Квадратче "Не гласувам": Самтаймс уин, самтайм люн...

Депутати в спор за подобен избор, бил двоен стандарт
27 апр 2016 13:30,
91
Квадратче "Не гласувам": Самтаймс уин, самтайм люн...
Снимка: Булфото

"Самтаймс уин, самтаймс люн"... Репликата на Христо Стоичков на култовия му английски, която в превод би трябвало да значи "Понякога печелиш, понякога губиш" се превърна в убедителен арсенал по време на дебатите за и против квадратче "Не гласувам за никого" в бюлетината.

Още по темата

Втора седмица депутатите продължават с приемането на поправките в Изборния кодекс, с които се правят сериозни реформи в изборното законодателство. 

Парламентът прие да се въведе квадратче "Не гласувам за никого" в бюлетината и за президентските избори. На вчерашната среща при премиера партиите се разбраха, че гласовете в него няма да се броят за действителни, за да не се вдига изборната бариера. Очаква се по-късно това да бъде прието.

БСП го подложиха на критики. "Това е демагогия, гласът или е действителен, или не", каза депутатът Чавдар Георгиев.

Колегата му Янаки Стоилов предупреди, че ако вотът "Не гласувам" бъде недействителен това ще деформира гласовете на останалите партии след преразпределението.

Той предложи, ако 20% са отбелязали "Не гласувам", това да значи, че 20% от местата в пленарна зала ще останат празни. Филип Попов от БСП също разкритикува двойния стандарт. 

На критиките на социалистите реформатарът Петър Славов отвърна, че целта на изборите е да се чуе гласът на избирателите и квадратчето "Не гласувам" служи за това.   "И в заключение ще цитирам класика: "Самтаймс уин, самтаймс люн", каза Славов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: НСИзборен кодекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20% POMALKO DEPYTATI SI ZVY4I DOBRE ZA IKONOMIA NA BUDJETA,TVARDE E XYBAVO ZA DA SE SLY4I
41
0
 
0
 
! Отговори
До Хенде Хох преди 7 години
Браво Hende hoch. Това истинска гражданска позиция.
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той предложи, ако 20% са отбелязали "Не гласувам", това да значи, че 20% от местата в пленарна зала ще останат празни. Филип Попов от БСП също разкритикува двойния стандарт."Прекрасна идея!Ей- това ще ме накара и мен да отида на избори и да пробвам новата опция!
39
0
 
0
 
! Отговори
MISLITELI преди 7 години
TO I 2 KVADRAT4ETA DA ZADRASKA6 ILI VSI4KITE PAK, OZNA4AVA 4E NIKOI NE TI DOPADA ,JALKO 4EPAROSAXA TOLKOVA VREME DA IZMISLQT NQKAKVO SI TAM 1KVADRAT4E
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е гениално! 20% негласували - 20% празни столове в пленарна зала! Дайте да ги натискаме така да го гласуват! И тогава ще видим.... кой кум, кой сват... кой на булката брат.. :))))
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам, който негласува да не му увеличават данъците, защото той не е участвал в избора на парламент
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗастъпникНе съм доволен от изборите. Сложиха ме в секция, където нямаше интернет и нямаше как да играя на игри. Единствено гледах филми
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подадох лична молба да ме задраскат като избирател.
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирка ще е сходна на предишните избори
33
0
 
20
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Според мен трябва да има квадратче с някакъв много прецизно формулиран текст казваш общо взето следното: Гласувам за това нито един от настоящите и бивши депутати, министри, зам. министри и политици да не влезе в парламента или в управлението на България.Знам, че няма как да се включи такава част, защото гласувайки против някои, не гласуваш за никой конкретен и в такъв смисъл не избираш никой и изборите няма да имат смисъл, но пък някак си усещам, че поне 2/3 от хората биха го пожелали това.
32
1
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
А дали ще има достатъчно голямо квадратче за една истинска рисунка?
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да дават по 50 лева на всеки, който пусне бюлетина, за да сме равни с ромите
30
0
 
7
 
! Отговори
иван преди 7 години
Дотогава ще ви издухаме !
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те агенциите казват, че Герб ще спечели и хората, които гласуват избират Герб.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Негласувам за бивши комунисти.Всичките са такива. Трябва управляващите да са родени след комунизма.
27
0
 
27
 
! Отговори
ined преди 7 години
Значи ако 50% гласуват с "Не гласувам за никого" ще има 120 депутати - знаетели кога ще го гласуват те това - ами никога.
26
0
 
19
 
! Отговори
баси демукрацията преди 7 години
Задължително гласуваш кой да те обеси,дали мую или гую все тая,просто трябва да си избереш задължително палача!Ами ако някой не иска да го бесят кво и как да си го избере?!
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да,нека ако отбележат 20% процента "не гласувам" , 20% от депутатите да ги няма. Така ще влезнат действително толкова депутати за колкото гласува народа.
24
1
 
18
 
! Отговори
... преди 7 години
Да кажа, не знам дали статията е достоверно "преведена" защото това често се случва тук! Но как моя глас "Не галсувам за никой" ще бъде зачетен ако той няма да повлияе нито на бариерата, нито на следващите избори ще има нови гуйна по трибуните и в парламента!? Т.е. сега всичко ще си е по старо му ако само 20-30% от избирателите са избрали някои (както е винаги до сега) а всички останали са казали не гласувам за никой то тия 70-80% ги премахваме и си караме по старо му така ли!? Да ви макята ей!
23
18
 
6
 
! Отговори
Zapadnoevropeec™ преди 7 години
Герб пак ще спечелят!!! Герб винаги печелят!!! БСП, ДПС и Батака са лизъри!!!