Борисов: Гарант сме за членството ни в НАТО и ЕС!

Премиерът се ядоса на Кънев и определи критиките му като "лъжи"
Обновена: 20 юли 2016 14:10 | 20 юли 2016 11:44, Веселина Йорданова
47
Борисов: Гарант сме за членството ни в НАТО и ЕС!
Снимка: Архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на думи на Радан Кънев, че българското правителство е "крайно кекаво" по въпросите за политическата ни стабилност в НАТО и в ЕС.

По думите на лидера на ДСБ имаме двама министри, които защитават българския интерес, и един премиер, който подрива усилията им.

"Единственият гарант с реална власт е това правителство и пази Боже да стане друг гарант", контрира премиерът Борисов преди началото на заседанието на кабинета.

"Някой, ако се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС, е нагла лъжа, клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания. Да се твърди, че военният и външният министър са гарантите за НАТО и ЕС, а ние, другите, едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, но и не отговаря на истината", отсече той.

Премиерът каза, че с военния министър са посетили всички бази, участвали са в много учения и абсолютно всички предложения, които касаят НАТО, са минали в МС и в парламента. С външния министър също се правело всичко необходимо по тези теми.

Борисов каза още, че България е давана за пример за най-лоялен партньор на Балканите.

Премиерът припомни и съвместните военни учения и попита с кое правителството е дало повод да се твърдят тези "манипулативни" лъжи.

Борисов не назова поименно Радан Кънев, но посочи, че се "вкарва клин между министрите от човек, който явно иска БСП, ДПС и останалите да се върнат на власт".

Премиерът попита какво би правил военният министър, ако правителството не беше събрало повече пари в бюджета.

"Щяхме ли да поемем тези ангажименти към армията, щяхме ли да приемем всички закони в парламента без ГЕРБ. С кое сме го заслужили всеки ден да ни се упражняват поименно", коментира още той.

Според него има нужда от подкрепа там, където са най-тежките реформи, например в здравеопазването, а не за НАТО и ЕС, където сме направили всичко. Борисов напомни, че от днес в някои болници ще се постъпва с пръстов отпечатък и според него тази мярка ще даде резултат.

Той настоя, че трябва да можем да кажем и опасенията си пред партньорите, като припомни свои думи, че ескалацията на въоръжаване и напрежение е опасна.

"Моите уважения и към Трайчо, и към Гроздан Караджов, и към всички, но те ако са гарантът за НАТО и ЕС, със сигурност няма да сме там“, заяви Борисов.

Премиерът призова министрите да реагират в такива ситуации, защото останалите им колеги остават като в "небрано лозе".

Всеки ден полагаме огромни грижи, убеден съм, че всеки от вас полага огромни усилия, колите ви взехме само и само да покажем, че и ние можем да правим отвреме навреме популистки неща, призна Борисов с усмивка.

Той се обърна и към здравния министър Петър Москов, като го призова да продължава с реформата.

"Министър Москов, въпреки че нямаш никаква подкрепа и си ръководител на предизборния щаб на ДСБ и мой противник и на Фандъкова в София, вече те приписват само мой министър, аз се гордея с това, да продължиш с всичка сила, особено с пръстовите отпечатъци и намаляване на цените на лекарствата, защото това е реформата, това е болезненото, това е трудното".

Премиерът беше категоричен, че единственото нещо, което не търпи промяна, е членството ни в ЕС и НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На какво сме гарант?През гугъла: "Что такое доллар?": самое простое объяснение из 15 пунктов."
26
1
 
7
 
! Отговори
работа трябва преди 7 години
Гарант сме за бетониране на мизерията и запазване на демографския срив. Тия прогнози, според които България трябва да стане 5 млн, от които половината малцинства, другото пенсионери, няма да се изпълнят сами я. Трябва здрава работа.
25
10
 
4
 
! Отговори
От народа преди 7 години
Онези, които не искат да членуват в НАТО и ЕС, са малцинство. България е една от страните, за които членството в ЕС е от изключителна полза, внася около 6-7 милиарда а извлича около 2 - 2.5 пъти повече на година! Членството ни в НАТО ни позволява да бъдем защитени от около 27 армии в случай на нападение срещу нас. Така че няма как нормален, непромит мозък да е против ЕС или НАТО
24
2
 
3
 
! Отговори
Реален преди 7 години
Тези думи "колониалисти" и т.н. само Болен & ко ги ползват. Ако сте фенове на Атака, започнете с това, а не да пишете като патриоти. И като сте фенове на Атака, да ви питаме - защо дадохте мандат за управление на ДПС, партията, срещу която години наред УЖ се борихте и искахте да я разкарате от властта?
23
1
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
гарант за запазване на колониалнотот окупаторско статукво!
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарант за членство в НАТО и ЕС?! Айде, мерси! хич не искам гаранция, защото откакто сме в ЕС и НАТО едно намаляване на цени няма. Разрушиха ни държавата, наглите колониалисти, разчитайки на нашата простотия и продажната ни върхушка. Защото цената на лекарството ми скочи с 60 %, те ми разправят за гаранция. Аз пък не я искам! Както не искам и върхушката, ама как да се отървем от нея? Тия зомбита са част от нас, щом се издигне нагоре, *** стово крадец.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само че никакъв гарант нямаше да сме, ами много много от проблемите никога нямаше да бъдат решени, ако сега бяхме с премиерът, който бе избран през 2013 г.
20
2
 
2
 
! Отговори
bat,vanko преди 7 години
ЛО-ЯЛИ,ЯЛИ, ЯЛИ-ГО
19
5
 
0
 
! Отговори
СДС-рката Нинова преди 7 години
само Евразийския съюз и БРИКС ще ни оправи - сега на децата/внуците на ДС и БКП са нужни само: инфлация, безработица, малко фалити и разбира се .... приватизация!
18
0
 
3
 
! Отговори
Николай Пехливанов преди 7 години
Има закони неписани, както две и три прави пет,на простите глави олисани най - много отива им каскет!
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DVE. NAPRE, EVROPA I. NATO, EDNA NASAD KUM RUZIYA. PO STULKITE NA TANGOTO.
16
3
 
11
 
! Отговори
info. преди 7 години
Този лукав индивид е слуга на мамона,все пак си е турска кукличка!Но идва денят в който,той и всички негови слуги ще горят в пъкъла.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутро , представител на държавата в "Лукойл" е Р.Овч. Заедно поддържате монополите и картела в горивата, за да има повече за господарите ви в Москва, за сметка на бедния български народ.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ква ни е файдата,че сме най-лоялни?Всеки ни тъпани,кой от де свари!Унгарците не са лоялни,но при тях се живее нормално,хората си обичат държавата,вярват на правителството и на премиера си,знаят че каквото и да прави е в техен интерес и най-важното: Всички от ЕС се съобразяват с тях!А при нас е точно на обратното!
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те такива "гаранти" като теб с лопата да ги ринеш.
12
4
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Единственото гарантирано от ГЕРБ досега незакачането на негодниците свързани с БКП
11
4
 
18
 
! Отговори
гоце с 3 пера преди 7 години
Боко и Гоце - две страни на една и съща монета - апаратчици от дс, бракониери, масони, футболистчета, милиардери.След като се знае , че Гоце е руска марионетка и след като се знае, че Боко и Гоце са ортаци, то познайте тогава какъв е Буда от дс !
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чрез това недоразумение БСП и ДПС не са излизали от властта, даже прибра при него и Ковачка. ГЕРБ, ДПС, БСП заедно, саботират всичко което може да застраши статуквото в съдебната система. Избраха Манолова за омбудсман, избраха бившите подуправители на БНБ, същите които срутиха КТБ, избраха КЗК в която дори Ковачка има член . Всички тези дружно пазят Пеевски, дори Мутрон го нарече" просто един успял млад мъж". Жал ми е за честните хора гласували за Мутрата и ГЕРБ.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усещам, че в изборната нощ ще гледа като Бай Тошо, когато го свалиха 89-та :)
8
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е достоен и отговорен премиер . Не мога да повярвам на късмета ни , че намери такъв като Плевнелиев !!! Наи-големият Български президент за всички времена !!! Чест и слава !!! Моля медиите които се смятат за български не разпространяваите хибридни руски дезинформации !!! Ненчев е категорично наи-успешният български военен министър защитаващ за първи път българския национален интерес !!! Митов също е наи добрият външен министър досега !!!