Борисов: Господ ни дава съседите!

Доволен е от реакцията на службите на събитията в Турция
49
Борисов: Господ ни дава съседите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов даде добра оценка за реакцията на правителството и службите във връзка със събитията в Турция.

Още по темата

"Включително и ние с Ненчев, Митов, службите, направихме изявление, което беше премислено много внимателно, на базата на информацията, която получавахме за развоя на събитията", подчертава министър-председателят на днешното правителствено заседание.

Той обяснява, че към момента обстановката на българо-турската граница е спокойна.

Борисов казва още, че се надява цялата международна световна общност с натиска, който оказва, да помогне за спазването на свободата и правата на хората в Турция. 

"Дори и да са виновни в нещо, има начин, по който да бъдат задържани и съдени, без насилие и без кръв", посочва министър-председателят, според стенограмата от заседанието.

На него министърът на отбраната Николай Ненчев благодари за оказаната подкрепа от страна на премиера Борисов във връзка с реализацията на инвестиционните проекти в сферата на отбраната. Той признава, че се чувства неудобно от думите на лидера на ДСБ Радан Кънев, на когото по-рано Борисов отговори пред медиите.

Според Кънев двама министри защитават българския интерес в ЕС и НАТО, а премиерът подрива усилията им. Видимо ядосан, Борисов подчерта в началото на заседанието, че това са лъжи и клевети.

Ненчев пък казва, че не е чул интервюто, но иска да благодари за съдействието на правителството.

"Постигнахме изключително сериозни резултати. Не случайно и по време на срещата на върха във Варшава получихме изключително висока оценка за пръв път от толкова много време. Казвам го с цялата си отговорност, нищо от това не бих постигнал сам, ако нямах вашата подкрепа", се обръща Ненчев към премиера и министрите. 

Той дава пример с авиацията. "В началото на мандата всички говореха, че я приземяваме окончателно. Сега не само, че не я приземяваме, а имаме достатъчно сами да извършваме всичките си задължения", коментира Ненчев.

Полагаме огромни усилия съвместно да решаваме проблемите, пред които се изправя държавата, заявява министър-председателят. Никак не ни е лека ситуацията и затова действително искам да сте сигурни, че ви се е случило да министерствате в най-тежки времена, добавя още премиерът Борисов.

"Не казвам, че Косовската криза е била лека, но сега виждате – светът се тресе от кризи. В Гърция – финансово-икономическа криза, мигрантска криза, която засята почти цяла Европа, бежански поток. В Турция – военен преврат, в Македония – не могат за дата на избори да се разберат, не за правителство, не за членство, а за дата за избори не могат да се разберат. Натиск по всички граници. Оттатък Черно море – Крим и Украйна... То Господ дава съседите, но действително аз бих бил много щастлив, ако цялата политическа класа прояви разум и разбиране, защото не им пожелавам на някои да управляват в такива времена", коментира той пред министрите.

Премиерът заръчва на военния министър да поздрави всички моряци, участвали в учението "Бриз" – "от началник до матрос", защото, по думите му, са се справили прекрасно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да можеше да ни даде и кошарата , щяхме да вкараме и в нея нещо .
32
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Когато човек като Борисов ми говори за господ започва да ми повдига !!!!!!!
31
2
 
1
 
! Отговори
mani mani TU преди 7 години
Човекут е борец за мир МИР!!! Обама и Путин имат реални номинации за Нобелова нграда за МИР да да не се шегувам!!! А нашиут човек е по-голем и от тех, ех!!! Винету Винету...ту ту ту!!! Е па нема ли се намери и него някои да го номинира бе патиланци малки!!! Кат гледам Цвета Пекинската патица от Виетнам че е първа!!!
30
2
 
1
 
! Отговори
иван преди 7 години
господ ни дава съседите ,а краварите от сащ-мутрите- крадци за управници .
29
2
 
3
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Този за пореден път нещо се е объркал. Турция за съсед много повече прилича на Божие проклятие!!
28
5
 
5
 
! Отговори
С ПЕТ диоптера ! преди 7 години
Освен че ти даде съседи, да ти беше дал и акъл Господ ! Защо твоите политици окрадоха парите за оградата ? Платихте 5 пъти повече от реалната цена на фирма от тези пари фирмата дава 60% комисион за политика възложил обществената поръчка.Честа практика беше фирмите да внасят комисионните на имито на политика в чужда банка. Затова един политик в правителствота след година властване вече има три апартамента в чужбина. Така не се усвояват а се присвояват ЕВРОПАРИ. Българските политици са КРАДЦИ
27
3
 
0
 
! Отговори
BB e super ostr ugol преди 7 години
a sasedite ni ostaa na Budkata, dobre de znam 4e se pise s P i T, demek TuPka ili po medicinski GaVinaa GaVina e takova EGN koeto e TuPka a za pred orata tikvee za da si mislat orata 4e e pipon, ga e cela celeni4aka kratuna s extremna gerbalna moza4na nedostato4nost
26
4
 
3
 
! Отговори
Дядо Поп преди 7 години
Господи, този все с теб се оправдава както Тошо с Брежнев. Налей му най - сетне акъл защото когато си раздавал акъл на другите си го чакал на моста, а той пожарникарят минал под моста.
25
2
 
8
 
! Отговори
инкогнито преди 7 години
е за това требва да внимаваме и да не хвърляме помията в двора на съседите
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Англичанин, швед и руснак в Лувъра, пред картина изобразяваща Адам и *** в райската градина.- Погледнете тази прекрасна градина - казал англичанинът - само англичани могат да отгледат толкова съвършена градина!- Да, бе - казал шведът - те са абсолютно голи, без това изобщо да ги смущава, със сигурност са скандинавци!- Глупости - казал руснакът - нямат дреха на гърба си, нямат покрив над главата си, имат една-едничка ябълка за двама им, обаче им се обяснява, че са в рая - без съмнение руснаци
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оппалянкаа....Те го,, брата,, на ,,моят приятел,, Ердоган,, сирачето,, от Банкя , най -младото членче на БКП. С цялата си ОТГОВОРНОСТ НИ НАТРЕСЕ НАД 30 МИЛИАРДА ЗАЕМИ и сега се прави на утрепан . А Атомният ректор трябва да бъде поставен като паметник на некъдарността , лъжите ,популизма на правителството му и котилото ГРАБ и тем подобни РФ -та ,СДС-та, МДС-та , Патериците от Винкели ,Кормановци ,Кемал Еюпци и за капак Кукувицата .
22
1
 
11
 
! Отговори
ДО БОРИСОВ преди 7 години
Г-н Борисов ,Знаете ли и ще ни информирате ли защо ?Една БГ БАНК.а днес конфискува парите на хората в Инвестиционитте Фондове ?
21
2
 
25
 
! Отговори
ДЕПУТАТ преди 7 години
БАЦЕ СТИГА СИ НИ ЗАНИМАВАЛ СЪС СЪСЕДИТЕ АМИ КАЖИ КЪДЕ СА 20 МИЛИАРДА ЗАЕМ ЗА ЕДНА ГОДИНА И ПАРИТЕ ОТ КТБ ,ЧЕ ХОРАТА ПИТАТ А НИКОЙ НЕ ЗНАЕ
20
1
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
а дяволът ни даде теб и цялата ти кохорта!
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко може да нестава ама поне успява да се НагаждаПък оня Кънев ли беше Кунев ли беше Е такъв Габър че ви е бедна фантазията
18
1
 
15
 
! Отговори
info. преди 7 години
Този лукав индивид е слуга на мамона,все пак си е турска кукличка!Но идва денят в който той и всички негови слуги ще горят в пъкъла
17
3
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До ШвейкАко не е тази религия в Европа ще е рай!-------------------------------------------Според религията на парите/златния телец е по добра, така ли? За мен никоя религия/учение/вяра не е добра ако в нея не присъства и вяра/сърце, и разум/размисъл/медитация! пп западното общество е станало прекалено консуматорско и крайно материалистично!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да бе, Господ :):) Аспарух сякаш не е пристигнал оттатък Дунава. а за съседите турци да не говорим откъде са се домъкнали.
15
2
 
8
 
! Отговори
доктора преди 7 години
Според мен ограничаването на правата е крайната цел а вкарването на мюсюлмани с ясното съзнзние че няма да се интегрират е само средството.Когато се постигне тотален контрол над популацията ислямския тероризъм ще бъде ликвидиран но преди това ще гледаме филма религиозна война в европа през 21 век. Необходимостта от контрол се предизвиква от ликвидирането на средната класа поради автоматизацията и произтичащите от това социални противоречия.
14
1
 
15
 
! Отговори
Е не преди 7 години
Нема такъв dumbass и deadbrain като тоя.