Откъм Кунева към Борисов: Няма неразбрали, има програма!

Депутати от ДБГ защитиха лидерката си, която се борела за образованието
22 юни 2016 14:30,
46
Откъм Кунева към Борисов: Няма неразбрали, има програма!
Снимка: архив, Булфото

От партията на Меглена Кунева ДБГ защитиха лидерката си в спора й с премиера Бойко Борисов за увеличението на учителските заплати.

Депутатите й обясниха, че поетапното увеличаване на средствата за образование е записано в управленската програма на кабинета, а и в коалиционното споразумение на РБ с ГЕРБ.

Още по темата

Скандалът избухна в понеделник, ден след като министърът на образованието обяви пред 12 000 учители, че заплатите им ще бъдат увеличени с 10% от 1 януари 2017 година. Премиерът обаче обясни, че научава от медиите за това и съобщи, че няма пари за скока. 

Днес на въпроса защо Кунева не е уведомила премиера, който се оказал неразбрал, депутатът от ДБГ Димитър Делчев отвърна: "Вижте, няма неразбрали. В коалиционното спораземение и в програмната декларация пише, че правителството ще работи за увеличаване на парите за образование и госпожа Кунева като министър на образованито прави точно това". 

Делчев допълни, че Кунева е подписала колективен трудов договор, който предвижда работа на цялото правителство по отношение на парите, които отиват за образование.

"Не виждам къде е неяснотата. Оттук-нататък е работа на всички нас да постигнем това добро за България решение", каза той. 

Димитър Танев от ДБГ обясни, че изказването на Кунева е било коректно. Той допълни, че разговорите за заплати и бюджет между партньорите предстоят и е нормално всеки министър да иска добро финансиране за сектора си. 

На въпроса защо Кунева обещава нещо, което не е договорено, Танев отговори: "Много ясно е договорено в управленската програма кое ще бъде приоритет и как щи нарастват средствата за образование". 

"Можем да кажем, че разговорът за бюджет 2017 вече започна", каза пък Делчев на въпроса как си обяснява разминаването между Кунева и Борисов. Според него след приключването му учителите щели да бъдат щастливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
То па 10% са едно щастие....Мани ,мани....
38
1
 
8
 
! Отговори
не Бсп никой не те и преди 7 години
Пръмова намери ли си майстора.Не разбра ли ,че си най некадърната министърка на образованието за тези 25г.
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шубето от БСП е нормално, ама не от управляващите от Хората на България, защото след тях потоп- 1997 г фалит на банки и пирамиди, инфлация над 100% и средна месечна заплата от 5 ДОЛАРА, 2007/8 Г ИНФЛАЦИЯ 7/13% И СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ, 2014 г едно обло обяви,че е убито/ пред сградата НСС /хиляди пред това онова, обаче- НЕМА, след това се оказа че всички и внуците ни ще плащаме едни има нема 5 милиарда- та да страх ни е от крадливата червена олигархия и нейните нароили се сателити.
36
2
 
9
 
! Отговори
обектив преди 7 години
До АнонименНеграмотни и опростачени са управляващите. В това всеки се е убедил. А плашенето с БСП е израз на комплекси и голямо шубе. Но народът е мъдър и няма да направи грешката да продължава да чете Винету, ако може.
35
1
 
9
 
! Отговори
торбалан преди 7 години
аха имало програма ...като тая за АЕЦ Козлодуй ли ? е сега вече я втасахме , само спомен ще остане за образованието ....тая *** куха лейка по какво не е специалист .......!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Учител преди 7 години
Вера, Вера къде да те намеря да ти обясня граматиката. Заглавието ти е безобразно дори и за първокласник. И чакате децата да са умни - но и те четат глупавите ви статии
33
3
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Боко Тъпана се прави на вода...ненапита.Щом и Кунева започна да говори за...програма на Бочко,която той...естествено не спазва,значи вървим към парламентарни избори.Лъжите на Тъпана станаха...пословични,дори и на Куневица й...додея.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Нали ви харесва ГЕРБ, да са ви живи и здрави тогава :)""...................Понеже съм убеден, че всички които ругаят Герб за или изпаднали неграмотници или пенсионери ... искам да попитам тези същите - вие сигурни ли сте че ако дойде БСП / ДПС / Атака на власт за вас ще е по-добре ?първата работа на комунистите е да фалират държавата и като ви спрат пенсиите и социалните какво ще ядете ?
31
0
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 7 години
Ама изправи ли се устата й, докато обещаваше. Как съм пропуснал да гледам новините.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
единият кьорав другият глух третият тиква очакваи от такива политици нещо добро
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ще даде на учителите, сигурен съм! Въпреки, че той самият не е обещавал, ще им даде повече пари от добро сърце!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента Кунева се подигра с всички учители!Тя просто се изсили за да бъде добричката.В едно домакинство никой не увеличава джобните на членовете от семейството,ако няма достатъчно приходи.Така е и с държавната хазна.А че тези от правителството са пиявици е ясно.
27
1
 
11
 
! Отговори
рибарче преди 7 години
Преди да излезем с лодката в морето, дядо ни казваше:-Слушай, мойто момче! Морето е голямо и не бързай да слагаш тигана преди да сме хванали риба, да сме се върнали по живо, по здраво и да сме я донесли у дома!Народът ни е умен, но политиците ни са много лъжливи!
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шикалкавене - "средства за образование" не означава непременно "заплати". Кунева е решила, че може да си пише един плюс преди изборите (все пак в България има 130 000 учители), ама биг боса се е усетил, че му дърпат килимчето изпод краката и няма да допусне нещо да се направи без да го формулира като "АЗ давам високи заплати на учителите".
25
4
 
10
 
! Отговори
Злорадо подиграване преди 7 години
Нали ви харесва ГЕРБ, да са ви живи и здрави тогава :)
24
1
 
17
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Май само неразбрали има в това правителстов. Да няма шизофреници или що?1.Военият министър поема ангажимент за обща флотилия срещу Русия. Премиерът го оборва... 2.Кунева заявява 10% ръст на заплатите на учителите. Премиерът я оборва...3.Днес пък външният министър призовава НАТО да засили присъствието си в Черно море. И това е за последните 2 седмици...Тези се надпреварват да казват обратното на другите. Ама иначе стабилноста ни е приоритет...
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То бащицата говореше за овчари, ама то овцете не са по полята. Скоро не само няма да има кой да учи тук, ами няма и да има кой да ги учи тези които са останали. Образование, Армия, Здравеопазване - и на трите им сложихте кръста. Но имаме магистрали за да прибират продукциата от колонията.
22
0
 
15
 
! Отговори
Една преди 7 години
Браво на Кунева,щом има пари за фирмите на Черепа,Пеевски и варненските мафиоти от Т,ще намери и пари за образование?
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кукумяу, кукумяу , кукумяука Кукумявката кунева-пръмова- yes !
20
1
 
2
 
! Отговори
an.elica преди 7 години
Как се чувствува ангажирания със служебен транспорт ,когато автобуса,метрото или трамвая не спазват разписанието си и пристигането му на време за започване на работния ден е невъзможно,а работния процес по план или производствена програма трябва да бъде изпълнен?