Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков

Хората гледали с носталгия към времето до 89-та година
Обновена: 3 апр 2016 15:38 | 3 апр 2016 15:11,
156
Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков
Снимка: архив, Булфото

Здравето като благо и право, осигурено от Конституцията, се превърна в обикновена стока. Това каза председателят на БСП Михаил Миков по време изказването си в рамките на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление“, цитиран от агенция Фокус.

Дясната политика мачка българските граждани, коментира още Миков.

Според Миков много български граждани търсят препитание в чужбина като алтернатива на това несправедливо доходно облагане. "Алтернатива на ниското управление, което става заради недостига на средства", заяви още той.

"Няма никакъв знак от управляващите за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП), преразпределян през бюджета, с което ще се върне социалната държава", добави Миков по време на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление".

Според председателя на БСП важният въпрос след демократичните промени в страната е дали са се реализирали в България демократичната, социалната и правовата държава.

По думите на Миков в Стара Европа леви политици са казвали, че социалната държава е направила отстъпление по време на неолибералния период, то в България гражданите са казали, че сегашната социална държава може да се сравнява със социалната държава, която е имало в страната до 1989 година и да изглежда като носталгия.

"Те сравняват социалните параметри на тогавашната, разбирана по социалистически, социална държава. Това сравнява обикновеният български гражданин, които живее в селото, в града по отношение на достъпа до образованието и здравеопазване", категоричен бе още лидерът на БСП.

Според лидера на БСП, партията се е променяла много. "Не случайно празнуваме 125 години тази година", категоричен бе той. Според него Конгресът е част по пътя за алтернативна промяна. "Работата с хора на централните и местните ръководства, представителите в местната власт да се търси повече реална алтернатива", каза още Миков.

Конгресът на БСП е част от промяната на партията, в работата на централната и местната организация с хората се търси алтернатива на управлението, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: БСПМиковздравеопаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 79в такъв случай ***, би ли ми обяснил защо парите, които аз плащам за моята пенсия ги дават на баба ти, а моята пенсионна сметка е празна? Отчисления за пенсии е имало винаги, или по точно от както съяествува пенсионна система! Това, че не се е казвал "пенсионнен фонд" няма значение.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анатема трижди преди 8 години
Много от нашенците контактуват с демонични тъмни сили!Заиграването с отвъдното е смъртоносно!
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другарю ти за радиоактивен облак чувал ли си. Ти не знаеш ли че радиацията може да стигне и да обиколи цялото земно кълбо няколко пъти преди да се исипи някъде. Твоя комунисти че ескимосите мозък явно е доста увреден и облечен и от радиацията но и за от комунистическата чума само не знам кое те увредено повече
50
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
АБЕ , ОЩЕ ЛИ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ???? ТИЯ МНОГО ИЗДРЪЖЛИВИ БЕ !!! МИКОВ УСПЕШНО ЩЕ ГИ ЗАКРИЕ ЗАВИНАГИ !!! ЕЙ СТРАШНА ОТРОВА СА , ДЖИХАДИСТИТЕ СА ЦВЕТЕ ПРЕД БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТ !!!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от причините България да тъне в мизерия, е че близо 50% от годишния й бюджет отива за социални плащания, основно пенсии. Това е така, понеже парите за пенсии, които милиони българи чинно са внасяли през соца, ги откраднаха комунистите. Сега гледаме с носталгия, понеже не остана за крадене. Аре у уево другарю Михов. Може вашата памет да се е повлияла от алкохола, но не всички от нас са толкова късопаметни. България ще разцъфне едва когато и последни комунист легне в земята!
48
0
 
3
 
! Отговори
уплашен преди 8 години
Като гледам колко хора по улиците сами си говорят, ясно се вижда положението!
47
2
 
2
 
! Отговори
1944 преди 8 години
ДРУГАРЮ МИКОВ , ОБЯСНИ НА КОНГРЕСА НА КОМУНИСТИТЕ , ЗАЩО ТАМ КЪДЕТО НЕ НАХЛУ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ / ГЪРЦИЯ, АВСТРИЯ, Швейцария! !Белгия и др, /и не са уравлявали комунисти здравеоазването е супер и пенсиите са десет пъти по - високи отколкото у нас !!!!! Зомбираните комунисти преди да умрат ,да научат истината !!! БЪДИ МЪЖ И ИМ КАЖИ ИСТИНАТА !!!!!!
46
0
 
1
 
! Отговори
GINEKOLOG преди 8 години
IMALO E RADIACIQ....KATO GLEDAM KAKWI *** ZAPOCHNAHA DA SE RAJDAT......
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не знаеш другарю в Пиринска Македония онколугичните заболявания са със епидемии размери и знаеш ли защо, ами защото точно там е паднала най много радиация в Европа след Беларус. И ако не беше така защо само вие слуги на Москва скрити за чернобилската авария докато в другите бивши соц страни есе пак се каза на хората ЗСЩО?????? . А за доказателствата *** при близките на жертвите моля те
44
5
 
5
 
! Отговори
alo! преди 8 години
Миков, на 80 години съм, спомняма си добре и зъболекари и болници: ако нямаш познати- чакаш докато ти паднат зъбите или за преглед, лечение..Няма да забравя и как раждах... без познати...Вие висшите партийци( одна партия!!0 тогава бяхте суперпривелигировани.. затова имате хубави спомени!
43
1
 
3
 
! Отговори
хипохондрик преди 8 години
Чуя ли за болница Токуда,започвам да треперя до полуда!
42
2
 
3
 
! Отговори
Деян преди 8 години
Другарят Миков забравя, че за това вртеме партията му управлява страната през 3-4 години и все към социализъм ги влече: безплатно това, безплатно онова, увеличение на пенсии и пр. ДругарюЧ Скрий се. Както и всички, които доведохте държавата си до физически фалит, чрез умственият такъв. Аз не ви искам социалната система, аз искам капитало-натрупваща. Като ми се удържат социални и здравни на дохода, на който се осигурявам, те да са за мен и семейството ми. Не за тези, чиито пенсии сте откраднали.
41
2
 
10
 
! Отговори
ВАЖНО! преди 8 години
Курсове за професионални проруски ***!Провеждат се в наши бивши поделения на Народната отбрана. Водени са от най-добрите родни и руски инструктори в тази област с възможност на развитие в Москва и Санкт Петербург. Стартово заплащане 50 евро (НА ЧАС!!!) Не пропущай възможноста да се изceкнeш във врата на copocoиднaтa cмpaд! Очаквайте подробности за записване!
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само дето радиацията се сипееше над България точно над нашите домати и другарю ако тия от политбюро се хранеха с чиста вносна храна не така стоеше въпроса обикновените хора които бяха изкарани на първомайска манифестация под радиоактивен дъжд. А какви домати са яли хората сега си проличава. Сигурно и хилядите аборти не са се държали на чернобилската отрова нали
39
1
 
3
 
! Отговори
PIONERCHE преди 8 години
26 GODINI STIGA............
38
2
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 8 години
Империалистите капиталисти пуснаха СПИН срещу добрите хора!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба Ванга:Много и незнайни болести ще се появят.Хората ще падат по улиците без видими причини!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дясната политика мачка българските граждани, но с не по-малък успех ги мачка и несъстоятелността на българската опозиция. Погледнете само плитк0умието на констатацията "Здравето се превърна просто в стока". И не, защото казаното не е истина, а защото здравето се превърна в стока още преди 20 години, когато със съгласието на опозицията лекарите се преквалифицираха в еднолични търговци (ЕТ) и частни сдружения, интересуващи се единствено от парата.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ама разбиране че чернобилските домати и маруля беше къде къде по здравословна и вкусна, и празните рафтове в соц магазините бяха доста по здравословни
34
0
 
4
 
! Отговори
со кереса на конгрес преди 8 години
До 1989Преди взимаха петилетката за около четири години.Сега докато изпълнят Ран-Ът и оставаме малцинство.