Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков

Хората гледали с носталгия към времето до 89-та година
Обновена: 3 апр 2016 15:38 | 3 апр 2016 15:11,
156
Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков
Снимка: архив, Булфото

Здравето като благо и право, осигурено от Конституцията, се превърна в обикновена стока. Това каза председателят на БСП Михаил Миков по време изказването си в рамките на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление“, цитиран от агенция Фокус.

Дясната политика мачка българските граждани, коментира още Миков.

Според Миков много български граждани търсят препитание в чужбина като алтернатива на това несправедливо доходно облагане. "Алтернатива на ниското управление, което става заради недостига на средства", заяви още той.

"Няма никакъв знак от управляващите за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП), преразпределян през бюджета, с което ще се върне социалната държава", добави Миков по време на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление".

Според председателя на БСП важният въпрос след демократичните промени в страната е дали са се реализирали в България демократичната, социалната и правовата държава.

По думите на Миков в Стара Европа леви политици са казвали, че социалната държава е направила отстъпление по време на неолибералния период, то в България гражданите са казали, че сегашната социална държава може да се сравнява със социалната държава, която е имало в страната до 1989 година и да изглежда като носталгия.

"Те сравняват социалните параметри на тогавашната, разбирана по социалистически, социална държава. Това сравнява обикновеният български гражданин, които живее в селото, в града по отношение на достъпа до образованието и здравеопазване", категоричен бе още лидерът на БСП.

Според лидера на БСП, партията се е променяла много. "Не случайно празнуваме 125 години тази година", категоричен бе той. Според него Конгресът е част по пътя за алтернативна промяна. "Работата с хора на централните и местните ръководства, представителите в местната власт да се търси повече реална алтернатива", каза още Миков.

Конгресът на БСП е част от промяната на партията, в работата на централната и местната организация с хората се търси алтернатива на управлението, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: БСПМиковздравеопаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 114ами много просто, все същите стари муцуни, които окрадоха и пенсиите не българите през 89'-та, продължават да държат властта. Затова и нищо не се променя, защото зависи от същите хора. В това число и милионите апатични българи, които знаят само да реват по форумите но иначе и на вързано куче хляб не могат да дадат.
72
1
 
8
 
! Отговори
опаа преди 8 години
България е пред фалит външният ни дълг достигна 36милиарда ЕВРО.ГРОБ окрадоха бъдещето на БългарияВъншен Дълг-Брутен Вътрешен Продукт-БВП на България :2005 БСП поема Мандат от НДСВДълг с 37,8 %2009 ГЕРБ започва мандат от БСПДълг 13 % от БВПБСП Намалява Дълг с 24 %2016-Януари ГЕРБ на власт 6 ГодиниДълг .....73 %Увеличение с ...60 % !!!И това до ЯнуариБез ГЕРБнатият Нов заемот 4 Милиарда лева преди Седмици !!с ттези 4 Милиарда ..Дългът става над 80 % от БВП !Това е Жестоката Истина
71
0
 
6
 
! Отговори
нагли гробари преди 8 години
ОСТАВКА ‪-‎***.‬ ДАНС ВЛЕЗЛИ В ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ, ПРЕДСТАВЯТЕЛИ СИ ТОВА ДА БЕШЕ СТАНАЛО В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ? Видими резултати, сиреч ако се инатите да не виждате напредъка и стабилността, ще видите полиция, данс и прокуратура.Това, което имаме като корупция, има ли вероятност да се случва без г-н Борисов и най- близките му съратници в партията майка, Eй така се пази власт , който не е с нас е против нас.Да влезе ДАНС. Наглостта мина всякакви граници на това управление.
70
2
 
9
 
! Отговори
Да преди 8 години
Имаше лекарски кабинет във всяко училище и нямаше толкова болни. Някой болести бяха изчезнали от България - сега пак се връщат. Нямаше ги хилядите безработни циг.анета които само цоцат помощи и в болниците не ги спират, а мен всеки ме проверява дали плащам. Тях защо не ги проверяват? Е затова имаше пари за пенсии и безплатно здравеопазване. А сега имаме здравна каса с лъскави лимузини и сгради с мраморни зали, но нямаме лекарски кабинети с апаратура и защита на лекарите.
69
0
 
6
 
! Отговори
ФАШИЗЪМ преди 8 години
Кой кабинет изхарчи резерва на Здравната каса и започна да натрупва нови правителствени дългове.Докато гробарите са на власт не се надявайте на нищо хубаво да се случи в държавата,хората ще се палят и *** преди да се пенсионират,мизерията е пълна,корупцията достигна нови върхове,който не е с ГЕРБ му пращат ДАНС и бива смачкан,ще ви взимат пръстов отпечатък все едно сте бандити.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА,МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА,ЗАЩО ТЪРПИМ???????
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя *** по добре да обясни къде са милионите спиране на хората през тия 45г комунизъм защо през 89 г се оказа че пари за песни няма и няма да има къде са парите другарю, за какво бяха теглени тия 14 милиарда долара през 80 години и къде са парите от фалириралите банките по тяхно време при Жан
67
1
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
ДругарЮ, Вие -та на този народ.Алчни. Наиграхте се на комунизъм и сега сте бизнесмени. Бяхте правоимащи преди, сега отново сте правоимащи. / Театрото ВИ с другите партии е по-скоро ПОРНО /Всички власт имащи сега са бивши членове на БКП. / Може да има тук-там някое изключение /До стената ви е мястото, като Чаушеску.
66
0
 
0
 
! Отговори
Водка преди 8 години
Фиксира всяка зараза!
65
0
 
2
 
! Отговори
болен здрав носи преди 8 години
Закривай мафиотската ***!
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има и филми и книги и много статии са изписани другарю, ама по телевизията на съветската истина няма да ги чуеш и видиш
63
0
 
3
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 8 години
Имунитета на съвременния българин е понижен.Силен стрес, хронична преумора и болестта идва без да пита.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този алкохолик как не го е срам да се показва пред хората?Тъгували по комунизма!
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 95дойдохме си на думата, ето го най-голямото поражение което нанесе соца върху мисленето на хората, да не знаят как да оправят собствения си живот, и да вярват, че това е работа на държавата и тя знае как. Това дали ще работиш като куче зависи от теб а не от държавата! Ако не можеш да го прумееш, ще продължаваш да живееш като куче!
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 93от къде пък намеси американците?!! А да, забравих, Сорос е виновен че тъмен в мизерия и всеки, който спомене за престъпленията на комунизма и причинно-следсвтената връзка между тоталиттарния режим и днешната мизерия е платен *** и агент на ФАЩ. Аре комунисти, лягайте в трапа, аз ще ви завия с пръст!
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според данни на ООН само 50% от радиоактивния дъжд пада над СССР останалия се е исипал на Европа като най много над България и ок според ООН жертвите варират между 100000 и няколко милиона. Почти колкото и жертвите на комунизма. Някога комунистите ще се научат ли да носят отговорност за нещо и ще видим ли някога комунист да се извини за каквото и да
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 88само да седим и да гледаме, неправейки нищо!
57
0
 
3
 
! Отговори
Как Сийка преди 8 години
Г,син Микооооов,откак не сте БКП,а БСП и вие имате ОГРОМНА заслуга здравето да се превръ ща в стока,а медицинските работници се превърнаха в ТЪРГОВЦИ от най-изродения вид! За на ша,на обикновените граждани радост сред медиците има и много СТОЙНОСТНИ хора,но "здрав ните тър говци" опошлиха всичко и с все по-голяма настойчивост зачеркват медицинското дос тойнство... А жалко,имахме и все още / в сравнение с някои друго страни / имаме добро здра веопазване,като изключим медицинската търговия"!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 88виж тук ме хвана, на този въпрос нямам отговор. Това е феномен, част от националната ни идентичност, който винаги ме е изумявал - защо в моменти на трудност винаги гледаме назад, вместо да последваме примера на доста по-развити държави и да гледаме напред. Другата българска черта, коят ме изумява е как може да седиш и нищо да не правиш и да очакваш да те сполети нещо добро?!! Както и защо сме склонни да делегираме права на държават по отношение на жизненоважни въпроси а ние ...
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю пожелавам ти да поживееш няколко дни в района около чернобилската централа, въпреки че достъпа до там е ограничен защо ли
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 81мизерията не идва от евроатлантистите а от носталгиците!