Борисов настоява: Черно море да бъде демилитаризирана зона

Хубав бой няма – винаги е лошо, отсече премиерът
211
Борисов настоява: Черно море да бъде демилитаризирана зона
Снимка: Община Стара Загора

Черно море да стане демилитаризирана зона. Това ще предложа на останалите страни за решение в ЕС, обяви  премиерът Бойко Борисов в Стара Загора. "Нека да има патрули, но нека да има и бизнес и туризъм", добави той и изтъкна, че това негов приоритет.

"Черно море да бъде обявено за демилитаризирана зона – без военни, без кораби, без подводници”, поиска премиерът.

Още по темата
Както е известно, на срещата на НАТО във Варшава стана ясно, че плановете за засилване на присъствието на алианса в Черноморския регион ще бъдат разработени до октомври. Президентът Росен Плевнелиев посочи, че обща е оценката на съюзниците за необходимостта от засилване на присъствието на НАТО в Черноморския регион. За флотилия обаче не се заговори.

"Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо. Затова много пък по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма – по-добре лош мир", допълни още премиерът.

Той бе категоричен, че Черно море е зона, където се очаква да се добива газ и където всички държави имат туризъм. "Какво ще ни донесат ракети, кораби и подводници за благосъстоянието на народите ни?", попита министър-председателят.

По думите на Борисов българската делегация на срещата на НАТО във Варшава има концепция, приета от правителството и не очаква натиск за промяна в позицията.

"За радост на президента Плевнелиев и на мен, България не е в изолацията, в която бе изпаднала в предишния кабинет. Сега виждате – всеки ден София е затворена, защото има някой гост", отбеляза премиерът и продължи: "С президента Плевнелиев сме на една позиция по тези теми. Разбира се има държави, които искат много повече въоръжение, много повече армия, но аз винаги им казвам, че когато струпваме армия, това води до реципрочна такава реакция и обратното", подчерта Борисов.

Според него по последни данни няма голям натиск от бежанци на българската граница. Задържани са близо 400 трафиканти на хора.

Бойко Борисов изрази надежда, че до края на годината ще има решение за влизането на нашата страна в Шенген, но според него реалността е такава, че страната ни вече е част от Шенген.

Премиерът бе в Стара Загора, където заедно с министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Стара Загора Живко Тодоров прерязаха лентата на новата регионална система за управление на отпадъците за региона.

“Така сме го направили, че да мирише на бор. Не само няма да се вдигат таксите смет, а хората ще живеят по-добре”, посочи Бойко Борисов.

Регионалната система за управление на отпадъците – Стара Загора, ще обслужва 368 344 жители от 12 общини. Това са Стара Загора, Раднево, Опан, Гълъбово, Чирпан, Братя Даскалови, Казанлък, Гурково, Николаево, Павел баня,  Мъглиж и Твърдица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Atia преди 7 години
Kolko procenta? :-)
132
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
От време на време Бойко проявява проблясъци на здрав разум.
131
1
 
6
 
! Отговори
nina преди 7 години
Не харесвам ГЕРБ-прилича ми донякъде на старата БКП /99% гласували за тях/, но на предложението на ББ Черно море да стане демитализирана зона да се реагира както са реагирали по-долу?!-изумена съм!
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гологлав поп освещава нов обект. Боже, Боже прибери си версиите
129
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ha ha haНе се страхувайте ! Съдбата на НАТО ще бъде променена до 1 година. Натовци усетиха че Америка поставя динена *** под краката на стария континент Европа. . На обама му остана още 6 месеца да се.ре. Ла.йната, които Обама *** за два мандата човечеството ще сърба вряла попара още много години. С арабската пролет и демокрацията на арабите, побъпка света това черно момче.
128
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 7 години
Ако на тази мутра комунист и "биткаджия" й стиска, да НАПРАВИ официално предложение от името на България и да го изпрати на товариш ПУТИН !!!!!!!! Ще го направи ли лаладжията ???? Не-е-е-е-е-е.......Групировката ГЕРБ е сборен отбор от : СИК, ВИС, ИПОН, Скорпио, 777 и останалите групировки и "охранители", ПЛЮС милиционери, ДС ченгета и комунисти и слуги, минаващи за демократи.....
127
12
 
9
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
И аз съм за демилитаризирането на Черно море , кога руснаците ще опразнят доковете на Севастопол.
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... на срещата на НАТО във Варшава стана ясно, че плановете за засилване на присъствието на алианса в Черноморския регион ще бъдат разработени до октомври""... българската делегация на срещата на НАТО във Варшава има концепция, приета от правителството и не очаква натиск за промяна в позицията"Борисов, на кого ги говориш тези приказки? През октомври, уж без натиск друго ще говориш. Дотогава ще го играете с *** доброто и лошото ченге, щото май французите вече не искат да се плашат от Русия
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арма ге Дон.
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да има мир.Готви се офанзива в Украйна.Хубавата новина е, че ЗАСЕГА БГ няма да участва в батальоните на НАТО, но едва ли няма да участваме като база.Какво ще стане?Ами гражданска война в УкрайнаНито НАТО, нито укрите могат да покрият цялата проруска територия на Украйна.
123
2
 
10
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
"Борисов настоява: Черно море да бъде демилитаризирана зона" ?Късно е вече, капанът щракна и ние сме вътре в него.Дори и да е искрен, дори и това изказване да не е плод на популизъм или демагогия, вече е все тая. Питам се само "Кой ни продаде?"Остава ни само да се молим да имаме мир, но надеждата за това става все по-малка, имайки предвид последните действия.За съжаление няма да ни се размине...колкото и отчайващо да звучи.
122
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
А Данциг няма ли да има!?Скукаааа....
121
22
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Българският интерес е заедно с НАТО да загробим путлерофашизма.
120
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 181:грешиш, еволюцията печели.
119
0
 
0
 
! Отговори
Мда преди 7 години
Обяснявам ти като на войници! НАТО е създадено за да няма война в Европа!На 2007 г. всего в вооружнных силах стран НАТО было более 5 млн военнослужащих, из них в Европе примерно 3 млн. 200 тыс.[17]На 2010 г. в вооружнных силах стран НАТО было около 3,8 млн военнослужащих.
118
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Военни престъпленияЗащото не бяха съдени и руските военнопрестъпници започнали заедно с Хитлер ВСВ разделяйки си Полша, не бяха съдени за клането в Катин и за масовите убийства и изнасилвания на цивилно население в Германия.
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РеалистПри Трета световна война всички да губещи русофилче .
116
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как ще е демилитаризирана зона, бе господин премиер, когато тъпата укпаинсках фашистка измент е продала одеското пристанище на агресора САЩ! По-тъnо от това действие надали има в света - това е все едно да си отрежеш единия крак или да си извадиш очите. Да продаваш артериите си, значи си кръгъл ***. За да компенсираш на подпалвачите САЩ възвръщането на руската територия Крим към Руската Федерация. Това означава, че nияндyрата Порошенко изобщо не го е грижа за Украйна.
115
2
 
4
 
! Отговори
До 177 преди 7 години
Да,да..изобщо не си русофил, ама никак
114
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние отдавна сме демилитаризирали нашата брегова ивица. Не виждам повече накъде. Ред е и на миролюбивата Русия да го направи. Ако ли не-засилено съюзнически присъствие. Може да нямаме техника защото сме бедни, но плащаме с цената на български войничета герои в съюзнически мисии и операции по света.