Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори

Из сбирката на властта: За изборите, социологията, Слави...
Обновена: 26 апр 2016 21:43 | 26 апр 2016 19:48, Анисия Иванова
339
Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори
Снимка: архив Булфото

Нямам страх от Слави Трифонов, добре дошъл на избори, когато иска. Това заявява премиерът по време на срещата му с представителите на парламентарните групи, подкрепящи управлението, сочи стенограмата от срещата.

”Разбира се, тогава няма да има по три часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика. Демокрацията е хубаво нещо, но е виден конфликтът на интереси, защото никоя друга партия няма възможност по национална телевизия, иначе всяка партия може да си направи телевизия и да си говори по цял ден, но в национална телевизия по три часа - час и малко вечер и час и малко на обяд - всеки ден - да биеш срещу правителството и това да се приема за нормално?! Но, както виждате, години наред е така. Отиде ли на избори, той няма да може вече да го прави. Ние, ГЕРБ, нямаме притеснения от Слави Трифонов - когато искате, тогава правете референдума”, заявява премиерът, цитиран от пресцентъра на МС.

„Но това да ни се вменява, излиза, че имаме притеснения от него. Затова държа това, ако може, да бъде променено. Държа, защото не искам, омръзна ми да ме е страх от Татяна Дончева и Слави Трифонов, което е абсурд! С Татяна Дончева съм се явявал на избори, резултатът беше 70:30%. Нека да дойде и другият, добре да е дошъл”, казва още Борисов.

Според стенограмата премиерът настоява в деня на изборите да се пускат социологически резултати. Няма да се забранява създаването на местни коалиции и няма да се скъсява периодът за агитация. По искане на премиера той остава 30 дни.

По темата за машинното гласуване вицепремиерът Миглена Кунева обяснява, че това е крачка напред и ако то не се направи промените в ИК ще са козметични. То ще бъде въведено за не повече от 500 секции.

За гласуващите в чужбина Борисов предлага те да пращат гласа си и по пощата с нотариално заверено пълнощощно, на което Красимир Каракачанов от ВМРО обяснява, че по този начин само от Турция ще се получат 400 000 гласа в писма. РБ поиска секциите в чужбина в една държава да са до 50.

Чух най-гадните неща, които могат да се чуят за партиите, коментира премиерът Борисов. От секциите в чужбина 50% са за ГЕРБ - над 26 000 гласа, посочва той. Реално вариантът до 50 секции засяга единствено Турция - само там местата за гласуване са 139, признаха от мнозинството.

Премиерът смята, че около задължителното гласуване засега се вдига само шум, а на практика от това, което е направено до момента, то не е задължително.

Другият ключов проблем е дерегистрацията от избирателните списъци като санкция за негласувалите. “Като ги дерегистририш, вместо 5 млн. стават 2,5 млн. Върху тях изчисляваш процентите на партията, изборната бариера. И залагаш политическа нестабилност - това е най-опасното”, казва Румяна Бъчварова. Тогава с 1% ще влизат партиите, добавя Цветан Цветанов. Всичко друго е поправимо, но това може да ни вкара в криза, настоява Бъчварова. Предупреждава, че ще настане хаос с броенето кой е гласувал, след като ГРАО не може сега да изчисли кои са действителни и кои не.

По време на срещата се повдига въпроса и за гласуването в Турция, за политиката на южната ни съседка, за секциите в чужбина, за младите хора и за обществения им дълг да гласуват.

Според представителя на РБ Найден Зеленогорски "трябва да се замислим защо младите нямат нужда от възпитание, образование и не осъзнават, че трябва да отидат да гласуват".

Насрочването на референдум ще бъде от правомощията на президентската институция, се реши още на срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
4
 
2
 
! Отговори
Zz преди 7 години
Dali 6te e boiko ili slavi e vse taja koi ot dvamata schte pravat 4asni satvori tova e po vajno pramova kuneva pri slsvi plu bb a sega mu se pidmasva i go slu6ka vojda e efin zvaka zezko milizionerko sluguva na boiko kakto vojda naredi toi e edin boiko skadura mnogo prili4a na praveschkia selendur jivkov gerb govori drugari na pred ura
241
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докъде я докарахме.Да трябва да избираме между откровен престъпник и напълно дегенерирал тип.В нормална държава,първият щеше да е в затвора,а втория да ходи всеки ден за храна в католическия приют.
240
27
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Аз лично НЕ подкрепям призива на Слави да се намалят депутатите на 120 .Те 240 не могат да се оправят камоли 120 .Освен това до сега една община се представлява от поне 1 депутат.Ако станат 120 депутати много общини няма да има представители в парламента.Което е меко казано тъпо!!!Депутатите трябва да се научат да работят качествено.Зад тази идея заставам с 2 ръце!
239
2
 
11
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Да глосуваме - добре,демократично е, но не и при предизвестени резултати. Голямата фалшификация, незачитането на гласове и пр.съзнателни нарушения, обезсмислят изборите.
238
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожарникарчето яко го тресе шубето. Дори и тролчета е пуснал. През десетина коментара се повтарят едни и същи. Значи много е зле България, но да не правим никакви промени, защото нямало смисъл. Късно е пилета, ще ви изметем цялата политическа класа и в парламента ще влязат нови хора, които ще знаят, че не работят ли ще ви последват в небитието. България има шанс да се оправи.
237
13
 
16
 
! Отговори
Слави, да те питам преди 7 години
1- за мажоритарния вот- кой познава народа ? тея дето имат пари да плащат на телевизиите2- 120 н.представители- какво променя това? - Нищо- силните партии пак ще са по-силни3- задължително гласуване как ще стане в чужбина като секцията е на 300км ?4- по електронен път ще е още по-лесно за манипулиране 5- от намалена субсидия ще страдат само малките партии-големите пари си имат6- кой познава полицаи та да ги избира мажоритарно ?
236
2
 
5
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Който смята че има нещо нередно в управлението ни и има по добра и правилна идея е добре дошъл на изборите .Пожелаваме му да се представи по най добрият начин .Защото и ние можем да бъдем в опозиция и да го критикуваме .Тогава ще борим и предлагаме идеи политики и решения .И народа ще избере най добрата и най добре представила се партия и политик .Ще бъдем достойни конкуренти на всяка партия и политик с идеите и политиките които водим за да се реализират .Добре дошъл на изборите Слави Трифонов
235
2
 
18
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Бройката на депутатите няма значение и задължителното гласуване също няма значение, а трябва да се въведе закон депутатите да нямат право на повече от 2 мандата.
234
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 7 години
Много моля ... да не бъркаме Меглена Кунева (вицепремиерът) и Миглена Кунева (вицепремиерът според автора). Няма ли главен редактор тук или някой, който да следи за правописа ... поне на имената!!!
233
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Набробулхарще станат 120 депутата с 200 съветници, сътрудници и незнам си какви глупости и нищо няма да се промени
232
0
 
1
 
! Отговори
кокала преди 7 години
последният ми коментар е за мнението на човека между другите ми 2 коментара. това се случва благодарение на демократично изтритите коментари от днес.бг
231
3
 
3
 
! Отговори
кокала преди 7 години
До Анонимен 280 а какво предлагаш ти драги? да се обърне пръчката и да ни тупа по задниците с другия си край? Пътят към ада е постлан с добри намерения беше казал някой си. това предлагаш и ти. само чче забравяш да споменеш че другият край на пръчката е руският,а те ни пляскаха достатъчно дълго,цели 45 години.
230
0
 
6
 
! Отговори
кокала преди 7 години
...но и всички ги нарушават и живеят с надеждата че някой няма да ги хване в крачка. Бием се в гърдите че сме европейска държава,гаврим се с турция че е азиатска,а в същото време събираме волни дарения за да се лекуват хора изпаднали в безизходно положение в същата тази азиатска държава. Нима лечението на тези хора не е задължение на държавата? Е какво ни е европейското тогава? а да цените на стоките и услугите!!!! Всички те се уравиха по европейски стандарт,само заплатите останха африкански
229
0
 
4
 
! Отговори
кокала преди 7 години
избори ли? да гласувам? за кого? ..за тези които ще вгорчават и без това опустошеният ни живот? ааааа не благодаря. като чуя че депутатите замислят да гласуват някакъв закон уж в полза на човека ми се изправят косите,защото в крайна сметка резултатът е точно обратният. Изобщо странна държава сме. Нито политиците ни политици,нито икономистите икономисти. Б Бг. цари само и единственно мизерията,алчността,простотията и завистта. Всички ревът с пълно гърло че не се спазват законите,но и всички ги на
228
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав сте г-н Борисов - Народа иска промени , но Слави няма да ги "донесе"Въпросите в референдума са безмислени, няма открит дебат ,5"умници" излизат и си приказват каквото си искат и каквото им харесва,без разяснения какво ще се промени,какво да очакваме ?Защо не кани гости от различни партии,от неправителствени орг.да дебатират ?
227
0
 
1
 
! Отговори
По... преди 7 години
..време на силен дъжд милиционер се скрил в телефонна кабина. На стъклото *** мокро ***.-Чичо, да се скрия при теб?-Разкарай се-озъбил се мицът-къде си видял *** и орел под един покрив?-Е, тогаз аз отлитам...
226
2
 
5
 
! Отговори
gost преди 7 години
тои за водещ не става камо ли за избори го гласите бтв уж бг тв по цял ден турски серияли ако това е бг тв здраве да е
225
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как можахте да настъпите два пъти мотиката като избрахте този страхливец на този пост! Този който ви натовари с милиарди дългове!
224
3
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Когато липсва гражданско общество, медиите са собственост на мутро-олигархията (Трифончук се изявява също в такава), когато България е на 113-то място по медийна свобода от 180 държави, а народът е *** и късопаметен, какво ще промени намаляването на депутатите, и мажоритарния вот ? - Нищо ! Само на мутро-олигархията ще и е по-евтино да вкара когото иска и гласува каквото иска!Забравихте ли Роско Безноско, "патриотът" и близък бивш приятел на Трифончук ?Една мажоретка на мутро-олигархията ще бъде заменена с друга!
223
2
 
28
 
! Отговори
Опаа преди 7 години
Абе какво ме интересува Слави, Бойко и мойко! Ако има референдум, със сигурност ще отида и ще гласувам броя на депутатите да се намали наполовина! Тия вече открито ни се подиграват! Колкото по-малко некадърни тарикати, толкова по-добре!Гласувай Народе, да съкратим броя на тия наглеци "депутатите"!