казали. Аз не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма, не се коментират".

Бойко Борисов обясни, че е бил уверен, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност.

"Но се оказа, че много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия. И много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира, за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са. Като е хубаво – казват, че те са ни казали как да го направим, като не е – твърдят, че ГЕРБ са виновни", посочи Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ е партия, финансирана със сто процента бели пари и е финансова силна: "Затова сме независими. Това е голяма сила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още по темата: Бойко Борисовнефтгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е велик българин. Дано само оня див руснак Путин не нареди да го убият. НЯМА ДА ИМА УЧУДЕНИ---пУТИН СИ Е УБИЕЦ
198
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА БОРИСОВ И ПОКЛОН. ДНЕС Е ЧЕРЕН ДЕН ЗА РУСОФИЛСКАТА ***----ЩЕ ИМА ИНФАРКТИ И ИНСУЛТИ.
197
2
 
8
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
В Българското черноморие има нефт и газ,а в Добруджа под сладководното езеро и коксови въглища,чиито добив е невъзможен.През 60 те години сондираха за нефт с малки сонди,на малка дълбочина и тръбите им се късаха по неясни причини.В Тюленово вадят минимално количество нефт.Специалисти казват,че нашият и румънският нефт са едни от най-качествеите .Дай Боже да станем шейховете на Балканите,а що не и на Европа .Опа увлякох се.
196
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЕАми да Челопек е оценено на 135 млрд на пръв поглед. Дадено на концесия за жълти сТинки
195
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малииииии, Боци требва да внимава като дупчи да не пробие земното кълбо и да илезе от другата страна, че току виж после построй и метро до другста страна и на това му се казва "с един куршум два заека" .
194
1
 
13
 
! Отговори
до 261 преди 8 години
Е как ни вади от батака като той го създаде и подържа?.
193
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само леко трябва да се дупчи, да не избие много нависоко.
192
1
 
11
 
! Отговори
Е преди 8 години
А ЧУВАМ ,ЧЕ И ЗЛАТНИ ЗАЛЕЖИ ИМАМЕ АМА РОВИМ ИЗ КОФИТЕ НЕ СЕ ПЕРЧИ БОРИСОВ САС ЗАЕМИ ЗА МИЛИЯРДИ НИ НАПРАВИХА ДЛЪЖНИЦИ И ЗАВИСИМИ ..ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ ..
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИЕ МОЖЕ ДА ДУПЧИТЕ АМА НИЕ НЕЗащото ние нямаме средства да дупчим там където е газът и нефтът. А КОИ СТЕ ВИЕ ще видим.Я Шел , Бритиш петролиум. я Тексако .А.. сега се светнах Сайпем работеше по южен поток. И Имат инвестиции тука ,Те ли ще дупчат?А на нас какво че има.Онова СРЕДНО статистическоТО ли?
190
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последният договор за доставка на газ от Русия е сключен ноември 2012 г. от правителството на Бойко Борисов и е със срок 10 години. Информацията си стои в нета, четете.
189
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това наистина пак ми прилича на партенка.Първо беше Бургас-Александруполис, после беше нещо друго, дърли се с БСП, с Русия, врътка се, дойде Хилари го посъветва, после се разпърдя навсякъде, че ще прави газов "Хъб"...Сега ще дупчи.Звучи така сякаш Батман ще се гмурне скритом глава и ще направи дупка с дрелката на дъното.Голям мъж, ей!
188
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
*** са на мелдоний... - не ги вземайте на сериозно...
187
2
 
9
 
! Отговори
до 249 преди 8 години
С него са само евроатлантически ***....сти, наркозависими, индивиди без мозък. Ако това е народа значи в България не е останал грамотен човек.
186
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екстра таман да има за помощи за Айшето и Асан а другите ще хванеме мекия again..
185
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакайте малко, някъде казва ли се коя фирма по-точно ще добива нефт и газ в Черно море?Писа се за консорциум TOTAL,OMV,REPSOL,после се заговори за EXON.Поне в арабския регион отношението квота на САЩ,Франция,Германия в нефтодобива е константа, тук как ще бъде?
184
3
 
10
 
! Отговори
А преди 8 години
Колко ще остане от добива за България? Колкото и от злато - 0,7%???
183
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Боце и ГЕРБ да не са минали на "весели хапчете" ?.
182
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Русия не може без нефтения и газов пазар... - но докато тръбата им стигне до Китай - там вече нефтът ще е екологичен ***, а слънцето и водата ще са основен източник на енергия...
181
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не е против-нека намерят, но ще го отнесат като златото от тук и ще стане като Атомната централа.Направихме я ние - българите, а сега плащаме скъп ток на крадливия костов от американските централи, а токът от нашата централа, една шепа тарикати, го изнасят за чужбина и печелят. И още им се печели.Така ще стане и с нефта.Инак Европа се топли много добре с руски газ.Инак много санкции срещу Русия, но газ-може.
180
6
 
6
 
! Отговори
до 243 преди 8 години
Кой народ е с него ?.