Миков vs. Борисов: Сееш ли сила, ще жънеш саморазправа!

Според лидера на БСП в България действат правилата на джунглата
19 апр 2016 11:07,
46
Миков vs. Борисов: Сееш ли сила, ще жънеш саморазправа!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков обвини силовия маниер на управление на премиера за доброволческите отряди срещу бежанците.

"Демонстрацията на сила, която се прави от властта, от Бойко Борисов, години наред, тя възпитава такъв тип поведение – на саморазправата", каза соцводачът.

Според него наличието на граждански патрули показва "отсъствие на държава, независимо дали става въпрос за бежанците или за саморазправите. Когато няма държава, в сила влизат правилата на джунглата. Законът в нашето общество, където държавата отсъства, е законът на силния, на джунглата. И говорим, че сме в Европа, парадоксално е", каза Миков пред bTV.

Още по темата

Лидерът на БСП коментира и твърдението на премиера Борисов, че България е доста социална държава, след като пенсионерите получават добавки за Коледа и Великден.

"Ако не беше тъжно, щеше да е доста смешно", отвърна Миков и припомни, че у нас работникът получава средно 15,5% от средната европейска заплата, а БВП, който произвежда, е около 45% от средноевропейския.

"Това правителство е виновно, че усилва тенденцията на асоциалност на политиката. Тя следва от прокарвания години наред либерален модел, в който печалбата е в основата на всичко, а трудът е смачкан", каза още лидерът на социалистите.

Той не отмина и темета за Делян Пеевски, след като снощи премиерът обяви, че депутатът от ДПС напуска страната и с тази дъвка се приключва.

"Не знам, трябва да питате него. Не съм забелязал засега да напуска страната или поне няма официално изявление по този въпрос", каза Миков. Според него не трябвало да се коментира отделно поведение, а накъде върви България.

Според Миков спирането на обществени поръчки е "въпрос на преразпределение и стряскане от невъзможността да се плаща по тях. Външният дълг се влага за неща, които не носят възвръщаемост", каза той.

Лидерът на БСП обясни, че оградата по границата с Турция е "типичен пример как когато няма прозрачност в обществените поръчки, не се случват обектите. Някакви пари се харчат, а не се постига целта".

Михаил Миков похвали БСП, че тази година показва изключителна воля за обновление – близо 50% от председателите на общински съвети са нови и навлизат много млади хора. Той обаче отказа да каже дали БСП ще има отделен кандидат за президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
14
 
9
 
! Отговори
Дали преди 8 години
е бил трезвен?
1
16
 
10
 
! Отговори
мда преди 8 години
Миков е тотален ***.БСП вече не е партия ,а просто родовообщинни връзки .