Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори

Из сбирката на властта: За изборите, социологията, Слави...
Обновена: 26 апр 2016 21:43 | 26 апр 2016 19:48, Анисия Иванова
339
Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори
Снимка: архив Булфото

Нямам страх от Слави Трифонов, добре дошъл на избори, когато иска. Това заявява премиерът по време на срещата му с представителите на парламентарните групи, подкрепящи управлението, сочи стенограмата от срещата.

”Разбира се, тогава няма да има по три часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика. Демокрацията е хубаво нещо, но е виден конфликтът на интереси, защото никоя друга партия няма възможност по национална телевизия, иначе всяка партия може да си направи телевизия и да си говори по цял ден, но в национална телевизия по три часа - час и малко вечер и час и малко на обяд - всеки ден - да биеш срещу правителството и това да се приема за нормално?! Но, както виждате, години наред е така. Отиде ли на избори, той няма да може вече да го прави. Ние, ГЕРБ, нямаме притеснения от Слави Трифонов - когато искате, тогава правете референдума”, заявява премиерът, цитиран от пресцентъра на МС.

„Но това да ни се вменява, излиза, че имаме притеснения от него. Затова държа това, ако може, да бъде променено. Държа, защото не искам, омръзна ми да ме е страх от Татяна Дончева и Слави Трифонов, което е абсурд! С Татяна Дончева съм се явявал на избори, резултатът беше 70:30%. Нека да дойде и другият, добре да е дошъл”, казва още Борисов.

Според стенограмата премиерът настоява в деня на изборите да се пускат социологически резултати. Няма да се забранява създаването на местни коалиции и няма да се скъсява периодът за агитация. По искане на премиера той остава 30 дни.

По темата за машинното гласуване вицепремиерът Миглена Кунева обяснява, че това е крачка напред и ако то не се направи промените в ИК ще са козметични. То ще бъде въведено за не повече от 500 секции.

За гласуващите в чужбина Борисов предлага те да пращат гласа си и по пощата с нотариално заверено пълнощощно, на което Красимир Каракачанов от ВМРО обяснява, че по този начин само от Турция ще се получат 400 000 гласа в писма. РБ поиска секциите в чужбина в една държава да са до 50.

Чух най-гадните неща, които могат да се чуят за партиите, коментира премиерът Борисов. От секциите в чужбина 50% са за ГЕРБ - над 26 000 гласа, посочва той. Реално вариантът до 50 секции засяга единствено Турция - само там местата за гласуване са 139, признаха от мнозинството.

Премиерът смята, че около задължителното гласуване засега се вдига само шум, а на практика от това, което е направено до момента, то не е задължително.

Другият ключов проблем е дерегистрацията от избирателните списъци като санкция за негласувалите. “Като ги дерегистририш, вместо 5 млн. стават 2,5 млн. Върху тях изчисляваш процентите на партията, изборната бариера. И залагаш политическа нестабилност - това е най-опасното”, казва Румяна Бъчварова. Тогава с 1% ще влизат партиите, добавя Цветан Цветанов. Всичко друго е поправимо, но това може да ни вкара в криза, настоява Бъчварова. Предупреждава, че ще настане хаос с броенето кой е гласувал, след като ГРАО не може сега да изчисли кои са действителни и кои не.

По време на срещата се повдига въпроса и за гласуването в Турция, за политиката на южната ни съседка, за секциите в чужбина, за младите хора и за обществения им дълг да гласуват.

Според представителя на РБ Найден Зеленогорски "трябва да се замислим защо младите нямат нужда от възпитание, образование и не осъзнават, че трябва да отидат да гласуват".

Насрочването на референдум ще бъде от правомощията на президентската институция, се реши още на срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов пак се прави на многознайко,ама чак когато започнаха гражданските протести....тогава взе да дава заден.....
221
0
 
13
 
! Отговори
да преди 7 години
Вижте,светът е устроен гадничко .......Добрите и честните умират млади или ги изкарват безперспективни и зли .Самоубиват се ......Напротив злите са победители и играят честно и почтено .Затова винаги след един олигархичен кръг иде нов и се продължава по план .
220
0
 
3
 
! Отговори
Georgi преди 7 години
До DreamTheaterA Kim Jong Borisov ne pravi sushtoto nali?
219
4
 
13
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
ИСТИНСКИЯ вътрешен облик на пУжарникарчиту издава тоя поглед на изп-ркал индивид. Брадясал, нечистоплътен и с поглед на откачил .. и тоя побъркан ни управлява ???
218
8
 
22
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
И какво ще прави Слави Трифонов в Парламента?Чалгария и простотия.
217
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не знам как има още глупав народ ,който да гледа тъпите предавания на шоуменчето Славчо.толкова години -само плюене от екрана,разказване на *** изтъркани смешки,подигравки с кой ли не , и нищо различно.
216
5
 
6
 
! Отговори
ф 22 преди 7 години
Славуца ще вземе поредните 5 /6 % колото РБ да няма думата и ще подкрепя тайно Боко още 4 г .Всичко си е по план .А мухите да ги *** Радан .
215
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Slavi trugva v politikata ot zavist kum Boiko,che ne mu e dal polovinata gerb.A chovek sus zavist ne nosi dobri plodove.Ako ne iztriyat mnenieto mi vijdal sum go nadrusan postoyanno,kak shte me ubedi che e dobur izbor....poredniya byurekov.Slavi go napravi chovek Iliya Pavlov.Po dobre e da produlji showbiznesa si,zadhtoto v politikata nyama da ima Godji da mu pravi cyaloto show..
214
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудна работа да успее някой срещу сегашните - нямат тяхната мрежа за контрол над малцинствени групи, корпоративния вот...
213
13
 
7
 
! Отговори
Геро преди 7 години
Най-голмото зло на съвременния забързан свят и икономическите кризи е инфлацията. Бойко успя да я овладее и успокои не до там богатият ни жизнен стандарт. Бъдете смирени. Слави е богохулник,ако реши да се срине и да омерзи името си,нека се захване с политика!!!
212
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трифонов - новият Бареков ! Когато човек забогатее толкова ,че парите вече не му носят вече наслада , той започва да иска власт - там тръпката е по голяма ! На България е необходим национално отговорен управник , такъв като Виктор Орбан ,а не продажник или комплексар !
211
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единият прави шоу само по една телевизия. Другият го прави по всички телевизии от сутрин до вечер.
210
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави Трифчо е глашатай на червената мафия в БГ, това е очевадно, но в него ме дразни друго: прави се на голям патриот, а всъщност е един продажник-хитрец, който пет пари не дава за родината си- държи парите си в ошфорки, а яхтата си в Гърция за да не плаща данъци в БГ, по пътищата се държи като мастита мутра, абе направо отврат, не знам кой ще гласува за тоя?!
209
5
 
26
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Браво на Сави и екипа му за референдума!!! Другото е ала-бала
208
4
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Лансира се замяната на едно недоразумение с друго.Трифонов също като Борисов не знае чужд език;Подозирам, че и двамата са си си купили дипломите за висше;И двамата са клоуни в лошия смисъл на думата;И двамата са припечелили от "прехода" милиони, за сметка на обедняването на народа.И двамата се правят на щедри, но който си е имал работа с тях, че в гз им не можеш проникна и с лазерен лъч.И двамата са селски тарикати.Аналогиите са много ...
207
8
 
9
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Не мисля, че има нормален човек, който да приема на сериозно Трифонов. Нека не забравяме, че плюенето по управляващите от която и да е партия, за което този много се гордее, не е политика, а празнодумие, което матрялът слуша с полупиян хилеж.
206
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави и другите** и ли ще ни управляват?
205
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави и Бареков - две страни на една монета.Чалга политици
204
7
 
49
 
! Отговори
Черна Нинжа преди 8 години
Станислав Трифунов е селски бек .Само еди н селски бек може да победи друг селски бек.Това е закона на нинджата !
203
5
 
52
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Слави е шоумен(***) той не ме притеснява с нищо, но тиквата е премиер а не знае къде се намира и за какво става на въпрос!Преди време този говореше че дългия му искал 50 процента от ГЕРБ!Явно партията му е някакъв Цирк и дебелия също се чувства някавъв шоумен!