Борисов сменя кандидата за президент, търси обединител

Патриотите могат да влязат в правителството след изборите
22 юли 2016 10:21,
116
Борисов сменя кандидата за президент, търси обединител
Снимка: Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преосмисля фигурата на кандидата си за президент. Заради променящото се международно положение той вече търси човек, който е най-вече обединител.

Това обяви самият Борисов в интервю за "Нова телевизия".

"В сегашната ситуация коренно си преразглеждам фигурата, която трябва да поеме поста в този труден момент", каза лидерът на ГЕРБ. Той описа и профила му: "Една дума – обединител. Ще има нужда от човек, който да обединява партиите и хората".

Борисов обясни и мотивите си.

Още по темата
"Преосмислям го, защото в случая не касае дали е с много образование и титли и какво ли не друго. Думата е да бъде приет от всички, когато бъде избран", каза той.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и профилите на кандидатите, които търсят опонентите му.

"Какво значи един президент да е социален? Социалната политика не зависи от президента. Какво значи президентът да е гарант за ЕС и НАТО? Той има право да върне един закон веднъж в месеца на парламента. Гарант са парламентарното мнозинство и кабинетът", каза Борисов.

Той избегна отговор на въпроса дали самият той би се кандидатирал. Но отново обясни, че вече му е омръзнало да коментира това и че сам не би казал дали е обединител, защото това определение го давали хората. Лидерът на ГЕРБ потвърди, че ще обяви кандидата на партията си през септември.

Борисов отново съобщи, че ако партията му не спечели отново президентския пост, той ще се откаже от мандата и ще предизвика предсрочни избори. "Президентските избори ще са вот на  доверие за ГЕРБ", каза лидерът.

Той обаче обясни, че ако кандидатът му се представи добре ще мисли как да заздрави още повече правителството.

Единият вариант бил ПФ да влязат в правителството. Това обаче отново зависело от изборните резултати и дали Патриотите ще се представят добре на тях. Тогава евентуално щяло да има и министерски оставки.

Лидерът на ГЕРБ коментира и коалиционните отношения. Той обясни, че още не е късно да седнат с Радан Кънев и да излъчат общ кандидат. Борисов обаче даде да се разбере, че не гледа с добро око на това, че в в РБ спрягат имена, които предварително е ясно, че той няма да приеме. Като това на Трайчо Трайков, който бе изваден от ГЕРБ като министър в първия кабинет на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
22
 
! Отговори
Айде от мен да мине преди 7 години
Бях си намислил президент да е Винету! Но сега се замислих за Ташунко Сапа...!
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, явно кандидата преди е бил Надежда Михайлова, ама тя много се оака :)
60
1
 
18
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Всяко едно магаре, вързано за оградата на президентството в София, може да стане президент на НъРъБъ България.
59
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що ли ми се струва, че накрая той ще се кандидатира. Поради липса на "нещо по-добро".
58
20
 
9
 
! Отговори
Еразъм Ротердамски преди 7 години
Обединител на нацията може да бъде само и единствено Цар. Ако Симеон Втори не е достоен за поста, защото допусна много грешки, то може да бъде избран друг - Борис Четвърти. Няма как политик довчера в СДС, днес реформатор или БСП-ар да бъде обединител. Те са обвързани с партиите си. Кълнат се да са обединители но не са. Само Цар може да бъде обединител. Свикване на Велико народно събрание /Сенат/ и референдум със смяна на конституционния режим. Така мисля аз.
57
3
 
12
 
! Отговори
Мдаа преди 7 години
Ясна е работата! Ще предложи за президент Ивана, а Стояна за вице! Живота ни ще е песен!
56
0
 
10
 
! Отговори
еле преди 7 години
Е то това остава да предложат някоя вмирисана бабишкера от времето на бкп???
55
2
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ДОРИ И НА БОКИЧА МУ СВЕТНА, ЧЕ ГРОЗОБОЙНИЦАТА ЦЕЦКА НЕ СТАВА ЗА ОБЕДИНИТЕЛ, МАКАР ЧЕ ТЯ ФАКТИЧЕСКИ ЗА НИЩО НА СТАВА.
54
3
 
29
 
! Отговори
Иван Григоров преди 7 години
Борисов гледа и се чуди: Къде ли съм си изгубил акъла из тая пустош. Ама това е само за заблуда на зрителите на Нова телевизия. Та аз никога не съм имал акъл.
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
'...Преосмислям го, защото в случая не касае дали е с много образование и титли и какво ли не друго....'това е реплика на самозабравил се. ужасяващо. народен човек, ама друг път.
52
7
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Дядо Добри е един светец - едва ли може да влезе в политическият двуличен лъжлив измамен лицемерен Свят- там се слагат само угодни хора - излъгали народа и плямпащи лъжи - Първото което правят е - да влязат тайно в Американското Посолство и да целунат ръка на посланника - Това е Бг Президента - Жалка гадна васалска картинка - Бедна малка държава която няма нищо - нито армия икономика технически умове - или пари в хазната- Жалък Президент на Жалка Държава - БГ -мястото на Европейският Бокл'ук !
51
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той един министър го беше избрал на една спирка като гледам сега снимката май търси президента на моста или под него :). Смешна работа ПАРТИИ излезте и като МЪЖЕ кажете това ще е нашият кандидат. Не смеете да обявите кандидатура защото нямате достоен човек, всички сте маскари и разбойници, а ако изкарате някой достоен човек то той ще бъде никому неизвестен. Истината е, че в БГ няма достоен политик към момента и това Ви е болката на всички.
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мисля , че единствения човек достоен за Президент на българите е Дядо Добри , да е жив и здрав! Най-достойния българин и християнин!Другото всичкото е корумпирано , пошло и с *** съвест!Какъв обединител , като Борисов ти го спуска и той естествено трябва да го слуша !Който и да е Президента , Боко ще е зад него и ще го направлява с конци и клечки!
49
2
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Сгоден момент да се самопредложа, ама няма да мога да цуцам като сега. Ще мисляяяяя!
48
2
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
До 66 - защото на Запад няма кой да им мие чиниите и да им гледа старите родители- а иначе в Кубански авиолинии има само българско вино - Червените барони правят отдавна милиони с Русия- А нашите Бг бизнесменчета( деца на червени генерали и политкомисари приватизирали и обрали народа) си седят в БГ защото на Запад са господин НИкой ! Само че робите свършиха и нещата ще стават все по интересни в БГ - няма кой да работи !
47
2
 
2
 
! Отговори
ДО БОРИСОВ преди 7 години
Конкрентно - Банка ОББ обяви временно конфискуване на парите на вложителите .Обещанието беше днес сутринта да започне да изплаща спестените пари .До момента 12 часа на обед няма движение .
46
15
 
11
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Разбира се, че за ГЕРБ ще гласувамщом комунизите реват на умряло, значи България е на прав път
45
1
 
1
 
! Отговори
Президент преди 7 години
Борисов, т.е. аз
44
3
 
9
 
! Отговори
ДО БОРИСОВ преди 7 години
Г-н Премиер ,Знаете ли какво се случва в момента в Банковия Сектор ?Парите ни от спестяванията изчезват ?Знаете ли го това ?
43
6
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
До Драковец- абе новият строй още продава панелки бре ? ) и се оказа че няма пари за ремонти да кажем на един малък мост построен през лошият комунизъм - Аспаруховият- Тогава през лошото червено време всички живееха в собствен дом - а сега всички на по квартири- тогава храните ток вода горива бяха евтини- а сега с една заплата хората направо греят от щастие - повече от 20 г не са виждали море или планина-И понеже е много хубаво 3 мил избягаха от БГ - Новите ученици не знаят да смятат до 10 клас