БСП пита структурите си за президентските избори

Левицата ще иска мораториум върху изборните правила
Обновена: 4 юни 2016 13:13 | 4 юни 2016 13:11, Анисия Иванова
19
БСП пита структурите си за президентските избори
Архив: Булфото

По какъв начин да участва БСП в изборите за президент и вицепрезидент през 2016 г. ще бъде предмет на общопартийно допитване, съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова. Проектът на решението за осъществяване на вътрешнопартийното допитване се обсъжда от Националния съвет на БСП днес и предстои да бъде гласуван.

В първия въпрос на проекта на решение за допитване има анкета, в която членовете на партията ще трябва да посочат дали БСП да участва в коалиция с други партии и организации, самостоятелно като партия, като подкрепи кандидат на друга партия или организация, или като подкрепи независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет.

БСП пита и с кои от партиите е допустимо да преговаря за общи кандидати. В списъка на потенциално допустимите са партиите от коалиция "БСП лява България", АБВ, "Атака", ВМРО, Движение 21, ДПС, НФСБ. Има и подточка в анкетата "други партии и организации", съобщава БТА.

В проекта на правила за допитването е посочено, че Националният съвет на партията избира Централна комисия по подготовката на допитването, а общинските съвети избират свои комисии, като работят по указания на Централната комисия.

Във вътрешнопартийното допитване имат право да участват всички членове по списъците на членския състав на общинските съвети на БСП. Проектът за допитване предвижда то да се направи в периода от 27 юни до 3 юли.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предлага парламентарната група на "БСП лява България" да внесе проект на предложение за мораториум върху изборните правила, докато Конституционният съд не се произнесе по внесения сигнал и "докато народът не си каже мнението по тези въпроси".

При откриването на пленума на партията тя изрази убеденост, че промените в изборните правила трябва да бъдат замразени, докато КС и народът не се произнесат.

БСП ще инициира разговори за общ опозиционен фронт срещу управлението на Борисов, каза Нинова. По думите й вече е обявено официално, че парламентарната група на БСП кани ръководствата на другите парламентарни партии, неучастващи в това управление, да говорят за подкрепа на алтернативна политика на сегашното управление, но разговорите трябва да бъдат и на местно ниво, както и с различни обществени групи.

Според Нинова от БСП не могат да се задоволят само с критикуване на управлението, а трябва да бъдат предложени други решения на онези, по думите й, две трети българи, които не харесват случващото се в държавата и чакат предложения за друг начин на живот.

По думите на Нинова политическата нестабилност се задълбочава след разпадането на още една парламентарна група. Тя прогнозира, че ще се формират плаващи парламентарни мнозинства по конкретни решения, ще се задълбочи практиката да се правят политики на базата на пазарлъци и тяснопартийни интереси, а не в полза на обществения интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази дама, вместо да плаче се, усмихва . Една ликвидация на БСП ще остави куп непотърсени пари .
14
0
 
2
 
! Отговори
аноним преди 7 години
Невероятно но факт --- Миков е светлинни години в сравнение с тази крава !!!Съгласен съм ,че тази неориентирана жена е сложена да приключи БСП / БКП !!!!!!!!
13
1
 
2
 
! Отговори
васев преди 7 години
Тази грозната другарка Нинова ,беше в СДС и крадеше яко !!!! Някои са забравили , но крадците все са във власта !!! Нинова обаче със сигурност ще ЛИКВИДИРА ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ !!!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
НОВОТО НАИМЕНОВАНИЕ НА БСП------/БЪЛГАРСКА "СОЦИАЛ--МИЛИОНЕРСКА" ПАРТИЯ//.....може и "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛ-МИЛИЦИОНЕРСКА ПАРТИЯ"--------СПОРЕД СЛУЧАЯ .../ПО УДОБНО Е....!!
11
5
 
1
 
! Отговори
Без ГЕРБ преди 7 години
Ако всички партии питаха своите привърженици нещата в страната щяха да са по-подредени. Някой да си спомня ГЕРБ да е питал за нещо хората? Не вярвам да питат никой освен водача си. Мисълта на един човек, пък бил той и Борисов, е нищожна в стравнение с мнението на хиляди. Демократиция в ГЕРБ няма и никога не е имало.
10
1
 
5
 
! Отговори
alex преди 7 години
Xa xa xa
9
1
 
7
 
! Отговори
фаза нула преди 7 години
Какво да ги питаш ,те си искат Тодор Живков и това е,ми вървете го търсете,Като бяхте в Правец що го не извикахте/както никой не е разбрал че сте го възстановили в Партията ,може и никой да не е разбрал ,че е умрял/
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оле,оле,оле...Като ги знам местните ни социалисти колко са глупави и разбити...Тях щели да питат!Това не е партия,а спомен и щения!
7
1
 
11
 
! Отговори
МИЛИОНЕРИТЕ преди 7 години
КАКВИ СОЦИАЛИСТИ СТЕ ВИЕ ДРУГАРКО НИНОВА ? ЦЯЛОТО ВИ ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО НА БСП Е ПЪЛНО С МИЛИОНЕРИ ОЛИГАРСИ. ПО МЕСТА РЪКОВОДНИТЕ ВИ КАДРИ СА КАПИТАЛИСТИ. КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР СОЦИАЛИСТ ? ОБЯСНЕТЕ НИ ЗАЩО ЕДНИ СОЦИАЛИСТИ СА МИЛИОНЕРИ ,А ДРУГИ НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ ХЛЯБА ? СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЛИ СЕ СТАВА МИЛИОНЕР ДРУГАРКО НИНОВА ? ЗАРАДИ ТАКИВА ОЛИГАРСИ МИЛИОНЕРИ НАРЕКЛИ СЕ СОЦИАЛИСТИ ДЯДО БЛАГОЕВ СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА СЕГА. АЗ БЯХ СОЦИАЛИСТКА НО НАПУСНАХ ПАРТИЯТА ОТВРАТЕНА ОТ МИЛИОНЕРИТЕ В НЕЯ. ТЕЗИ ХОРА СА ПОЗОР ЗА БСП.
6
3
 
5
 
! Отговори
deliormanli преди 7 години
strukturite,koito sa podcineni na rusiq-ot prodajnik kakvo da ocakvash tqhnata rodina e rusiq
5
3
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ЗА КВО ГИ ПИТА...??!!КОЛКО ШЕ ИСКАТ НА "ВОТ" , ЛИ....??!!!
4
4
 
18
 
! Отговори
se преди 7 години
Не ме боли за времето преди 10 ноември зашото БКП беше слуга на КПСС.Боли ме времето след 10 ноември когато БКП се прекръсти на БСП и разграби страната заедно с чедата си СДС и НДСВ.А сегашните фурнаджии от ГЕРБ са третото поколение деца на *** който станаха демократи а в кръвта си носят червената идея за господство и деспотизъм към народа ни.Факт е ,че страната ни поради алчност и корупция е най бедната вече 10 години като член на ЕС.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Допитванията на 99% ще са в пенсионерските клубове.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общ фронт срещу мутрите.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ще пита структурите си. Ще пита и петимата от малцинствата, които гласуват за нея; ще пита и десетте червени столетнички (опа, май тая година вече са осем); ще пита и оня от психиатрията, дето гласува за нея; ще пита и двамата си селски кмета-бандити.Всичките, всичките си структури ще пита!