Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори

Из сбирката на властта: За изборите, социологията, Слави...
Обновена: 26 апр 2016 21:43 | 26 апр 2016 19:48, Анисия Иванова
339
Борисов към Слави Трифонов: Добре дошъл на избори
Снимка: архив Булфото

Нямам страх от Слави Трифонов, добре дошъл на избори, когато иска. Това заявява премиерът по време на срещата му с представителите на парламентарните групи, подкрепящи управлението, сочи стенограмата от срещата.

”Разбира се, тогава няма да има по три часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика. Демокрацията е хубаво нещо, но е виден конфликтът на интереси, защото никоя друга партия няма възможност по национална телевизия, иначе всяка партия може да си направи телевизия и да си говори по цял ден, но в национална телевизия по три часа - час и малко вечер и час и малко на обяд - всеки ден - да биеш срещу правителството и това да се приема за нормално?! Но, както виждате, години наред е така. Отиде ли на избори, той няма да може вече да го прави. Ние, ГЕРБ, нямаме притеснения от Слави Трифонов - когато искате, тогава правете референдума”, заявява премиерът, цитиран от пресцентъра на МС.

„Но това да ни се вменява, излиза, че имаме притеснения от него. Затова държа това, ако може, да бъде променено. Държа, защото не искам, омръзна ми да ме е страх от Татяна Дончева и Слави Трифонов, което е абсурд! С Татяна Дончева съм се явявал на избори, резултатът беше 70:30%. Нека да дойде и другият, добре да е дошъл”, казва още Борисов.

Според стенограмата премиерът настоява в деня на изборите да се пускат социологически резултати. Няма да се забранява създаването на местни коалиции и няма да се скъсява периодът за агитация. По искане на премиера той остава 30 дни.

По темата за машинното гласуване вицепремиерът Миглена Кунева обяснява, че това е крачка напред и ако то не се направи промените в ИК ще са козметични. То ще бъде въведено за не повече от 500 секции.

За гласуващите в чужбина Борисов предлага те да пращат гласа си и по пощата с нотариално заверено пълнощощно, на което Красимир Каракачанов от ВМРО обяснява, че по този начин само от Турция ще се получат 400 000 гласа в писма. РБ поиска секциите в чужбина в една държава да са до 50.

Чух най-гадните неща, които могат да се чуят за партиите, коментира премиерът Борисов. От секциите в чужбина 50% са за ГЕРБ - над 26 000 гласа, посочва той. Реално вариантът до 50 секции засяга единствено Турция - само там местата за гласуване са 139, признаха от мнозинството.

Премиерът смята, че около задължителното гласуване засега се вдига само шум, а на практика от това, което е направено до момента, то не е задължително.

Другият ключов проблем е дерегистрацията от избирателните списъци като санкция за негласувалите. “Като ги дерегистририш, вместо 5 млн. стават 2,5 млн. Върху тях изчисляваш процентите на партията, изборната бариера. И залагаш политическа нестабилност - това е най-опасното”, казва Румяна Бъчварова. Тогава с 1% ще влизат партиите, добавя Цветан Цветанов. Всичко друго е поправимо, но това може да ни вкара в криза, настоява Бъчварова. Предупреждава, че ще настане хаос с броенето кой е гласувал, след като ГРАО не може сега да изчисли кои са действителни и кои не.

По време на срещата се повдига въпроса и за гласуването в Турция, за политиката на южната ни съседка, за секциите в чужбина, за младите хора и за обществения им дълг да гласуват.

Според представителя на РБ Найден Зеленогорски "трябва да се замислим защо младите нямат нужда от възпитание, образование и не осъзнават, че трябва да отидат да гласуват".

Насрочването на референдум ще бъде от правомощията на президентската институция, се реши още на срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
20
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави Трифонов е едно голямооо ***... Въздух под налягане със специфичен аромат...
201
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Na Slavuna moma show-to e edno i nesto sutri i edno i neste ve4e- obsto tri 4asa na dena na Boiko shooto e 3 godini predi i sa oste 5 ta dvaase sedmici. obrkah se, na baba rekita ne e liuta- naprao e trepa4. no si krkae s komsita
200
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eto e futbolistEto tva na snimkata sasto. Ama nesto go gniete. ski kaf mu e pogleda sekas ne sa gu drjali za usite ga sa mu praili boc prez onia sramotna O-obrazna ustnaBaba kaza 4e moe nekoia neizle4ima bolest KATRAN da go e fanala. Rekoh, Babo ne Katran a Kancer, babo, Kancer. Tia re4e -kvo i az si sipah pak ot lanskata rekia
199
0
 
25
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 8 години
И аз го чакам да си направи собствено шоу по нова тв!
198
1
 
15
 
! Отговори
Дане преди 8 години
Да се забрани гласуването в съседните на България държави. Който иска - я къде е! Отива и гласува. При по-далечните това няма да е възможно; тогава да останат секциите в тези държави
197
2
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Този не знае къде се намира!В момента се готвим за президентски избори,пък този дебелак е премиер,пък дългия събира подписи за референдум!Къде и кой ще чака не разбрах?Кой избра този абориген?Абе вие *** ли сте бе хора?
196
1
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Не забравяйте да включите в коалицията Буратино,той е човек на Слави.
195
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
супер смешници са тея политици - не ми ги хвалете , тея са пародия на хора , то и да ги гъташ нестават този Бойко е да го вържеш на площада и да го заплюват в лицето и децата ни !
194
5
 
21
 
! Отговори
ДДТ преди 8 години
За нас ще бъде чест да ни управлява най-големият и популярен ,,Патриот-Интернационалист''.Щом са го предложили,ще ни го лансират,ако не на тези избори,то на следващите,Гаранция.По време оно ,когато е нямало телевизия,и джумбиши е можело да се видят само по годишните панаири,На днешните ,,Шоумени'' са им викали ,,СМЕШНИЦИ''.Да,така е било в по стари времена.Разказвали са пред хората вицове и анекдоти за по няколко гроша.А днес им викат ,,Милионери'' и всеки гледа да се отърка в тях.
193
0
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
абе :Къде е Пеевски ?
192
0
 
24
 
! Отговори
213 преди 8 години
До Анонимен 231Избраха го такива като "219-швейцареца" който никога не може да се удави .........защотопразната му глава няма как да потъне.
191
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиката не е шоу и е крайно време българите да го разберат.Политиката като всяка човешка дейност си иска професионализъм.Комиците си имат свое шоу.Как изобщо можахте да изберете ГЕРБ?!
190
1
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Циркаджия към циркаджия.. А, народа - ми то не остана!
189
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мхммм доста интелигентно гледа този от снимката... види ми се Нобелов лауреат, по начина на изказване съдя не само по външния вид :D
188
2
 
23
 
! Отговори
Край преди 8 години
Изборите партиите искат да ги правят задължителни А референдумите ако може въобще да не съществуват. Е що така да си дам бюлетинката за листа с анонимни послушковци да е задължително а да се произнеса по въпрос касаещ управлението на страната ако може да е на 30 февруари. ТУК Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО. Партиите ги е страх от референдума. Искат да го отъждествят със Слави за да могат да го окалят.
187
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ima nesto milo v tazi snimka....aloo abe koi mu proveriava prostata prez mundira na komandira ili takiva fisio-utri praa amphetaminosanite GeyNeral4eta
186
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен партийна мижитурка и някой смучещ от статуквото, не знам кой друг защитава партийната система. Вие на тази система демокрация ли и казвате???
185
0
 
4
 
! Отговори
до изнервен преди 8 години
Кое те изнервя, правописът ми , за който се извинявам, или идеята че хората искат партиите да отстъпят на личностите?!?
184
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той Слави си каза,че има договор до септември.После си търси телевизия.Нали се сещаме, че Доган ТВ няма повече да му даде ефир.Медийте са най-виновни за всичко в тая държава.Толкова хубави и лоши новини има през денят и по всички новини се започна с новият лидер на ДПС.
183
1
 
28
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Бойко пак не е разбрал правилно един елементарен въпрос. Слави няма да ходи на избори.... а управляващите... Това като не може да разбере, странно как разбира проблемите на държавата, които са доста по-сложни. За това - всички на референдума, аз поне ще ходя, ако ще да е в 12 през нощта.