Радан протегна ръка към Борисов: За президента, в парламента...

ДСБ не издигали кандидатура на Плевнелиев, търсели разговор в тази посока
19 май 2016 14:37,
37
Радан протегна ръка към Борисов: За президента, в парламента...
Снимка: архив, Bulphoto

ДСБ, начело с лидера му Радан Кънев, отправиха публична покана към премиера Бойко Борисов за среща. Тъмносините искат на нея да обсъдят две неща - обединение на десните около надпартийна кандидатура на президента Плевнелиев за втори мандат и възможността парламентът да свърши нещо смислено в малкото му оставащо време.

Още по темата
Това обявиха на обща пресконференция Кънев и Гроздан Караджов. На брифинга в парламента присъстваха и представители на още две от партиите в Реформаторския блок - БЗНС и НПСД. 

"Обръщаме се към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с покана за разговори в посока може ли да има смислено краткосрочно мнозинство в този парламент за взимане на важните за страната геостратегически решения и може ли да има широка дясна центристка проевропейска подкрепа за действащия президент. Без ГЕРБ този разговор не е възможен", каза Кънев. 

Поканата за разговори идва няколко дни след като ДСБ поискаха Плевнелиев да бъде издигнат от десните партии за втори мандат. Предложението им тогава бе прието на нож от държавния глава, който нарече инициативата интрига. 

Днес Радан Кънев обясни, че ДСБ не издигат кандидатурата на Плевнелиев, а се обръщат към Борисов с покана за разговор в тази посока. Лидерът на ДСБ разкритикува пазарлъците в парламента по търсенето на подкрепа за ветото срещу ветото на президента. Според него взимането на важни решения с динамични мнозинства показва, че дългосрочна стабилност на базата на пазарлъци няма как да има. Затова в ДСБ смятат, че дните на този парламент са преброени. 

От ГЕРБ разкритикуваха поведението на ДСБ. "Не се прави така. Когато искаш да отидеш на гости на някого, трябва първо да почукаш на вратата или да му се обадиш по телефна, или да го срещнеш на улицата и да му кажеш: Извинявай за това, което говорих през всичките тези месеца, но тогава такава беше ситуацията, политическата ни конюнктура, но сега виждаме, че няма как без вас да се случи нещо хубаво в държавата и заради това искаме да бъдем отново заедно", каза шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Той нарече днешните изявления на ДСБ доказателство за обърканост и непоследователност. 

"Първо имаше ултимативен тон, после опозиционно говорене, което продължава, паралелно с това партията взима участие в управлението", каза още Цветанов. 

Той съобщи и че днес е разговарял с президента, за да изрази възмущението си от изявления на представителя на неговия обществен съвет Кристиан Таков. "Подобно поведение може единствено да ни кара да се мразим и да влизаме в излишни битки", каза Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан иска да се прави на блудния син, но си е просто лъжливото овчарче.Глезльо!
25
0
 
5
 
! Отговори
ф преди 7 години
Какъв разговор бе човече,та ти преди месеци се закле да водиш народа срещу мафията .А днес пак с походката към ГЕРБ.Ти или не си ти или друг командва парада . Та дори Президента не ви иска подкрепата ,а той тръгнал.Преоблякъл се Илия пак в тия.
24
0
 
7
 
! Отговори
PD преди 7 години
Да, сега вече ми е ясно що не моли Митов, за вход в заверата. Ама и Бойко също не е в цялата игра, или сега го обработват, щото се е покрил нещо.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отивам да си купя хапчета против повръщане.
22
1
 
16
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Гейпарада като всеки парад ще бъде воден от главнокомандващия Българската армия. Знамето с дъгата ще го носи гей 1. Познайте кой!
21
2
 
18
 
! Отговори
Стоян бармата преди 7 години
Годината е 2004 а Марин Митев празнуваше своя рожден ден заобиколен от богати приятели и въоръжена охрана .Гостите които идваха оставаха своите дарове на една количка,там беше поставен и скъпият часовник който Тихомир подари на Марин,за количката с подаръците се грижеше Радан Кънев,да този същия от снимката,депутата Радан Кънев -дълбоката.Знаете ли как завършва историята ? Радан открадна скъпият часовник на Марин Митев,след което бе хванат и позорно изритан.Часовника скрил на окачения таван
20
0
 
20
 
! Отговори
иван преди 7 години
рамаданчо кунев пак го нашамариха тиквите и подви опашка ,като натирено кученце!Предател-нагаждач-близалка!Срамното дясно на ваньо мавъра!
19
0
 
10
 
! Отговори
Методи преди 7 години
Гарантирано че Бойко ще отговори положително на поканата на Радан в името на "стабилността и просперитета на България" и най-вече на собствената си сигурност. Ама защо ГО няма Бойко в днешните медии, а ?
18
0
 
13
 
! Отговори
PD преди 7 години
ИЗСМЕТКЯР е точната дума за неосъществени амбиции на БГ номенклатурчик второ поколение-политик. Елита слугинаж на новите Господари, се оказва проект, за който съответните си имат свои кандидатури и там не го канят. На народа си, вече не може да разчита защото се е олял. Твърд електорат може и да го спаси един два парламента но посоката е вън от чадъра. И в този момент осъзнава как амбициите отиват на кино.И почва едни стойки и чалъми, обръчи лапане и др. до ниво разни ведомства.И ненаситно гърло
17
0
 
15
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Тоя сега опозиция ли е, управляващ ли е, или е супергей?
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кънев ще събере повече гласове от чужбина както румънците гласуваха масово от чужбина и коалиция на РБ с ГЕРБ и патриотичните е автогол.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раданееее .........................койт та хванеее
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раданчо пак се появи. Усещат, че са един файтон хора и ще гледат следващия парламент по телевизията и сега публични покани за среща. Ми обади му се по телефона, като искаш среща, бе! Да не сме ви сватовници :D Трагични са тия т.нар. реформатори
13
1
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 7 години
Брей този Радан не мирясва.Пак шах с пешката.Шах-мата е сложна и дълга игра.Кой ще спечели ще видим на есента.Пилците се броят на есен.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ България цветни телевизори се произвеждат от 1974 година. До 1989 почти всички семейства имаха цветни телевизори. Имаше и черно-бели още, но като цяло малко.За кола са чакаше - 10 години за Лада и 3 години за Москвич. Трабант, ЗАЗ и Вартбург се взимаше без ред. Имаше и Волиги, но пак като цяло рядко.Имаше и западни коли. Моята първа западна кола беше Рено Дофин - купих си го през 1971 г. Е, вярно че от Кореком, но имаше.
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusДо Анонимен 9Типична демократична "ценностна" система, говориш ми само за материални благини.Комунизмът не можа да осигури материално благоденствие на народа, какво остава за друго. А днес при демокрацията хората са богати, магазините са пълни със стоки и хората мислят не как да си осигурят прехраната и жилището а за култирни и духовни ценности. Затова демокрацията е най-висшето постижение на човечеството.
10
1
 
16
 
! Отговори
иван преди 7 години
Те краставите магарета се подушват, Плевнелиев си е намерил наи-"подходящия" ходатаи , голямя реклама . Тоя радан да вземе да се скрие някъде , че такова политическо недоразумение не сме имали, ама де тоя късмет !
9
1
 
15
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 9Типична демократична "ценностна" система, говориш ми само за материални благини.
8
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е при демокрацията политиците и народа да са разединени - всяка партия си гони интереса. В спора се ражда истината. Демокрацията е най-съвършената система защото никой не е измислил по-добра. При комунизма крато всички бяха единни хората живееха бедно, нямаха цветни телевизори и гледаха черно-бели и чакаха 40 години за руска кола да купят. А днес при демокрацията живеем богато, магазините са пълни със всякакви стоки и караме западни коли.
7
2
 
5
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До zeusИ партиятя на сидер ага ли визираш? Според мен ре са на изхода, след червата...Да живее България!