Откъм Кунева към Борисов: Няма неразбрали, има програма!

Депутати от ДБГ защитиха лидерката си, която се борела за образованието
22 юни 2016 14:30,
46
Откъм Кунева към Борисов: Няма неразбрали, има програма!
Снимка: архив, Булфото

От партията на Меглена Кунева ДБГ защитиха лидерката си в спора й с премиера Бойко Борисов за увеличението на учителските заплати.

Депутатите й обясниха, че поетапното увеличаване на средствата за образование е записано в управленската програма на кабинета, а и в коалиционното споразумение на РБ с ГЕРБ.

Още по темата

Скандалът избухна в понеделник, ден след като министърът на образованието обяви пред 12 000 учители, че заплатите им ще бъдат увеличени с 10% от 1 януари 2017 година. Премиерът обаче обясни, че научава от медиите за това и съобщи, че няма пари за скока. 

Днес на въпроса защо Кунева не е уведомила премиера, който се оказал неразбрал, депутатът от ДБГ Димитър Делчев отвърна: "Вижте, няма неразбрали. В коалиционното спораземение и в програмната декларация пише, че правителството ще работи за увеличаване на парите за образование и госпожа Кунева като министър на образованито прави точно това". 

Делчев допълни, че Кунева е подписала колективен трудов договор, който предвижда работа на цялото правителство по отношение на парите, които отиват за образование.

"Не виждам къде е неяснотата. Оттук-нататък е работа на всички нас да постигнем това добро за България решение", каза той. 

Димитър Танев от ДБГ обясни, че изказването на Кунева е било коректно. Той допълни, че разговорите за заплати и бюджет между партньорите предстоят и е нормално всеки министър да иска добро финансиране за сектора си. 

На въпроса защо Кунева обещава нещо, което не е договорено, Танев отговори: "Много ясно е договорено в управленската програма кое ще бъде приоритет и как щи нарастват средствата за образование". 

"Можем да кажем, че разговорът за бюджет 2017 вече започна", каза пък Делчев на въпроса как си обяснява разминаването между Кунева и Борисов. Според него след приключването му учителите щели да бъдат щастливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама и ръкопляскаха наивниците. Чак от Силистра и Бургас дошли да чуят една лъжа!
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом се налага депутати от ДБГ да защитават лидерката си, значи лидерката е сгафила яко
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както е казал народът мъдър : На всяка с ви ня и идва коледата.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя Кунева така се е вкопчила в дръжките на властта, че ще трябва пръстите и един по един да ги откопчват.
15
1
 
17
 
! Отговори
Бат Боко преди 7 години
Ако нещо сте недовлни , моля заповядайте пред народнот събрание да ми го кажете лично. Дотогава приемам че всичко е наред.
14
0
 
23
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Като знаем как добре "работи" Кунева....по-добре въобще да не работи, а направо да си подава оставката или Борисов без много да се ослушва да я освободи от длъжност!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че и Плевнелиев докараха , за да подпечата лъжата.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВА ИРОНИЯ ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ ТЕЗИ ДЕТО СИ ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ НЕ С ДАЛАВЕРИ А С ЧЕСТЕН ТРУД ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАТ И ТРОХИТЕ ,КОИТО ИМ СЕ ХВЪРЛЯТ КАТО НА КУЧЕТА. БОРИСОВ НЯМА ПОЛЗА ОТ ПЕНСИОНЕРИ , ОТ УЧИТЕЛИ ..........ЩОМ ЦАЦАТА ИЗРЕВЕ ЗА ОЩЕ ПАРИ ВЕДНАГА СЕ НАРЕЖДА НА ГОРАНОВ ДА НАМЕРИ ,ЦЗАЩОТО ОНЕЗИ И ТЕ СА ТОЛКОВА АЛЧНИ КОЛКОТО И ПОЛИТИЦИТЕ НИ !
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тези камъни за Орешарски излязоха скъпо и прескъпо на Америка за България.Виж камъните, с които беше изгонен ББ през 2013 г. бяха безплатни - от народа и от сърце.
10
1
 
19
 
! Отговори
Извод преди 7 години
Няма това-няма онова бе, щом има такова драстично разминаване в изказването на ресорен министър и премиер следва едно нещоОСТАВКА НА МИНИСТЪРА(Кунева).Всичко друго е плява и манипулации!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КАК ЩЕ РАБОТИ КУНЕАВА ЗА ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ? КЕ КОХАЕ ГРАДИНКАТА ДО "Св Неделя" или ще ходи да чисти Перловска река? Всичко зависи от ББ и най-вече от Горанов. Кунева си е само една ла й ка.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ,че Борисов дава пари само на тези дето му пазят насрания *** като ВСС, като на прокуратура ,като на депутатите дето му вървят по гайдата и гласуват това ,което иска той ,пари има и за тоалетна хартия на насраните ни депутати ,има и за охрана на политиците ни дето се разхождат като мафиоти с по 7-8 души с дебели вратове ....това са приоритетите на Борисов и неговите слуги ! Пенсионери, учители кои са те ?
7
1
 
21
 
! Отговори
Учител прагматик преди 7 години
Др. Кунева щяла да работи, за да бъдем ние щастливи? С евентуалните 10%? Разбира се! С тези 10% човек може да си купи например една обувка или пет килограма сирене. Какво щастие за плебса!
6
14
 
3
 
! Отговори
русофила преди 7 години
С камъни беше изгонено правителството на Орешарски - БСП, ДПС,АТАКА.
5
4
 
7
 
! Отговори
nemam nervi преди 7 години
Автора В.Александрова лъже повтаряйки лъжата на много други -"след като министърът на образованието обяви пред 12 000 учители, че заплатите им ще бъдат увеличени с 10% от 1 януари 2017 год" не съм фен на Кукувицата ,но трябва да се говори истината.Тя каза-Всички ще работим за 10% величение и т.н. това е съвсем различно от ще бъдат увеличени
4
11
 
1
 
! Отговори
Босилков преди 7 години
Бат Боко поне се набира лично когато нещо стане, докато преди него Серж и Орехаря викаха само "Слушам и изпълнявам" на това което им нареждаха старейшините в сянка.
3
3
 
23
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 7 години
Мили българи които гласувахте отново за Борисов, който беше един път изгонен с камъни, ЗАЩО ГО НАПРАВИХТЕ????
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другарката пръмова като говори по ТВ вместо "правим" казва "правиме". образова ни жената,нали е министър!
1
2
 
24
 
! Отговори
:) преди 7 години
Никой няма право да вдига заплати и да реже ленти. Само Бащицата може да го прави. Само Бога Слънце казва добрите новини в тази *** Боколенд. Добрата новина е, че на ГЕРБ им остава съвсем малко.