Радикалният ислям е факт в България!

Проблемът трябва да бъде ясно дефиниран, зове Каракачанов
39
Радикалният ислям е факт в България!
Красимир Каракачанов. Снимка: Булфото

Според съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, проблемът с радикалния ислям е факт в България и заради това той трябва да бъде ясно дефиниран и инкриминиран.

Още по темата

Воеводата е сред авторите на предложението за промени в Наказателния кодекс, според които проповядването на радикален ислям да се наказва със затвор до 3 години. Той смята, че българските депутати не би трябвало да чакат да се стигне до терористични атаки като в някои страни от Западна Европа, за да се вземат мерки.

"Радикалният ислям е факт и в България, а подобни прояви и структури се финансират от външни фактори и е редно в Наказателния кодекс да се дефинира какво е това радикален ислям и да се криминализира, за да могат хората, които проповядват такова деяние да бъдат санкционирани", каза още депутатът.

Каракачанов допълни, че в Наказателния кодекс в момента няма такова определение и заради това се стига до ситуация като тази имамите в Пазарджик да бъдат съдени за проповядване на антидемократична идеология.

"Антидемократична идеология е едно, а проявите на радикален ислям и свързаните с него тероризъм и екстремизъм са по-различни. За това е хубаво да се дефинира и да е ясно и по-лесно на цялата правосъдна система и цялото българско общество да се бори с радикален ислям", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E ,demokracia demokracia. Predi zashto go niamashe !?...
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанов аре стига си им правил реклама , ти едните на показ а другите да ги скрием , около 2 000 000 роми живеят в България съответно роми-християнизирани и роми-мюслуманизирани така че няма какво да спорим , имаме си ги доста
6
2
 
11
 
! Отговори
националист преди 7 години
К'во чакате да умрат невинни ли?
5
13
 
3
 
! Отговори
Реклама преди 7 години
Радикално християнство също има в България тоест Българеещи се роми-християни(Дасикане рома) но за тях няма Информация като че ли не съществуват а за Роите с неорентирана религия или по някои краища като Турщеещи се роми(Хорахане рома) Реклама колкото искаш
4
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V RUSIYA OT ATEISTI STANAHA ISLYAMISTI. OT BEDNOST SALITNAHA. SAPADA DALECH, ISLYAMA BLISKO.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои професионални политици и милиционери са готови на всякаква мизерия срещу държавата си само за да си създадът пазарна ниша.
2
3
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
26 години само дефиниция хаиде дефинираите наи после или ще се мьчите до краяна мандата
1
5
 
6
 
! Отговори
Куре преди 7 години
Такааа, почешоаме си езиците. Дай са по същество...