Кънев vs. Борисов: Дрънка глупости за чайки и лодки!

Според него премиерът много се тревожи дали Русия я боли
18 юни 2016 13:44,
199
Кънев vs. Борисов: Дрънка глупости за чайки и лодки!
Снимка: Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини премиера Бойко Борисов, който заяви, че България няма да подкрепи инициатива на НАТО за сформиране на флотилия в Черно море. Според Кънев той е заел недържавническа позиция и е действал популистки.

"Държавническата позиция е да кажеш какви са проблемите пред сигурността на страната и какви са решенията, а не да дрънкаш популистки глупости за чайки и лодки", подчерта Кънев по повод думите на премиера, че иска в Черно море да вижда платноходки, яхти, туристи, мир и любов и не иска в курортите да се разхождат военни фрегати. 

Още по темата

"Всеки иска чайки и лодки. Има ли проблем в Черно море? Отговорът е: Има. Решението, което предлага президентът на Румъния добро ли е? Отговорът е: Може би за България не е добро. Може би трябва да се модифицира, защото нашият интерес е да няма тежко турско влияние върху общата концепция за отбрана в Черно море", подчерта Радан Кънев.

По думите му премиерът много се тревожи дали Русия я боли. "Мен първо ме тревожи дали България я боли и дали България е сигурна", допълни той.

Според него в цялата ситуация е станала ясна пълната липса на координация между президента, премиера и военния министър.

По думите му е било проблем също, че по време на посещението на румънската делегация у нас външният ни министър не е бил в България.

"С кой акъл премиерът си е пратил външния министър в Баня Лука или не знам къде в момент, в който тук е изключително подготвена румънска делегация", попита лидерът на ДСБ.

"Румънците ни направиха сами да си говорим по време на това посещение, научиха ни на дипломация, изнесоха ни открит урок", продължи той.

"Има голямо желание за единна кандидатура на Реформаторския блок, но няма желание от отсрещната страна – потенциалния кандидат, не виждам кой ще се съгласи", каза още Радан Кънев.

По думите му профилът е съставен, но много малко хора у нас отговарят на него. "И кой точно ще застане начело на разпасана команда", попита той.

Кънев е убеден, че РБ трябва да се събере на обединителен конгрес, който да стегне разпасаната команда.

Нито за момент не сме искали друго, освен РБ да се обедини, да взима колективно решения и да вдъхва увереността, че зад него стои единна политическа воля – нещо, което не съществува към момента, подчерта още той.

Радан Кънев заяви още, че не съжалява, че са настоявали Патриотите да са част от управлението при съставянето на кабинета, тъй като това е реалното мнозинство в парламента.

"Но това, че е реалното мнозинство в парламента, изобщо не означава, че в този случай голяма част от колегите от РБ, тези, които са на власт, и цялата партия ГЕРБ може да се огънат по най-важната точка от предизборната си програма", отбеляза той.

"Нов десен проект е най-старото нещо в българската политика. Само Стефан Софиянски е правил около пет", посочи още лидерът на ДСБ.

По думите му звучи като това някакъв лидер да си сковава поредната спасителна лодка или да се хване за греда, за да не се удави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Костов може да е всякакъв ,но е на светлинни години по интелект от протежето си,РаДа...посмешището в българската политика...
44
0
 
18
 
! Отговори
факт преди 7 години
Този незначителен човечец определено има психични проблеми! Става единствено за управител на фалирал публичен дом!
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радка пиратка да мълчи.
42
4
 
15
 
! Отговори
dp преди 7 години
Тоя Радан работи за Кремъл (каква изненада).НЕ Е вярно, че предложението е дошло от НАТО, както твърди цялата съветска пропаганда.Предложението е съвсем самодейно от румънския президент. Идеята явно идва от Москва,да тръгне някаква самодейна военн операция в Черно море та да могат руските войскида влязат в натовски държави без НАТО да е длъжно да се намеси.НАТО е отбранителен съюз и трябва да се намеси само при нападение отвън, не иако членки се впуснат в приключения.
41
0
 
6
 
! Отговори
Факт е преди 7 години
Кой не знае Яне Кънев,новият български политик,развей гордо знамето с цветовете на дъгата и поведи тоз измъчен народ към светло евроатлантическо бъдеще!!!
40
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купувам кожа от *** русофил за 10 кила рубли и пица
39
1
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Радане,моме не закачай Борисов! Кога придобиеш и на 50% от опита и хитроста му,тогава се прави на мъж! Ти какво искаш,военна база в Бургас или Варна на Нато-веца Ердоган паша ли? Нали си играл дарц т.е. онова с мишената и стреличките? Е България няма да са стреличките! Ще видиш морски туризъм на кукуво лято. Е че така е Радане,налягай си е..я г..!
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радке, по добре си ходи на прайда и не коментирай неща, за които не си упълномощен. Погледни си колко хира са гласували за теб. Смешна работа. Не ставаш.
37
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам руска тролска кожа за нови чепици
36
1
 
13
 
! Отговори
Помним преди 7 години
Новият Яне Янев в политиката,след като една година се гушка под юрганът с Баце сега е вече пръв опозиционер.Колко нетрайна е платената любов,Честит Празник Радане!!!
35
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
нямаме проблем с русия имаме проблем с ващите гмо мозьци искам мир в моятародина и добросьседски отнощения с всички сьседи не искам воина с никого
34
2
 
10
 
! Отговори
С тр преди 7 години
Не съм съгласна с Радан !!!Боже опази от такъв президент.....Всички станаха много важни и от всичко разбират...
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руския посланик е обявил че ще бъде сред парада А СЕГА ДЕ
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДемократЖегата, жегата е виновна!!! Демократче, стой на сянка и може би ще поумнееш....поне малко!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителен Рамазан, даже обиждам Рамазан с това ***
30
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кънев, ти не си ли на прайда. Защо се занимаваш с несвойствени работи.
29
1
 
25
 
! Отговори
ined преди 7 години
С "патриоти" като Рамадан на България не и трябват други врагове
28
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
въобще не харесвам сдс но Радан е напълно прав
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рамадан се тревожи дали България я боли. Вервайте му. Той не дрънка популистки глуп0сти.
26
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15Глупости.Първо - доста документи има които показват, че българския елит е правил доста сериозни дипломатически ходове за да се сформира независима българска държава и без да е имало нужда да ни "освобождават" и всичко е щяло да приключи до 5 години, без да си плащаме за "братската помощ".Второ - След като тукашните им *** след ВСВ избиват всички кадърни хора и даряват националния златен резерв и държавния архив на руснаците, за какво отплащане ми говориш?