Бъчварова стяга бодигардите, до два месеца

Депутатите бяха провокирани от нестихващата агресия по пътя
34
Бъчварова стяга бодигардите, до два месеца
Снимка: архив Булфото

До два месеца вътрешният министър Румяна Бъчварова трябва да издаде наредба, с която да определи реда и условията за извършване на лична охрана на физически лица. Това решиха депутатите като приеха на първо четене промени в Закона за частната охранителна дейност, предложени от ГЕРБ.

Още по темата

Вносителите смятат, че по този начин "ще гарантират в максимална степен зачитане на правата, свободите и достойнството на гражданите".

Депутатите от ГЕРБ не посочват конкретен повод за инициативата си, но призиви за подобни промените в закона имаше, след като частни гардове пребиха жестоко шофьор на столичното Околовръстно шосе заради сигнал с клаксон.

Въпреки че БСП подкрепи промените в закона, Красимир Янков предупреди, че прозират намерения за въвеждането на минимални изисквания към частните гардове.

Според него има риск да се стигне до корупция и натиск.

"Давате право на министъра на вътрешните работи да определя правила с наредба без да е професионалист в тази област", коментира още Янков.

Според съпартиеца му Янаки Стоилов, тези които имат охрана, са или хора с много пари или такива, които сами извършват не съвсем законни действия и се страхуват от конкуренцията.

Въпреки това социалистът призна, че проблемът не е само български, ами го има много страни.

За Методи Андреев от ГЕРБ този въпрос е актуален, откакто има демокрация.

"Сега, когато се случи инцидента на Околовръстното шосе, а и на други места в страната имаше такива, последваха действия от страна на МВР, но трябва да се регламентира частната охрата законово, за да се избегне тази кампанийност", призова той.

"Има една група хора в България, за които това е престиж, които искат да покажат, че са повече от другите, че за тях законите не важат, така че трябва да изходим от едно основно разбиране, че в държавата право на кортеж имат определени хора като президент,шеф на парламента, премиер, но не и такива, които се смятат за толкова застрашени, че да създават неудобство на другите", каза Методи Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
БОДИГАРДОВЕ ЗА ФИЗИ4ЕСКИТЕ ЛИЦА----Е КОИ СА НЕФИЗИ4ЕСКИТЕ ЛИЦА В БЬЛГАРИЯ
23
1
 
3
 
! Отговори
Peralnia преди 7 години
Ste perem deputatite i posle na vajeto s stipki da sahnat....:-)
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АлоУУУ, вие си избрахте "ПАЗВАНТИН" за премиер а сега ми коментирате разни пъдари.Айде ниц бе плебсааа!
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"бодигардите"........?!Леле мале какъв изказ.От дИе си *** Минке (Камелия)??Къде изучи тоя български??Или си "джасаш" както го правиш на село на мегдана.........
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато червените диви копачи, завземат властта с преврат през четиринадесет и четвърта година, първото нещо, което правят на другият ден, е да уволнят всички полицейски началници и още тридесет хиляди служители, за да може диви, необразовани колибари да заемат важни постове. Така е и до днес. Ето например дръндарския затворник-хидроинджинер-философ. Тетевенския колибар с гранатомета. Хрупащият филии с мас,агент гоце,и павел, и още, още диваци с рабфак. От там да се започне. Затова лустрация.
19
1
 
12
 
! Отговори
Развеселена преди 7 години
Съдът да си свърши работата,а не още 200 въоръжени по улиците!
18
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова не била специалист , а предишните министри особено тоя при Орешарски , забравих му името тоя дето само биеше децата по митингите беше голям специалист. Да не би Бъчварова да създаде мутрите с кортежите. Създаде ги БКП-БСП с техните министри и премиери .
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кака Камелия,да се връща направо у първи клас!
16
2
 
22
 
! Отговори
Език мой враг мой преди 7 години
Бодигарди ли?Бодигарди?А за телохранители да сте чували?
15
4
 
21
 
! Отговори
Главен Редактор преди 7 години
Бъчвата първо да се хване с преките си подчинени. Тия мижавите в сини униформички. Първо с тях да се оправи, после с частните охранители. Защото точно тези с униформичките, най много нарушават всички правила без значение дали са с униформа или не. Те ми се правят на мутри а не частните охранители. Хайде бъчварова да си говорим директно и в очите а? Недей да се обясняваш че не знаеш за какво става въпрос. Знаеш и то много добре. По голям рекетьор от полицая няма, само изнудват, нищо повече
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, боже нема ли кой да си стегне тия ч***нти да дондуркат унуци?
13
3
 
34
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Днес, към 10.00 часа, в София, пред Френската гимназия, на Патриарх Евтимий и Раковски, държавни мутри, пардон държавни бодигардове, с вой на сирени, брутално и арогантно, направиха десен завой от Раковски но Патриарх Евтимий, като навлязоха в еднопосочния булевард Патриарх Евтимий! Едва не смачкаха някакви старци, които пресичаха Патриарх Евтимий на зелен светофар. Въпрос. Защо кортежа на френския президент Оланд спира на червен светофар и спокойно изчаква гражданите да преминат? Защо принц Чарлз спира на зебра и спокойно изчаква гражданите да преминат? Нашите мутри нещо повече ли са от Оланд
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бързайте, в Белене ще се оформи идеята за реформи в охранителния бизнес - *** Шако със здравата дрянова сопа.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ba4vatova ne e prof. Nischto ne radbira ot rabotats si bb i e sad garba fr rabotst sa neja s tja s ameriksnsksta ptiatelka donasa sa rezeptite na mama koi gotvi
10
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начело на държавата е бодигард...тъй, че айде няма нужда...Владо Кузов все едно да стяга педофилите...
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво направи със затъмнените стъкла и гърмящите ауспухси - НИЩО.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стрино Руме, претакай зелето, нахрани котките и не пипай печката..
7
1
 
21
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 7 години
Мижи да те лАжем
6
1
 
18
 
! Отговори
тапак преди 7 години
като не може да формулира, обоснове, защити и прокара подобен закон, защо заема този пост?
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-СЛАБИЯ вътрешен министър, който държавата някога е имала.. ясно е,че е сложена за пионка г-жа Бъчварова не и е там мястото всеки го вижда.